N. Bunkė sportiniu „žiguliu“ skriejo 180 kilometrų per valandą greičiu

Penktadienio vakarą dainininkė Natalija Bunkė skriejo milžinišku – 180 kilometrų per valandą greičiu. Toks greitis buvo išvystytas Palangoje vykstančių 1000 km lenktynių metu. Tiesa, pati dainininkė už vairo nesėdo, o buvo vežama profesionalaus lenktynininko. Ir ne bet kokiu automobiliu, o sportiniu „VAZ 2105“, dar vadinamu „žiguliuku“.

Natalija Bunkė skriejo 180 kilometrų per valandą greičiu.<br>J. Stacevičius
Natalija Bunkė skriejo 180 kilometrų per valandą greičiu.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Jul 12, 2013, 9:29 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:20 AM

Laukdama važiavimo Natalija akivaizdžiai jaudinosi ir tikėjosi, kad potyriai važiuojant „penktuku“ bus patys geriausi. Pasiteiravus ar N. Bunkė mėgsta greitį, ji tiesiai neatsakė: „Negaliu sakyti, kad labai jį mėgstu. Iki 200 km/h aš nespaudžiu, tačiau retkarčiais automobiliu važiuoju 150 km/h greičiu“.

Anot jos, greitai važiuoti geru automobiliu nėra labai jaudinantis potyris, nes nauji automobiliai tokį greitį pasiekia pakankamai paprastai. Tačiau „VAZ 2105“ – visai kas kita. „Niekada nepagalvotum, kad „žiguliu“ galima važiuoti šitaip greitai. Todėl ir įdomu pabandyti“, – sakė N. Bunkė.

Dainininkė tikėjosi, kad važiavimo metu pavyks pasiekti 180 km/h greitį. Tai suskubo patvirtinti šalia stovėjęs lenktynininkas Mantas Matukaitis – anot jo, trasos tiesiojoje „VAZ 2105“ sugeba įsibėgėti iki tokio greičio, kartais – truputį daugiau. Už tiesios atkarpos yra posūkis, todėl ilgai skrieti 180 km/h greičiu neįmanoma.

Greitį mėgstantis M. Matukaitis gailėjosi, kad pats neveš N. Bunkės ir juokavo: „Man niekas nepatikėtų jos vežti. Gal būtų per daug pavojinga“.

Šįkart vežti N. Bunkę buvo skirta Dovilui Čiutelei. Jo kolega tikino – D. Čiutelė turi įdomų stilių, o automobilį valdo puikiai. Beje, važiuodamas tikrai negaili „žiguliuko“ ir spaudžia kiek įmanoma. Natalija pripažino, kad jai saugus ir ramus važiavimas nebūtų prie širdies: „Nenoriu važiuoti ir jausti saugiai. Norisi išlipti su adrenalinu ir persigandusiai – juk toks ir turi būti tikras važiavimas!“

Sulaukusi ekipažo, dainininkei greitai buvo užmaukšlintas šalmas ir ji, įsėdusi į automobilį nukūrė trasa. Grįžusi Natalija liko sužavėta – buvo akivaizdu, kad D. Čiutelė pavėžino tikrai įsimintinai.

„Buvo labai smagu, susidomėjusi žiūrėjau ką daro vairuotojas. Įsėdusi atsisuku – o ten – D. Čiutelė! Iš karto supratau, kad čia tai bus!“, – adrenalinu tryško N. Bunkė. Spidometrą stebėjusi N. Bunkė patvirtino, kad buvo pasiektas 180 km/h greitis. Posūkyje „žigulis“ skriejo 120 km/h greičiu: „Žiūrėjau į spidometrą ir galvojau kuo tai baigsis“.

„AUTOABC-SGR“ komandą palaikanti moteris dabar tikrai supranta lenktynininkus. Salone – pragariškai karšta, todėl Natalija džiaugėsi, kad buvo apsiavusi ne atvirais bateliais, o sportbačiais. Kitu atveju būtų labai lengva nusideginti kojas.

Saulėtą dieną temperatūra sportiniame automobilyje gali šoktelėti iki 70 laipsnių pagal Celsijų. Ne tokią karštą dieną, kaip ši, temperatūra truputį mažesnė – iki 50 laipsnių pagal Celsijų.

Sportinių automobilių galingumo nebandė, tačiau boksuose vaikščiojo ir dainininkė Katažina Nemycko. Ji kartu su profesionalais žvilgtelėjo po sportinio variklio gaubtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.