Ž. Šilgalis saugojo jaunimą nuo homoseksualų skleidžiamos propagandos

Pasipuošęs raudonai ir mėlynai išmargintu teatrališku kostiumu politikas Žilvinas Šilgalis Vilniaus Gedimino prospekte savaitgalį vykusiose seksualinių mažumų eitynėse priminė pasakų herojų. Apsivilkęs ryškiaspalviu kostiumu ir pūsdamas dūdelę, lyg koks brolių Grimmų pasakos žiurkininkas, Ž. Šilgalis protestavo prieš gėjų judėjimo propagavimą šalyje.

„Gėjais gimstama, tačiau kai kurie žmonės jais patampa paveikti homoseksualių idėjų. Būti gėjumi jaunimui gali atrodyti madinga, todėl jie pradeda į juos lygiuotis“, - įsitikinęs Ž. Šilgalis.<br>J. Stacevičiaus ir V. Valentinavičiaus nuotr.
„Gėjais gimstama, tačiau kai kurie žmonės jais patampa paveikti homoseksualių idėjų. Būti gėjumi jaunimui gali atrodyti madinga, todėl jie pradeda į juos lygiuotis“, - įsitikinęs Ž. Šilgalis.<br>J. Stacevičiaus ir V. Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jul 29, 2013, 5:25 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:59 PM

„Visuomenei norėjau priminti legendą, kurioje pasakojama, kaip fleitininkas vijo žiurkes iš miesto, o sulaukęs žmonių pasipiktinimo, vijo ir vaikus, kuriuos pradangino amžiams. Norėjau parodyti, jog homoseksualių žmonių palaikymas yra nieko gero, nes tai reiškia, kad jie iš šeimų išveda vaikus. Jeigu gėjai ir toliau taip stipriai skleis propagandą, ateis laikas, kai tai bus sunku sustabdyti“, - portalui lrytas.lt sakė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.

Vyras pridūrė, kad jis suvokia, jog nuo antikos laikų kažkokį procentą visuomenės visada sudarė seksualinės mažumos, tačiau nereikia siekti, kad jų atsirastų daugiau, nes gamtos sukurta, jog vaikai gali gimti tik esant vyro ir moters sąjungai.

Ž. Šilgalis tikino, kad tai, ką daro seksualinės mažumos yra grynų gryniausia propaganda, kuria siekiama paveikti besiformuojančius jaunus žmones.

Politikas pastebėjo, kad didžiąją dalį eitynių sudarė būtent jaunoji karta. „Gėjais gimstama, tačiau kai kurie žmonės jais patampa paveikti homoseksualių idėjų. Būti gėjumi jaunimui gali atrodyti madinga, todėl jie pradeda į juos lygiuotis“, - įsitikinęs politikas.

Ž. Šilgaliui įsiminė netradicinės seksualinės orientacijos neslepiančio Seimo nario Roko Žilinsko pamąstymai. Pasak jo, iš gėjų eitynių kažkas ženkliai pelnosi, o visi kiti žmonės yra tos situacijos įkaitai.

„Reikia elgtis tolerantiškai abiems pusėms. Daugumai žmonių tokios eitynės nėra priimtinos. Kam propaguoti tai, ko didžioji visuomenės dalis visai nenori? Juk niekas nerengia paradų prieš seksualines mažumas, tai apie kokią diskriminaciją homoseksualai kalba?

Jeigu rengdami eitynes gėjai siekė sumažinti šalyje esančią diskriminaciją, labai abejoju, kad jiems pavyko. Tai tik dar labiau supriešino visuomenę. Vien ką reiškia parade jų neštas plakatas su užrašu „Mes įsivaikinsime jūsų vaikus“. Gėjai mulkina tautą. Visos šios akcijos pamušalas gražus – žmogaus teisės, tolerancija, tačiau iš tiesų tai ne kas kita kaip stipriai skleidžiama propaganda, siekiant į savo pusę pritraukti jaunimą“, - kalbėjo Ž. Šilgalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.