Jaunavedžiui L. Kernagiui – paslaptingos meilužės kirtis

Jaunavedžio Ligito Kernagio (49 m.) padėtis dabar – nepavydėtina. Buvusiam Seimo nariui, dainų autoriui ir atlikėjui vos spėjus sumainyti aukso žiedus su ilgamete savo širdies drauge ir dukters motina Neringa Seniūnaite (30 m.), iš šešėlio išlindo jo meiluže prisistatanti Aldona G. (57 m.) iš Kauno.

Birželio pabaigoje buvęs Seimo narys L.Kernagis susituokė su dukters motina N. Seniūnaite.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Birželio pabaigoje buvęs Seimo narys L.Kernagis susituokė su dukters motina N. Seniūnaite.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2013-07-13 08:29, atnaujinta 2018-03-03 02:15

Aštuoneriais metais už dainininką vyresnė Aldona G. (pavardė redakcijai žinoma. – Red.) tikino nė trupučio nepavydinti Ligitui laimės, bet moterį stebina vyro įžūlumas, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

„Jis galėjo mane nors įspėti – juk buvome artimi draugai net aštuonerius su puse metų – o aš net nežinojau, kad jis tuo metu turėjo kitą moterį.

Dar prieš savaitę artimai bendravome, o praėjusį šeštadienį internete perskaičiau, kad jis tuokiasi“, – guodėsi Aldona G.

Ar iš tiesų buvęs Seimo narys L.Kernagis turėjo slaptą meilės romaną su vyresne moterimi jau gyvendamas su N. Seniūnaite, su kuria susituokė birželio pabaigoje?

L. Kernagis neišsigynė pažinties su Aldona G., bet neigė buvęs jos meilužis. Tačiau netrukus ištarė mįslingą frazę: „Jeigu taip žiūrint, kas čia tokio, kad laisvas vyras susitinka su moterimi?“

Aldona G. saugo net tris užrašų knygutes, į kurias persirašė aistringo turinio trumpąsias telefono žinutes, esą jai siųstas tuomečio Seimo nario.

„Mano mėnuliuk... saulute, mes susiliesime į vieną kūną aistros glėbyje“, – kaunietė tokio turinio poezijos kupinas žinutes teigė gaudavusi net vėlai naktį.

Žinutes ji persirašinėjo į knygutes todėl, kad būdama tiksliųjų mokslų atstovė pirmąkart sutiko humanitarą, mokantį taip poetiškai bendrauti su moterimi.

Jei tikėsime šia moterimi, pora su L. Kernagiu ji buvusi daugiau nei aštuonerius metus.

Juodu susipažino 2005 metais, kai dar būsimas Seimo narys vedė televizijos laidą „Džemas“.

„Ligitas atvyko pas mano draugę, aš ten atsitiktinai buvau užėjusi siūlų. Pajuokavome santykių tarp vyro ir moters temomis, tuo viskas tąkart ir baigėsi.

Pasiskambindavome, susitikome gal kartą kitą išgerti kavos. Jis atkakliai man asistavo, po dviejų mėnesių nuo pažinties pradžios suartėjome“, – savąją santykių su L. Kernagiu versiją pateikė Aldona G.

Moteris tvirtino nemažai padėjusi, suteikusi moralinę paramą L.Kernagiui 2008 metų Seimo rinkimuose, kai jis tik per plauką pateko į parlamentą kaip Arūno Valinsko Tautos prisikėlimo partijos (TPP) narys.

Aldonos teigimu, juodu susitikdavo beveik kiekvieną savaitę – pas ją bute Kaune arba ji atvykdavo į Vilnių.

„Iš pradžių į mūsų santykius žiūrėjau lengvabūdiškai, kaip nieko neįpareigojančius. Bet kažkuriuo momentu supratau įsimylėjusi.

Būdavo, atlekiu beveik naktį pas jį į Seimo viešbutį“, – romantiškas akimirkas su Seimo nariu prisiminė kaunietė.

Pastarąjį kartą juodu esą artimai bendravo likus maždaug savaitei iki L. Kernagio vestuvių.

„Jis nė žodžiu neužsiminė, kad tuoksis. Kitą šeštadienį paskambinau, jis pasakė, kad yra svarbiame renginyje. O tas renginys, kaip vėliau paaiškėjo, buvo jo vestuvės.

Apie tai sužinojau tik praėjusį pirmadienį, perskaičiau internete. Mane sukrėtė Ligito veidmainystė.

Jis rašė man ir kalbėjo aistringus žodžius, o tuo pat metu, kaip sužinojau iš straipsnio internete, jis draugavo ir su Neringa.

Maniau, kad aštuoneri su puse draugystės metų morališkai įpareigojo jį iš anksto pasakyti man, kad tarp mūsų viskas baigta. O jis pasielgė kaip bailys, veikė man už nugaros“, – su kartėlio gaida kalbėjo Aldona G.

Tarp meilužių (jei jie iš tiesų tokie buvo) po L.Kernagio vestuvių kilo įprasta tokiais atvejais scena. Aldona G. žurnalistui parodė iš buvusio Seimo nario telefono gautas žinutes: „Tai reikia pakalbėt... būsi?“ ir „Tai užlėkt?“

Atvažiavęs pas Aldoną G. į Kauną, kaip tvirtino moteris, L.Kernagis dievagojosi ją tebemylintis ir tvirtino, kad tuoktuvės su Neringa tėra duoklė viešiesiems ryšiams, nes jis galvoja balotiruotis rinkimuose į Europarlamentą, neva siūlė ir toliau bendrauti.

„Aš nebetikiu jo pasakomis. Pasakiau – išeik lauk iš mano namų ir mano gyvenimo. Pagaliau kitaip baigtis ir negalėjo, juk jis jaunesnis už mane, apie bendrą ateitį aš negalvojau.

Jis, tiesa, siūlė įsidarbinti jo padėjėja, atsikraustyti pas jį į Seimo viešbutį – virsi man cepelinus, juokavo. Na, šito tai jau ne, aš net neketinau tapti virtuvės verge!“ – sakė principinga kaunietė.

Ji nuolat kartojo, kad nepavydi buvusiam mylimajam laimės su kita, jauna moterimi.

Bet jai esą apmaudu nesulaukus šilto atsisveikinimo žodžio iš žmogaus, kuriam puoselėjo romantiškus jausmus beveik dešimtmetį.

Portalo lrytas.lt kalbintas L.Kernagis šią meksikietiškus serialus primenančią savo padėtį komentavo nenoriai. Jis neigė, kad su kauniete jį siejo intymūs ryšiai.

„Susipažinome, kai vedžiau laidą „Džemas“. Ji buvo viena iš dalyvių, artimiau susipažinome ir pradėjome bendrauti, kai ėmiausi politinės veiklos.

Ji taip pat buvo visuomeniškai aktyvi moteris, tuomet talkino Rolando Pakso partijai. Mes buvome tik labai geri draugai, ji man teikdavo informacijos apie „tvarkiečius“, – tikino L.Kernagis.

Tačiau tolesnis jo pasakojimas apie santykius su Aldona G. darėsi painus. Paklaustas, ar rašė jai aistringas žinutes telefonu, L. Kernagis sutriko.

„Laidoje buvo tokia programa „Aklas pasimatymas“. Ji manęs prašė patarimo, ką kalbėti su vyriškiu, tai gal ir parašiau jai romantiškų tekstų“, – prisiminė L. Kernagis.

Jis turi ir savo versiją, kodėl siūlė susitikti su kauniete pirmadienį, tuoj po savo vestuvių.

„Ji prašė manęs, kaip buvusio Seimo nario, padėti darbo reikalais. Bet paskui pasakė, kad nebereikia“, – tvirtino L. Kernagis.

Jis atrodė susinervinęs, kad draugė ryžosi paviešinti jųdviejų santykius, kurie, jo teigimu, buvo tik dalykiški.

„Visa kita yra jos vaizduotės vaisius. Gal toji moteris tablečių pakramtė?“ – retoriškai klausė L.Kernagis.

Bet pokalbio pabaigoje dainininkas vėl ištarė mįslingus žodžius: „Pagaliau, jeigu laisvas, nevedęs vyras turi moterį, tai jo asmeninis reikalas.

O tos moters kaltinimai, esą mano vedybos su Neringa yra viešųjų ryšių akcija, laužti iš piršto. Jeigu man pasiseks verslas, į politiką negrįšiu.“

O jeigu nepasiseks?

Prieš vestuves – išpažintis

Trys moterys, du vaikai, nuosavas namas Jonavoje ir, artėjant penkiasdešimtmečiui, pirmosios vedybos su dvidešimčia metų jaunesne N. Seniūnaite. Buvęs Seimo narys, dainų autorius ir atlikėjas L.Kernagis šių metų pavasarį nusprendė, kad atėjo laikas sudėti visus taškus ir vieną kartą visiems pasakyti, kad nėra jokių kitų paslėptų vaikų arba meilės romanų. Vasario mėnesį jis davė interviu „Lietuvos rytui“, tačiau ar viską atvirai pasakė?

Buvęs Seimo narys L. Kernagis tąkart pasikvietė žurnalistus į namus Jonavoje, kur gyveno su Neringa ir jųdviejų keturmete dukra.

„Gyvenime visko būna. Žmonės susieina ir skiriasi. Labai gražu, jei susituokę aštuoniolikos metų nugyvena visą gyvenimą – iki pat senatvės. Bet taip būna ne visada“, – samprotavo L. Kernagis.

Ligitas apie pirmąją savo draugę, dabar jau penkiolikamečio sūnaus motiną, nieko bloga pasakyti negali. Kartu pora praleido ne vienus metus. Vėliau L. Kernagio gyvenime atsirado kita moteris – daili kirpėja iš Jonavos Oksana. Bet po kelerių metų jų keliai taip pat išsiskyrė.

Ligitas stebėjosi, kad jam būnant Seimo nariu kilo skandalas dėl tariamų jo nesantuokinių vaikų. Žinios, kad su Neringa susilaukė dukters, jis neslėpė.

Ligitas ir Neringa susipažino daugiau nei prieš dešimtmetį. Tada L. Kernagis dirbo vienoje televizijoje ir rengė autorinę laidą. Kai buvo paskelbta laidos vedėjų atranka, į ją atėjo ir Neringa.

Iš pradžių Neringos ir Ligito santykiai buvo kolegiški, vėliau bendravimas virto šiltais jausmais. Poros tarpusavio santykių nesugriovė ir pasklidę gandai, esą Ligitas turi ir daugiau nesantuokinių vaikų, o jo gyvenime būta ir daugiau romanų su moterimis.

Tokią versiją į viešumą iškėlė dainininkė Aušrinė, geriau žinoma kaip Tikroji išdykėlė. Kažkada jo ir Aušrinės keliai tikrai buvo susikirtę – Aušrinė dalyvavo L. Kernagio sukurtame muzikiniame projekte.

„Prieš daugelį metų vyko muzikinis projektas „Išdykėlė“. Sumanėme išleisti vieną kasetę ir reikėjo, kad kas nors ją įdainuotų. Tai padarė Aušrinė. Aš jos nepaėmiau į kitus projektus, manau, tada ir sukilo ambicijos, ji tapo Tikrąja išdykėle. Manau, kad tos kalbos – savotiškas kerštas man“, – svarstė L. Kernagis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.