Floridoje vykusiose krepšininko D. Dulkio ir M. Maynor vestuvėse – lietuviškos tradicijos

Per krepšininko Deivido Dulkio (25 m.) ir amerikietės Mccall Maynor (24 m.) vestuves anapus Atlanto patiektos lietuviškos vaišės, skambėjusi lietuviška muzika ir linksmi žaidimai taip patiko nuotakos draugėms, kad jos juokavo sau vyrų ieškosiančios Lietuvoje. Laiminga nuotaka „Stiliui” papasakojo vestuvių užkulisius.

Ceremonijos bažnyčioje metu buvo giedamos lietuviškos giesmės, Deivido gimtąja kalba skaitomos ištraukos iš Biblijos.<br>Asmeninis archyvas
Ceremonijos bažnyčioje metu buvo giedamos lietuviškos giesmės, Deivido gimtąja kalba skaitomos ištraukos iš Biblijos.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jul 17, 2013, 4:07 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:24 PM

Pasipuošusi ilga balta suknele ir nuometu, rankose laikydama baltų bijūnų puokštę M. Maynor-Dulkys švelniai pabučiavo iš Šilutės kilusį krepšininką D. Dulkį. Birželio 15-ąją lietuvis ir amerikietė Floridoje tuokėsi po ketverių metų draugystės.

Mccall „Stiliui” teigė dar vaikystėje žinojusi, kurioje bažnyčioje prisieks savo išrinktajam amžinąją meilę.

Aukso žiedus pora sumainė nuotakos gimtojoje Floridoje, šalia jos namų esančioje nedidelėje Šv. Onos katalikų bažnyčioje. Čia pat vyko ir vestuvių puota, kurioje dalyvavo beveik 200 svečių.

Laikydamiesi amerikietiškų tradicijų vestuvių rytą jaunieji praleido atskirai – Mccall su devyniomis pamergėmis ceremonijai ruošėsi tėvų namuose, o Deividas su tiek pat pabrolių įsikūrė viešbutyje.

Nuotaka ir jaunikis susitiko bažnyčioje prie altoriaus, iki kurio amerikietę palydėjo tėvas.

Jungtinėse Amerikos Valstijose vestuvių išvakarėse įprasta surengti ceremonijos repeticiją bažnyčioje ir vakarienę, per kurią giminės ir draugai susipažįsta vieni su kitais, apsikeičia dovanomis.

Kalbėdamasi su „Stiliumi” Mccall neslėpė džiaugsmo, kad amerikiečiai liko sužavėti pasakojimų apie Deivido gimtąją šalį, lietuviškų tradicijų, valgių ir gėrimų. O jų per vestuves buvo apstu!

Šventės svečiai ne tik skanavo šakotį, bet ir gėrė lietuvišką alų.

„Per vestuves stengėmės įtraukti kuo daugiau lietuviškų elementų, nes mums abiem tai buvo labai svarbu. Žaidėme lietuviškus žaidimus, mokėme svečius lietuviškų žodžių, linksminomės pagal lietuvišką muziką.

Daugeliui tai buvo smagiausia šventės dalis. Mano draugės juokėsi, kad joms teks vykti į Lietuvą ieškotis vyro, nes tuokiantis su amerikiečiu tokių gražių vestuvių tradicijų nebūtų”, – kalbėjo Mccall.

Ceremonijos bažnyčioje metu buvo giedamos lietuviškos giesmės, Deivido gimtąja kalba skaitomos ištraukos iš Biblijos.

Žiedus prie altoriaus buvo patikėta įteikti Deivido pusbroliui. Jis lemiamu momentu išdrįso pajuokauti lepteldamas, kad žiedus pamiršo namuose. Tačiau Mccall patikino, kad smagus pokštas neišmušė iš vėžių: „Visa šventė buvo nuostabi.”

Prieš kelis mėnesius Mccall ir Deividas svarstė, kur vykti į povestuvinę kelionę. Mintys vis sukosi apie Graikiją, tačiau prieš pat vestuves jaunieji nusprendė po sutuoktuvių pailsėti Meksikoje.

Lotynų Amerikos žemyno paplūdimiai jau seniai traukia jaunavedžius, todėl Dulkiai ten ir patraukė.

„Svajojame, kada vėl sugrįšime į šį rojaus kampelį”, – po kelionės ilgesingai kalbėjo nuotaka.

Likusius vasaros mėnesius jaunieji praleis keliaudami po Jungtines Amerikos Valstijas, susitiks su bičiuliais, kurių nematė ilgus metus.

Rudeniop Mccall ir praėjusį sezoną Rygos „Barons kvartals” klubui atstovavęs Deividas, tikėtina, kelsis į Europą – čia lietuvis toliau tęs profesionalaus krepšininko karjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.