„Mis Lietuva 2013“: krašto apsaugos savanore tapusi R.Mazurevičiūtė įgijo neįkainojamos patirties

Iki „Mis Lietuva 2013“ finalo lieka vis mažiau laiko. Mintimis grįžtu į pradžią, kai nusprendžiau dalyvauti. Vis paklausiu savęs, kodėl? O atsakymas paprastas. Visuomet mėgau išbandyti ką nors nauja, nepatirta. Šis konkursas taip pat naujas išbandymas, nauja patirtis, kuri mane praturtina. Turiu galimybę susitikti ir bendrauti su naujais žmonėmis. Manau, kad tobulų žmonių nėra, kad to, ko neturime patys, mums gali duoti kiti. Taip žmogus, dalindamasis savo išmintimi, patyrimu, žiniomis ir net išgyvenimais tobulėja. Tai - neįkainojamas turtas.

Finalininkė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Finalininkė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė

Aug 13, 2013, 2:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:30 PM

Šiame konkurse taip pat įgijau daug naujos patirties. Jau dvi savaites nuo pat ankstyvo ryto iki pat vėlyvo vakaro intensyviai dirbame, mokomės taisyklingai stovėti, žingsniuoti podiumu, judėti pagal atlikėjų muziką. Labai nuoširdžiai ir reikliai mus moko tai daryti ilgametė konkurso režisierė, choreografė Leokadija Dabužinskaitė. Jos klausydamos stengiamės taisyti savo klaidas, tobulinti įgūdžius scenoje. Semiamės iš jos žinių ir, manau, darome pažangą.

Atokvėpio valandėlę repeticijose, žvelgdama į savo koleges, konkurso „Mis Lietuva 2013” finalistes pagalvoju, kiek daug Lietuvoje gražių, draugiškų, įdomių merginų. Ar esu pranašesnė už kitas? Tikrai tokia nesijaučiu, tačiau turiu svajonę, tikiu, kad to, ko sieki nuoširdžiai, įdėdamas maksimalias pastangas, gali pasiekti.

Iki tol mano svajonės pildėsi. Svajojau puikiai baigti mokyklą ir tai įgyvendinau. Turėjau svajonę studijuoti teisę. Nors tėvai atkalbinėjo, vis primindavo, kad socialinio mokslo studijas baigiančių yra perteklius. Tai manęs neatgrasė nuo mano svajonės. Ir dabar esu VDU teisės trečio kurso studentė. Svajojau išbandyti daug naujų sričių: šokau pramoginius šokius, baigiau muzikos mokyklą, kankles, dainavau mokyklos chore, sėkmingai dalyvaudavau ne tik meninio skaitymo konkursuose bet ir teisinių žinių. Turėjau svajonę išmokti pasigaminti papuošalus, kokių nebūtų parduotuvėje.

Ir ši svajonė manęs neapvylė. Norėjau įrodyti sau ir kitiems, kad nesu ištižusi, silpna mergina, todėl svajonė tapti krašto apsaugos savanore taip pat tapo realybe. Įgijau tikrai neįkainojamos patirties. Manau, kad grožis neturėtų būti tik tuščias spindesys, kad žmogaus siekis turėtų būti tapti harmoninga asmenybe, kurioje derėtų išorinis ir vidinis grožis. Taigi nepaliauju svajoti ir todėl priėmiau naują iššūkį – šį konkursą.

Man svarbios daugelio žmonių vertybinės nuostatos, padedančios žmogui dvasiškai tobulėti: atjauta, sąžiningumas, draugystė, įsipareigojimas. Tokių nuostatų laikausi pati ir ieškau jų kituose. Kad ir kaip pasisektų konkurso finale, svajonė mane ir taip toli nuvedė. Patį dalyvavimą vertinu kaip didžiulę, naujai įgytą patirtį, džiaugiuosi galimybe bendrauti su naujai sutiktais ir įdomiais žmonėmis, nes tai mane praturtina. Todėl manau, kad komisija ir žiūrovai geriausiai įvertins įdėtas pastangas finalo metu rugpjūčio 15 dieną. O aš ir toliau tikėsiu, jog svajonės ir pastangos daryti gerus darbus tai žmonijos progreso variklis.

Populiariausio grožio konkurso „Mis Lietuva 2013“ dalyvės jau pradėjo kovą dėl „Mis publika“ titulo. Daugumai finalininkių šis titulas yra toks pat svarbus, kaip karūna, nes savo favorite merginą pripažįsta ne komisija, o dauguma balsuojančių konkurso gerbėjų.

Jau dabar galite užsukti į lrytas.lt svetainę ir atiduoti savo balsą už jums labiausiai patikusią merginą. Už kiekvieną dalyvę galima balsuoti tik vieną kartą, o kas taps šių metų „Mis publika“, sužinosite rugpjūčio 15 d. vyksiančiame „Mis Lietuva 2013“ finale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.