Vestuvių dieną atlikėją S.Šermukšnytę ir J.Nainį lydės trys augintiniai

Trys balti Maltos bišonų veislės šunys, kuriems po kaklu parištos peteliškės, seka paskui nuotakos suknelę vilkinčią grupės „Pinup Girls“ atlikėją Simoną Šermukšnytę (25 m.). Tokį savo vestuvių scenarijų kūrė dainininkė, šiandien ištekėsianti už radijo laidos vedėjo, didžėjaus Jono Nainio (30 m.). Tris šunis auginanti pora juos laiko šeimos nariais, tad neabejoja – ir jie privalo dalyvauti svarbioje šventėje.

Atlikėjai S.Šermukšnytei draugiją dažnai palaiko Maltos bišonų veislės Maltas, Nainė ir Nunu.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Atlikėjai S.Šermukšnytei draugiją dažnai palaiko Maltos bišonų veislės Maltas, Nainė ir Nunu.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2013-09-07 13:48, atnaujinta 2018-03-01 12:33

Kodėl porai taip patinka Maltos bišonai, kad namuose laiko jų net tris?

„Neketinome turėti tiek šunų, bet Jonas padarė staigmeną – prieš kelis mėnesius įteikė Nunu“, – pasakojo ir dainuojanti, ir vienoje tarptautinėje įmonėje Vilniuje administratore dirbanti S.Šermukšnytė.

Nors porai pakako rūpesčių dėl dviejų Maltos bišonų veislės keturkojų, trečias, mažiausias, dar labiau sustiprino atsakomybės jausmą ir pralinksmino.

Pora įsitikino, kad septynių mėnesių Nunu mielas lyg žaislas. Bet jį, kaip ir vyresniuosius šunis, tenka dažnai maudyti, vežti į kirpyklą, kasdien šukuoti, vedžioti ir valyti ausis, dantis.

„Tačiau ko nepadarysi dėl keturkojų grožio? Juk neįmanoma jų neįsimylėti dėl juodų akių ir nosies, balto kailio“, – šyptelėjo Simona.

Ji su Jonu draugystės pradžioje išsiaiškino, kad abiem patinka šunys. Tačiau kokios veislės šunį norėtų turėti, nebuvo tvirtai nutarę.

Sykį juodu ėjo į filmą ir pakeliui užsuko į gyvūnų parduotuvę. Simonai į akį krito gražuolis Maltos bišonų veislės šuniukas. Tačiau porai atrodė labai brangu pirkti šunį už penkis tūkstančius litų, nors ir su kilmės dokumentais.

„Man visada gaila gyvūnų, kurie parduotuvėje jaučiasi lyg nelaisvėje. Tačiau negalėjome išgelbėti brangaus Maltos bišono, nes nutarėme paieškoti pigesnio šios veislės šuns – be kilmę įrodančių dokumentų.

Juk nesiruošėme keturkojo vesti į parodas, norėjome jį turėti savo džiaugsmui“, – pasakojo dainininkė.

Pora pirmojo savo svajonių šuns ieškojo pagal skelbimus ir jį kaipmat nusipirko už pusantro tūkstančio litų.

Kaip pavadinti įsigytą kalytę, mylimieji nesuko sau galvos – J.Nainys sumanė duoti Nainės vardą.

„Tekėdama ketinu rinktis Nainės pavardę, tad su Jonu juokiamės, kad galės kviesti mus abi iškart“, – šyptelėjo nuotaka.

Antrasis Maltos bišonas poros namuose atsirado prieš ketverius metus – J.Nainys mylimajai per gimtadienį padovanojo šios veislės šuniuką, taip pat kainavusį apie pusantro tūkstančio litų.

Simonai pirmai kilo mintis pavadinti jį Maltu, o Jonas tam pritarė.

Penkerių metų Nainė ir ketverių sulaukęs Maltas neturi kilmę įrodančių dokumentų, tad jie laikomi neveisliniais ir negalėtų varžytis parodose.

Tačiau jiems nosį turėtų nušluostyti jauniausias septynių mėnesių Nunu, kurį J.Nainys pirko už gerokai didesnę sumą negu pirmuosius šunis.

Mat šis patinas, kurio vardas Nunu siejamas su drausminamuoju žodeliu, kuriuo dažniausiai pabarami maži vaikai, – grynaveislis, su kilmės dokumentais.

„Man atrodė, kad mums pakanka dviejų šunų, bet Jonui, matyt, trūko dar vieno. Jau įspėjau jį, kad ketvirto Maltos bišono nepirktų!“ – turėti šunų veislyno nenorėtų daug koncertuojančios grupės „Pinup Girls“ narė.

Vasarą su grupe S.Šermukšnytė dažnai dainuodavo pajūrio scenose, todėl „Pinup Girls“ apsistojo Karklėje, netoli Klaipėdos.

Į gastroles Simona išvyko kartu su mylimuoju ir Maltos bišonais, todėl šunų priežiūra dalijosi abu.

„Tačiau Nunu į paplūdimį bijodavome vesti, kad jo nenusineštų žuvėdra“, – praėjusių metų įvykį, kai pajūryje žuvėdra nusinešė Maltos bišonų veislės jauniklį, prisiminė S.Šermukšnytė.

Dainininkė neabejoja, kad paukščiui nebūtų sunku pastverti ir į aukštį pakelti vos du kilogramus sveriantį Nunu. Tad prie jūros pasivaikščioti buvo vedami tik Nainė ir Maltas. Jie sveria po penkis kilogramus – pavojų būti pagrobtiems plėšrių paukščių nekilo.

Pora taip stipriai prisirišo prie šių šunų, kad dažniausiai su jais visur vyksta kartu.

„Šunims patinka keliauti – kai atidarau automobilio dureles, jie patys įšoka į saloną. Kelionės gyvūnams neprailgsta, nes dažniausiai jie visą kelią miega.

O jeigu sėdint prie vairo Nainė man įsirango ant kelių, ramiai tupi iki kelionės pabaigos“, – įsitikino S.Šermukšnytė.

Jeigu kai kuriuose šalies viešbučiuose nėra galimybės apsistoti su keturkojais, dainininkė ir radijo laidos vedėjas šunis prižiūrėti patiki tėvams arba draugams.

Net viena dvylikametė „Pinup Girls“ gerbėja pasisiūlė reikalui esant pasirūpinti Simonos augintiniais.

Kol kas dainininkė tokiu pasiūlymu nepasinaudojo, nors neabejoja, kad nieko blogo Maltos bišonams neatsitiktų: „Mergaitė atsiklausė savo mamos, ar galėtų prižiūrėti šuniukus. O Maltos bišonai mėgsta vaikų draugiją.“

Tačiau, nepaisant keturkojų meilumo, jų priežiūra reikalauja nemažai laiko, kantrybės ir šeimininkams atsieina nepigiai.

Pora šunis labai retai palepina maistu nuo savo stalo.

„Visi šunys mėgsta maistą, kurį valgo žmonės. Keturkojai ėstų iki apsirijimo, jeigu jiems nedraustume. Tačiau jiems nėra sveika nei šokoladas, nei ledai.

Nuo saldumynų šunų dantys genda ir šiuos skanėstus jų skrandis sunkiai virškina“, – sakė dainininkė.

Pora perka skirtingą ėdesį vyresniems ir mažiausiam Maltos bišonui, nemažai lėšų tenka skirti ir šunų šampūnui, plaukų balzamui, dantų pastai, vitaminams, skiepams, vizitams pas veterinarą, kirpėją.

Skirtingai negu Nainė ir Maltas, Nunu nėra dažnai kerpamas – greitai jam teks rišti plaukus, kad nesivilktų žeme.

„Patogiau būtų šunį dažniau kirpti, neauginti jam ilgų plaukų, nes tuomet jį lengviau išmaudyti, iššukuoti. Be to, trumpaplaukis keturkojis neparsineša tiek daug nešvarumų į namus kaip ilgaplaukis.

Bet Nunu bandysime paruošti parodoms, todėl auginame plaukus. Jam pakaktų parodose gauti tik du labai gerus įvertinimus, kad galėtų turėti vadą“, – iš grynaveislio Maltos bišono jauniklių tikisi S.Šermukšnytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.