V.Skaisgirė: „Žmonos statusas – reikšmingesnis“

„Gilios prasmės rinkdamasi pavardę neieškojau“, – gerdama šaltą kavą nusijuokia prodiuserinės kompanijos „Videometra“ viešųjų ryšių atstovė Vaida Skaisgirė (23 m.). Jauna moteris beveik prieš mėnesį Barbadose aukso žiedus sumainė su prodiuseriu Rolandu Skaisgiriu, o neseniai santuoką įregistravo ir Lietuvoje, tad dabar beliko išpildyti paskutinį norą – susituokti bažnyčioje.

Vaida Barbadose aukso žiedus sumainė su prodiuseriu Rolandu Skaisgiriu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vaida Barbadose aukso žiedus sumainė su prodiuseriu Rolandu Skaisgiriu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

2013-08-09 11:27, atnaujinta 2018-03-02 01:23

Apie tai aštuonių mėnesių sūnelį Atą auginanti V.Skaisgirė kol kas svajoja tyliai. Jos vyras Rolandas bažnyčioje jau buvo palaiminęs santuoką su pirmąja žmona Valdone.

Barbadose priesaiką tarė lietuviškai

Ši svajonė V.Skaisgirei ypač brangi. Juk per tuoktuves Barbadose šalia nebuvo nei sūnaus, nei tėvų, nei draugų.

Vestuvės – diena, kai moteris jaučiasi karaliene. Tą dieną ji nori būti svarbiausia, gražiausia. O kai esi toli nuo gimtinės, apima melancholija. Tu vilki nuostabią suknelę, džiaugiesi išskirtine diena, bet esi viena“, – atsidūsta V.Skaisgirė.

Netrukus Vilniaus universiteto Užsienio kalbų institute ispanų ir anglų kalbos ketvirtajame kurse studijuosianti Vaida tikina esanti tradicinių pažiūrų. Prieš vestuves ji svajojo iškelti puotą draugams Lietuvoje, tačiau Rolando mamos mirtis pakoregavo jaunavedžių planus.

„Ir vis tik mūsų vestuvės buvo be galo jaukios ir mielos širdžiai. Vis tik yra vestuvių užsienyje pliusų. Šventė kur kas paprastesnė, todėl nėra streso, viskas jauku ir patogu. Tereikia pasirūpinti žiedais, suknele, vakariene, šampanu. Tai - tikra meilės šventė, nes nereikia rūpintis svečiais, tik savo vyru“, – vardija vestuvių dieną įspūdingą dizainerio Liutauro Salasevičiaus suknelę vilkėjusi moteris.

Šio dizainerio kūryba Vaida susižavėjo prieš keletą metų, kai L.Salasevičius jai pasiuvo suknelę vienam renginiui.

„Išskirtinis žmogus. Ir talentu, ir savo charizma“, – komplimentų negaili V.Skaisgirė.

Nepaisant to, kad ilgėjosi artimųjų, per vestuves Vaida jautėsi lyg princesė.

„Nors vestuvinę suknelę matavausi tik kelis kartus ir tai paskubomis, ji man idealiai tiko“, – prisimena V.Skaisgirė.

Ceremonija Barbadose vyko anglų kalba, bet priesaiką jaunavedžiai vienas kitam pasakė lietuviškai.

„Aš, Vaida, imu tave, Rolandai, savo vyru ir prisiekiu visada būti tau ištikima. Kai laimė lydės ar vargas suspaus, kai sveikata tvers ar ligos suims. Tepadeda man Dievas“, – tokius mintinai išmoktus žodžius jaunoji tarė savo išrinktajam.

Šalia stovėjęs smuikininkas, fotografas, vestuvių planuotoja ir viešbučio vadybininkė – vietiniai Barbadoso gyventojai – įtempę ausis klausė ir šypsojosi.

Pasikeitė aplinkinių požiūris

Paklausta, ar dar kartą tuoktųsi užsienyje, Vaida susimąsto. „Esu tradicinių pažiūrų, man smagiau būtų švęsti su artimaisiais“, – galiausiai patikina.

Moteris nuolat girdi klausimą: kas po vestuvių pasikeitė? Ir nors įprasta sakyti, kad spaudas pase nieko nereiškia, V.Skaisgirė su tuo nesutinka.

„Dabar vienas kitą teisėtai galime vadinti vyru ir žmona. Nors ir anksčiau vienas kitą taip kviesdavome, – iš pradžių nusijuokia ji. – Mūsų santykiai su Rolandu išliko tokie patys, tačiau jaučiu, kad pasikeitė aplinkinių žmonių požiūris į mane. Žmonos statusas – reikšmingesnis.“

Bet kodėl ji nenorėjo tradicinės lietuviškos pavardės?

„Girdėjau visokių teorijų. Neva pavardė su priesaga -ienė yra energetiškai stipresnė. Bet aš rėmiausi racionalesniu mąstymu. Lietuviški vardai ir pavardės ir taip yra gana sudėtingi, sunkiai suprantami užsieniečiams. Todėl pasirinkau trumpą variantą“, – paaiškina ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.