Seimo nario vestuvės: be vaikų palaiminimo, linksmybių ir baltos suknelės

Tyliai ant piliakalnio aukso žiedus su buvusia savo padėjėja sumainęs ir antrą kartą vedęs Seimo narys Antanas Matulas į nedidelę puotą savo trijų sūnų nepakvietė. A.Matulas apie vestuves kalbėjo neįprastai trumpais sakiniais, balsas atrodė liūdnas, lyg prislėgto žmogaus. Tačiau klausiamas apie nuotaikas jis teigė, kad viskas puiku. Pirmoji jo žmona pasvalietė gydytoja spėjo, kad vyras vedė tą moterį, su kuria buvo neištikimas jai.

A.Matulas kalbėjo neįprastai trumpais sakiniais, balsas atrodė liūdnas, lyg prislėgto žmogaus. Tačiau klausiamas apie nuotaikas jis teigė, kad viskas puiku.<br>V.Balkūno nuotrauka iš archyvo
A.Matulas kalbėjo neįprastai trumpais sakiniais, balsas atrodė liūdnas, lyg prislėgto žmogaus. Tačiau klausiamas apie nuotaikas jis teigė, kad viskas puiku.<br>V.Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Gailutė Kudirkienė (panskliautas.lt)

Sep 7, 2013, 10:06 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:29 PM

Aukso žiedus sumainė Seimo narys iš Pasvalio 57 metų A.Matulas ir sveikatos apsaugos atašė Briuselyje 43 metų Sandra Rumševičiūtė.

Apie išsiskyrusio, skandalo purtyto Seimo nario antrąją santuoką nebuvo garsiai trimituojama. Išaiškėjo, kad vyras vedė prieš 3 savaites, tuoj po Žolinės.

S.Rumševičiūtei tai pirmoji santuoka. Nuotaka priėmė vyro pavardę ir tapo Matuliene.

Tuoktuvių ceremonija vyko ne santuokų rūmuose, o Pasvalio rajone, ant Ąžuolpamūšės piliakalnio.

A.Matulas sakė, jog vietą pasirinko dėl gražios gamtos, norėjo, kad procedūra vyktų ten, kur nėra pašalinių.

Jaunavedžiai buvo sutuokti prie paprasto staliuko, nebuvo jokių puošnių palapinių ar kitokių vestuvinių dekoracijų, nuotaka nevilkėjo baltos suknelės.

Ceremonijoje, o vėliau ir šventinėje vakarienėje netoli Panevėžio esančiame Bistrampolio dvare dalyvavo tik artimiausi porai draugai ir giminaičiai.

Trys sūnūs iš pirmosios A.Matulo santuokos antrose tėvo vestuvėse nedalyvavo.

Jaunavedžių liudininkai buvo S.Rumševičiūtės brolis su žmona.

Nauja žmona – buvusi padėjėja

Jaunavedžiai povestuvinėje kelionėje medaus, kaip teigė politikas, nekopinėjo, nes po santuokos įregistravimo niekur nevyko.

„Nebe tas amžius“, – paklaustas apie tradicinius povestuvinius malonumus trumpai atsakė A.Matulas.

Po vestuvių nuotaka išvykusi į Belgiją, į savo darbą Briuselyje.

S.Rumševičiūtė sveikatos apsaugos atašė vietą Briuselyje gavo prieš metus. Prieš tai ji trumpai dirbo Sveikatos apsaugos ministerijoje ligų prevencijos skyriaus vedėja.

Į tą postą atėjo iš Seimo nario A.Matulo padėjėjos pareigų. 2010 metų pradžioje ji buvo seimūno Aleksandro Sacharuko padėjėja, o metų gale jau tarnavo A.Matului.

„Panevėžio rytui“ su S.Rumševičiūte Briuselio telefonu susisiekti nepavyko, nuolat buvo girdėti užėmimo signalas.

Romantikos nebuvo, žaibas netrenkė

Vestuvių ir naujosios žmonos tema parlamentaras nebuvo linkęs atvirauti. A.Matulas kalbėjo neįprastai trumpais sakiniais, balsas atrodė liūdnas, lyg prislėgto žmogaus. Tačiau klausiamas apie nuotaikas jis teigė, kad viskas puiku.

Paklaustas apie vestuvines nuotraukas A.Matulas sakė jų kol kas neturįs, bet gavęs nevengs parodyti viešai. Nuotaka vestuvių dieną jam atrodė gražiai.

– Jūs toks nekalbus, ne laiku paskambinau? Esate blogos nuotaikos?

– Viskas gerai. Ne ta situacija, kad džiūgaučiau. Nenoriu trukdyti žmonių smulkmenomis, ar kam rūpi, kad susituokiau? Aš mažas žmogus, stengiuosi viską daryti taip, kad kuo mažiau kitus įžeisčiau.

– Gal vėliau vyksite į medaus mėnesio kelionę?

– Ne. Vėliau bus darbas, darbas, darbas.

– Kodėl tuokėtės ne santuokų rūmuose Vilniuje ar Pasvalyje, o ant piliakalnio?

– Graži vieta. Nuošalesnė.

– Ar tai ta pati Sandra, su kuria draugavote, kai žmona jus kaltino neištikimybe?

– Nedraugavau.

– Kiek laiko buvote pažįstami?

– Kažkur pusantrų metų.

– Ar romantiškai susipažinote?

– Ne.

– Kaipgi be romantikos? Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, trenkė žaibas?

– Netranko tokiam amžiuj žaibas.

– Kaip ir kur susipažinote?

– Nepamenu.

Sūnūs naujos žmonos nepažįsta

– Kokie jūsų vestuviniai žiedai, iš balto ar geltono aukso, graviruoti, ornamentuoti?

– Tradiciniai.

– Šeimos pagausėjimo laukiate? O gal jau turite bendrą vaiką?

– Ne.

– Nusprendęs antrą kartą susituokti gal pasekėte Seimo pirmininko Vydo Gedvilo pavyzdžiu?

– Nebuvo įkvėpėjų. Gyvenimas taip susiklostė, kad likau vienas, susipažinau su moterimi ir susituokėme.

– Nejau apsiėjote be meilės? Taip niūriai kalbate, tarsi vedėte iš reikalo, kieno nors verčiamas.

– Su meile.

– Jūsų vaikai vestuvėse dalyvavo?

– Ne.

– Kodėl? Ar nemėgsta dabartinės jūsų žmonos?

– Jie jos nepažįsta.

– Kaip tai nepažįsta?

– Manau, kad nėra reikalo. Informavau sūnus, kad tuoksiuosi. Ne tas atvejis, kai sūnums reikėtų dalyvauti, nėra patogu, nėra malonu. Kodėl turėčiau maišyti abi šeimas? Jie turi savo mamą ir ją myli.

– Ar jie neprieštaravo?

– Visi mes suaugę žmonės.

– Ar esate laimingas? Ar nesigailite dėl praeities?

Skyrybos įvyko ne visai mano iniciatyva.

– O vedybos kieno iniciatyva? Nejaugi ne jūsų?

– Vedybos – abiejų iniciatyva.

– Kaip pasipiršote? Priklaupėte ant kelio, įteikėte gėlių, nusivedėte išrinktąją į vaizdingą vietą?

– Paprastai. Pasikalbėjom ir nusprendėm. Ji iš karto sutiko.

Savaitgaliais skraido į Briuselį

– Vedėte, o vėl vienas, jaunamartė po žiedų sumainymo išskrido į Belgiją. Ar neieškosite kelių, kaip ir pačiam ten įsikurti?

– Yra telefonai, skaipai. Į Lietuvą ji grįš po gerų metų.

– Ar dažnai susitinkate? Kuris pas kurį skraido?

– Aš dažniau į Briuselį skrendu. Savaitgaliais. Yra pigių skrydžių, pirmyn atgal į Belgiją pigiau, nei įsipilt degalų kelionei į Pasvalį.

– Kai ji grįš, kur gyvensite?

– Dabar gyvenu Seimo viešbutyje. Kas bus vėliau, negalvoju.

Linkėjo linksmų trečių vestuvių

Buvusi A.Matulo žmona Nijolė Matulienė sakė žinojusi apie buvusio vyro vestuves. Moteris spėjo, kad A.Matulas vedė tą pačią moterį, su kuria pastaraisiais metais jai ir buvo neištikimas.

Anksčiau redakcijai ji buvo pasakiusi Sandros vardą.

„Man jis neberūpi, aš labai gerai gyvenu, atsidariau privačią kliniką, laukiu antrojo anūko. Sūnų požiūris į tėvą nepasikeitė. Girdėjau kalbas, kad ta moteris jį privertė vesti, sena panelė užsikorė ant sprando. Kad tik jo neišspirtų po kiek laiko. Esu ją mačiusi Vilniuje, ir sūnūs ją matė. Man belieka tik džiaugtis, kad bus kas jam sauskelnes senatvėje keičia. Tebūna jam laimingos ir trečios vedybos“, – linksma gaida trumpą pokalbį apie buvusį vyrą baigė N.Matulienė.

Atskriejęs laiškas virto bomba

Skandalinga A.Matulo pirmosios santuokos istorija į viešumą išplaukė pernai rudenį, kai „Panevėžio ryto“ redakcijai laišką atsiuntė buvusi seimūno žmona, Pasvalyje gyvenanti ir dirbanti gydytoja kardiologė N.Matulienė.

Moteris pasakojo, kad josios sutuoktinis nuolat buvo neištikimas, tinkamai neatliko tėvo ir šeimos žmogaus pareigų. N.Matulienę tada labai piktino, jog seimūnas reklamuojasi esąs šeimos žmogus, o iš tiesų šeimai neskiria dėmesio.

Buvusi žmona teigė, kad vienu metu vyras gyveno dvigubą gyvenimą, buvo dar neišsiskyręs ir Vilniuje turėjo kitą moterį.

Taip pat moteris priminė, kad jų bažnytinė santuoka nenutraukta.

Ką renkasi: meilužę ar vaikus?

„Viskas ne iš malonumo, ne iš noro kerštauti. Tik norėjau, kad rinkėjai sužinotų, jog šis žmogus deklaruoja viena, o daro kita, meluoja jiems. Kaimo žmonėms jis suka smegenis, kad šeima yra vertybė, aiškina, kad žmona būna vienintelė, kuriai prisiekė prieš Dievą, o pats gyveno dvigubą gyvenimą.

Likus dviem savaitėms iki rinkimų sūnūs kalbėjosi su tėvu ir labai juo pasipiktino. Vaikai nuo tėvo nusisuko. Tada pasakė man siųsti laišką, ir gana“, – N.Matulienė atskleidė, kodėl redakcijai atsiuntė atvirą laišką.

Moteris tris savo vaikus įspėjo, kad laiškas apie nemalonius jų tėvo gyvenimo faktus prilygs bombai, o šie atsakę: tegu būna nors tvanas, bet veidmainystės kęsti nebegalima.

Moteris pasakojo, kad pavasarį sūnūs tėvui surengė savotišką linčo teismą, liepė pasirinkti – vaikai ar meilužė. Politikas neva pasirinko moterį, tad sūnūs jam pasakė, kad artėjančiuose rinkimuose jų nebus ir kad jis savo įvaizdžiui gerinti palikta šeima nebesinaudotų.

Didžiavosi jaunesne moterimi

„Mes buvome dar neišsituokę, jis turėjo draugę, apie kurią partiečiai gerai žinojo. Su vienu jų ir savo drauge jis vyko į Ameriką. Tada didžiavosi, kad turi 14 metų jaunesnę moterį. O po Sauliaus Stomos skandalo su žaliaake, spėju, partija davė nurodymus draugės viešai neberodyti. Net man jis buvo sakęs, kad į rinkimus eis su naująja drauge, o prasidėjus agitacijoms iš kaimo žmonių gavau žinių, jog A.Matulas prisistato kaip šeimos žmogus. Sūnus vėl tėvą išbarė, ir dėl rinkimų, ir dėl visų jo moterų. Vaikai liepė tėvui kelti draugę į viešumą ir nebeveidmainiauti“, – pernai „Panevėžio rytui“ pasakojo N.Matulienė.

Pasvalyje gyvenęs ir teisininku dirbęs vyriausias politiko sūnus 32 metų Vismantas Matulas

„Panevėžio rytui“ sakė nenorįs detaliau kalbėti apie tėvų santykius, tačiau atskleidė, kad šioje situacijoje palaiko motiną. Tėvo elgesį jis įvardijo kaip nesąžiningą.

„Mes mamą palaikome, nes šiuo metu jos niekas nepalaiko, o tėvą palaiko partijos draugai, kolegos. Tėvo elgesys nėra sąžiningas šitoje situacijoje. Draugės slėpimas nėra teisingas nei prieš rinkėjus, nei prieš vaikus. Jei nusprendei pasirinkti tokį gyvenimo būdą – neslėpk, atvirai jį rodyk.

Šiuo metu mūsų santykiai su tėvu pašliję, nes kardinaliai pasikeitė kai kurios jo vertybės“, – be užuolankų paaiškino V.Matulas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.