Sporto legendos A. Sabonio sūnų vardus pasirinko dvi lietuvių šeimos

Žygimantas, Tautvydas, Domantas – taip prieš vos daugiau nei pusmetį gimusius trynukus pavadinę klaipėdiečiai Aistė (30 m.) ir Marius (32 m.) Žalnieraičiai nė neįtarė išgarsėsiantys lyg iš kitapus aikštės pataikę tritaškį į Arvydo Sabonio (48 m.) šeimos krepšį. Mat krepšinio legenda su žmona Ingrida (43 m.) šiuos vardus išpopuliarino davę juos trims sūnums. Tokiu vardų sutapimu gali pasigirti ir vilniečiai gydytojai Vaida (42 m.) ir Darius (42 m.) Raubos, kaip ir Saboniai auginantys tris sūnus ir dukterį.

Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Jul 27, 2013, 2:23 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:55 PM

Jeigu sūnums duodi legendinio krepšininko vaikų vardus, gal ir jie taps gerais žaidėjais.

Taip juokavo žinomas ausų, nosies ir gerklės ligų gydytojas D. Rauba.

Tačiau išskirtinių gabumų, kurie padėtų atpažinti jaunojo krepšininko talentą, kol kas neturi nė vienas Raubų sūnūs.

Tautvydas Sabonis (21 m.) žaidžia krepšinį Ispanijoje, o Raubų Tautvydas (16 m.), lankęs krepšinį ne vienus metus, mokydamasis licėjuje nutolo nuo sporto.

Paauglys dažnai sirgdavo, patyrė įvairių traumų.

„Mano sūnus Tautvydas iš prigimties nėra kovotojas, o krepšinyje privalai žūtbūt nugalėti, kitaip nebūsi naudingas“, – sūnų pateisino gydytojas D.Rauba.

Jis viliasi, kad krepšinį pradės lankyti antrasis sūnus Žygimantas (6,5 m.), nes yra judrus.

Vyriausias Sabonių sūnus Žygimantas (22 m.) krepšinį jau iškeitė į darbą ir praėjusią žiemą išvyko į Kiniją, kurioje ketina prasimušti į viešbučių verslą. Ž.Sabonis tėvui prisipažino, kad krepšinyje nesugebės pranokti jo nuopelnų.

Daugiausia krepšinio legendai vilčių teikia 207 centimetrų ūgio jauniausio sūnaus Domanto (17 m.) žaidimas.

Kairiarankiam Domantui jau pavyko atsidurti tarp geriausių Europoje jaunųjų krepšinio puolėjų. Kiekvieną D.Sabonio judesį dabar tyrinėja krepšinio ekspertai.

Tad legendinio krepšininko vaikų vardus netyčia nukopijavusiems Rauboms lieka tikėtis, kad jų jaunylis Domantas (2,5 m.) kada nors užsikrės krepšiniu.

D.Rauba su ilgesiu prisimena dienas, kaip jaunystėje pats žaidė krepšinį.

Pradėjęs lankyti treniruotes ketvirtoje klasėje Darius ir įstojęs į universitetą kovėsi už medikų krepšinio komandą.

Tačiau pastaruoju metu gydytojo širdį pavergė tinklinis, kuris esą yra saugesnis žaidimas – ne toks azartiškas kaip krepšinis, todėl jį žaidžiant įmanoma išvengti traumų.

Kai prie Žaliųjų ežerų gyvenanti vilniečių medikų šeima su trimis sūnumis ir dukterimi Radvile (14,5 m.) savaitgalį išsiruošia į dviračių žygį, daugelis ją palydi žvilgsniu.

Pustrečių metų Domantas taip pat dalyvauja dviračių žygyje, tik visą laiką sėdi kėdutėje. O labiausiai V.Raubienę nustebino sūnus Žygimantas. Dar septynerių metų neturintis berniukas dviračiu numynė 25 kilometrus.

„Žygimantui buvo sunku tik žygio pabaigoje, todėl jis siūlė daryti pertrauką ir į kitą žygį leistis tik po mėnesio“, – sūnaus ištverme stebėjosi AND klinikos komercijos direktorė V.Raubienė.

Ši vilniečių medikų šeima Sabonių šeimyną primena ir dėl to, kad, be trijų sūnų, augina dar ir dukterį.

Ūgiu nuo brolių beveik neatsiliekanti Sabonių Aušrinė (16 m.) nuo mažumės žaidžia krepšinį.

Be to, grožiu prilygstanti savo motinai, titulą „Gražioji vilnietė 1988“ laimėjusiai I.Mikelionytei-Sabonienei Aušrinė yra žengusi ir podiumu – demonstravo dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekciją.

„Norėjome skambių lietuviškų vardų. Mano pavardė yra trumpa, todėl sūnums rinkome ilgesnius vardus, taip mūsų šeimoje atsirado Tautvydas ir Žygimantas“, – pasakojo D.Rauba.

Kai gimė jaunėlis sūnus, jo žmona Vaida sugalvojo Domanto vardą.

Raubos nepataikė į Sabonių taktą tik rinkdami vardą dukteriai – pavadino ją Radvile, o Sabonytė yra Aušrinė.

Kai klaipėdiečiai Aistė ir Marius Žalnieraičiai prieš pustrečių metų sprendė Mažvydo ar Žygimanto vardą duoti savo pirmagimiui, tuomet nė nenutuokė, kad netruks jiems prireiks rinktis dar tris berniukų vardus.

Pavadinusi pirmąjį sūnų Mažvydu (2,5 m.) pora pernai gruodį susilaukė trynukų. Tad Žygimanto vardas atiteko vienam iš trynių.

Dar vieną sūnų pavadinti Tautvydu Aistei pasiūlė pusseserė. Toks sumanymas trynių motinai patiko.

Kai iš trijų sūnų be vardo liko vienintelis, tėvai nusprendė, kad tai bus Domantas arba Daumantas. Galiausiai Aistė pasirinko trumpesnę vardo formą Domantą.

Tik pasibaigus trynių vardų rinkimams Žalnieraičiai sužinojo, kad tokius pat vardus turi ir garsaus krepšininko A.Sabonio sūnūs.

„Esu nustebusi, nieko nenorėjome mėgdžioti. Tai rodo, kad šie vardai patinka daugeliui tėvų, ne tik mums“, – kalbėjo A.Žalnieraitienė.

Įdomus sutapimas – krepšinio legendos sūnų vardus perėmę klaipėdiečiai tryniai gimė atitinkamai pagal Sabonių vaikų amžių: pirmasis Žygimantas (sutampa Sabonių vyriausiojo sūnaus vardas), po minutės Tautvydas (taip pavadintas Sabonių vidurinis sūnus), o dar po minutės Domantas (tokį vardą turi Sabonių jaunėlis).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.