Ch. Lagarde žvalgėsi į Trakų pilį ir vakarieniavo prabangiame restorane

Darganotas vakaras nesutrukdė Tarptautinio valiutos fondo vadovei Christine Lagarde mėgautis poilsiu kurorte. Trečiadienio vakarą viešnia lankėsi Trakuose. Čia ji domėjosi mūsų šalies istorija ir virtuve. Viešnią lydi Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas.

Trečiadienio vakarą Ch. Lagarde leido Trakuose.<br>V. Ščiavinskas
Trečiadienio vakarą Ch. Lagarde leido Trakuose.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2013, 8:11 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:12 PM

TVF vadovė Ch. Lagarde ir ją lydinti delegacija apžiūrėjo Trakų pilį, susipažino su Lietuvos istorija ir pergalėmis. Žurnalistai į šią ekskursiją nebuvo įleisti.

Apie 18 val. 40 min. Ch. Lagarde atvyko į prabangų restoraną „Apvalaus stalo klubas“, kur vakarieniaus su premjeru Algirdu Butkevičiumi. Svarbią viešnią pasitiko restorano savininkė savininkė Rasa Šnaiderienė. Lietuvos vyriausybės vadovas atvyko kiek vėliau.

„Apvalaus stalo klubas“  Trakuose yra gana netikėtas, tačiau, pagalvojus, natūralus pasirinkimas tokiam susitikimui, pirmiausia dėl diskretiškumo ir asmeniškumo akcento. Restoranas negarsėja dideliais ir minias sutraukiančiais renginiais, tai greičiau į siaurą ratą taikanti įstaiga.

Kalbant apie maistą, nors meniu slepiamas, tai greičiau įprasto diskretiškumo pabrėžimas, o ne noras nuslėpti neįtikėtinus patiekalus. Tokio lygio svečiams ir susitikimams užribio ekstravagancija nėra siūloma, šefas turbūt rinkosi gerai patikrintus patiekalus, galimai pabrėždamas sezoniškumą: šiuo metų laiku tai nesunku padaryti.

Vyno derinimas tikrai bus konservatyvus, ypač žinant šeimininkų profesinį paruošimą someljė mokykloje ir solidžią patirtį: tai ne tokia proga, kur paprastai rizikuojama nepatikrintais deriniais.

Aukšto lygio svečiai iš maisto, siūlomo tokiuose susitikimuose, vargu ar tikisi didžiulio įspūdžio: jiems panašūs valgymai yra kasdienybė ir darbo rutinos dalis. Tikėtina, kulinarine prasme didžiausias pagyrimas restoranui bus toks, kad viešnia nebus į maistą atkreipusi didelio dėmesio ir mandagiai jį pagirs privaloma bendra fraze.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.