„Plius“ dydžio modelį R. Masiulytę įžeidė koncerto režisieriaus siekis paslėpti jos figūrą

Dubline gyvenanti dainininkė Raimonda Masiulytė šiuo metu ilsisi Lietuvoje. Vis dėlto gimtinėje ji ne visada sutinkama maloniai. Prieš penkerius metus įvykęs skandalas, kai baletmeisteris Jurijus Smoriginas sukritikavo R. Masiulytės išvaizdą, regis, pasikartojo. Tiesa, šįkart Raimondą įžeidė ne J. Smoriginas, o koncerto „Švęskime Pasaulio lietuvių vienybės dieną kartu“ režisierius Gintautas Želvys. Jam, anot dainininkės, labiau rūpėjo ne pasirodymo kokybė, bet R. Masiulytės figūra, neatitinkanti grožio standartų.

Pernai Raimonda Masiulytė pasirašė sutartį su Londono modelių agentūra „Plus Size Models“.<br>A. Stelmokas
Pernai Raimonda Masiulytė pasirašė sutartį su Londono modelių agentūra „Plus Size Models“.<br>A. Stelmokas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2013, 1:49 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:21 AM

Pirmadienį apie incidentą su G. Želviu Raimonda išsamiai papasakojo socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Feminizmas“.

„Šiandien vyko pirmoji repeticija, į kurią susirinko visi dalyviai. Po mano bandomojo pasirodymo režisierius paklausė, ką aš vilkėsiu per koncertą. Maloniai atsakiau, kad vilkėsiu juodą suknelę žemiau kelių ir juodus aukštakulnius“, – pasakojo R. Masiulytė.

Pasak jos, G. Želviui ši mintis nepatiko, nes Raimonda yra žemo ūgio, todėl jai reikia ilgos suknios, vizualiai ją paaukštinančios. Dainininkei atsakius, kad ji neturi laiko ieškoti naujų rūbų, režisierius pradėjo dėstyti, kad R. Masiulytė ir taip daug problemų sukelia.

„Man reikės specialaus apšvietimo, kuris nukreips dėmesį nuo mano kūno (buvo ypač malonu tai išgirsti). Reikia, kad nepamirščiau bent dviejų milžiniškų aksesuarų, kurie padarys mane panašią į žmogų. Sakau, o ar visos taip ir bus apsirengusios juodom ilgom sukniom? Jei taip, kodėl man nepranešė anksčiau, kad būtinas kažkoks dress codas? Bet jis tik pasakė: „O ar aš žinojau, kad tavo tokia figūra? Ar aš žinojau? Būčiau parašęs!“ – tolesnę istorijos eigą dėstė Raimonda, patikinusi, kad po šių režisieriaus žodžių ji išėjo.

R. Masiulytė teigė dėjusi daug vilčių į šį koncertą. Dėl galimybės jame pasirodyti Raimonda kasdien važinėjo maršrutu Vilnius-Kaunas ir atgal. Nepaisant šio incidento, R. Masiulytė turėtų pasirodyti koncerte „Švęskime Pasaulio lietuvių vienybės dieną kartu“.

Apkūnios formos atnešė ir pykčius, ir šlovę

„Kas jums sukūrė tokį nevykusį įvaizdį? Lietuva tikriausiai nebalsuos už jus vien dėl tokios išvaizdos“, - J. Smorigino kritikos žodžių prieš penkerius metus sulaukė R. Masiulytė.

Tada, per nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalą, R. Masiulytės pasijuto lyginama su šiukšle. Anot jos, vertinimo komisija turėjo vertinti balsą, o ne išvaizdą.

Raimonda tvirtino, esą tokį sceninį kostiumą jai rekomendavo stilistas Mantas Petruškevičius – prieš konkursą jie kartu ėję į parduotuves ir rinkęsi drabužius.

Iš karto po Raimondos pasirodymo į Lietuvos televizijos studiją atvykęs Mantas paneigė Raimondos žodžius. „Patariau rinktis juodą ir baltą spalvas. Tai nereiškia, kad ją rengiau“, – gynėsi M. Petruškevičius.

„Nėra gražu tiesioginiame eteryje sakyti moteriai tokius dalykus, tačiau Jurijaus pastabos buvo teisingos“, – tada kolegą apgynė kitas komisijos narys, muzikologas Darius Užkuraitis.

Vis dėlto Raimondai nereikia gėdytis apvalių kūno formų. Pernai ji pasirašė sutartį su Londono modelių agentūra „Plus Size Models“.

Kontrakto pasirašymas dainininkei atvėrė daug naujų galimybių: jai tenka dirbti su profesionaliais stilistais, fotografais, mergina praplėtė savo pažinčių ratą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.