Medikai dovanojo baleto primarijui N.Juškai viltį grįžti į sceną

Pastarąsias dienas garsus Lietuvos baletmeisteris Nerijus Juška praleidžia nebe mėgaudamasis Trakų ežero teikiamais malonumais, o vargsta sanatorijoje. Jei dar kada nori profesionaliai šokti – tai daryti jam būtina – masažai, raumenų stimuliacijos, mankšta bei fizioterapiniai pratimai po truputi tampa jo kasdienybe.

Baletmeisteris Nerijus Juška dienas leidžia sanatorijoje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Baletmeisteris Nerijus Juška dienas leidžia sanatorijoje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2013, 2:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:54 PM

„Nepaisant to ką dabar išgyvenu – skausmą, elektros stimuliacijas, o po procedūrų dar ilgai dreba kojos bei visas kūnas, esu kaip niekada laimingas. Tai pirmoji tikra mano reabilitacija, iki šiol visas pradėtas aš nutraukdavau, nes man tiesiog nebepakakdavo pinigų“ – skaudžius išgyvenimus pasakojo N. Juška.

Prieš pusantrų metų, auksiniu scenos kryžiumi apdovanotam atlikėjui, teko gultis ant operacinės stalo. Medikai buvo negailestingi – dešinės kojos sąnario Nerijus nebeturi, tad viskas ką jie gali padaryti – išvalyti jo liekanas, kad šios nebeerzintų ir nekeltų diskomforto.

„Man buvo pasakyta tiesiai – į sceną nuo šiol galėsi tik pažiūrėti, apie šokį pamiršk, – elektros impulsams nevalingai kilnojant koją, pasakojo Nerijus, retkarčiais susiraukdamas nuo skausmo. - Tačiau taip man jau kone dvi dešimtis metų yra kalbama. Įpratau nebekreipti dėmesio, tačiau šįkart pajutęs, kad koja nuvargusi labiau nei anksčiau, išsigandau. O kas jeigu... Betgi apvaizda mane myli – sulaukiau skambučio iš sanatorijos „Pušyno kelias“ direktoriaus Vyto Dumbrovo – jis man pasiūlė savo vadovaujamos įstaigos paslaugas. Nemokamai. Susijaudinau iki ašarų ir vis klausiau kodėl aš, o jis žmogus santūrus, atsakė paprastai – nes tu dar turi šokti.“

N.Juška priduria, kad iki šiol visi jo bandymai lankytis sanatorijoje ar reabilitacijos centruose baigdavosi vos prasidėję – vienos procedūros kaina virš šimto litų. Tokių procedūrų reikia mažiausiai dešimt, ir dargi bent penkių ar šešių skirtingų.

„Aritmetika nesudėtinga – norint sustiprėti suma gali siekti ir apie dešimt tūkstančių litų. Tai suma pinigų, kurių aš neturiu ir negaliu sau leisti, tad čia ir dabar mėgaujuosi kiekviena akimirka“ – šiek tiek liūdnai nusišypsojo Nerijus.

„Nerijus ypatingo talento ir charizmos žmogus, negalėjome ir nenorėjome leisti jam taip ir likti nežinomybėje – šoks ar nešoks. Visi mūsų specialistai daro viską, kad jis kuo greičiau pasijustų kuo geriau, tačiau čia, kaip žinia, nepriskubėsi. Svarbiau kokybė, o ne greitis. Šiuo metu Nerijus įpusėjo intensyviąją reabilitacijos pusę ir laikosi visai neblogai, tiesa matosi, kad kojų raumenukai buvo gerokai apleisti, stengiamės į tai ir koncentruotis, nes šuolio metu visas krūvis nuo šiol turės tekti ne sąnariui, kurio nebėra, o raumenims, kuriuos ir būtina išlavinti bei sustiprinti“ - pasakojo V.Dumbrovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.