Ragana save vadinantis A.Pogrebnojus išsišaipė iš „Virtuvės mitų griovėjų“

Kandžių žodžių pramogų pasaulio atstovams negailintis Aleksandras Pogrebnojus vėl plaka liežuviu. Šįkart – apie netradicinį požiūrį į maistą ir kulinariją propaguojančius „Virtuvės mitų griovėjus“ (VMG). Ne kartą viešojoje erdvėje kritiškai išsakęs savo nuomonę apie vadinamojo elito vakarėlių dalyvius, jis vėl nesusilaikė ir pažėrė aštrių replikų. „Tikiuosi, kaimynų ant ližės į pečių nepašausiu. Nors pagal lietuviškas pasakas gal būtų naujas receptas“, – per dantį kulinarus traukė žinomas dizaineris.

Aleksandras įsitikinęs – „maisto gaminimui neužtenka gražių marškinėlių, lygiai sušukuotų, lakuotų plaukelių".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aleksandras įsitikinęs – „maisto gaminimui neužtenka gražių marškinėlių, lygiai sušukuotų, lakuotų plaukelių".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2013, 7:55 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:39 AM

Jis save ironiškai vadina pikta ragana. Ragana, kuri nuolat bamba, viešai piktinasi, tačiau nebijo būti sukritikuota. O jei kas pakutena padus – šoka ant šluotos ir skrenda savais keliais.

Trečiadienio vakaras VMG nariams Alfui Ivanauskui, Ali Gadžijevui ir Martynui Praškevičiui buvo neeilinis. Sukvietę draugus į iškilmingą vakarėlį jie pristatė kulinarinį žurnalą „VMG: rudens žaidimai“.

Pasidžiaugti nauju virtuvės šefų kūriniu atvyko nemažai visuomenei pažįstamų šou verslo pasaulio atstovų. Vieni jų į renginį atėjo dėl kompanijos, kiti – dėl meilės maistui. Tačiau A.Pogrebnojus įsitikinęs – „sintetinio pasaulio atstovų patiekalai ir ypač jų vizualinis pateikimas gali patikti tik tiems, kurie nematė Keitho Floydo kulinarinių laidų“.

Pasak jo, VMG idėjos – menkavertės ir jomis žavisi tik tie, kuriems patiems trūksta originalumo. Dizainerio žodžiais tariant, jos patiks kepto „snikerso“ skonio mėgėjams. Tokiems, kurie „ant kelių pasisodindavo koalos jauniklį ir deimantais nusagstytu auksiniu šaukšteliu lepindavo juos ryžių koše, prie kurios gaminimo prisidėjo labai piktos žemaūgės rikšų tetos“.

Dizaineris nepabūgo pasišaipyti ir iš kolektyvo pavadinimo. Neva tai – užsienyje rodomos laidos „Mythbusters“ kopija. „Ką galvojat, jeigu pradėsit gaminti sportinius batelius ir pavadinsit juos „Nikkkkkkes“ niekas nieko nesupras?“ – viešai svarstė A.Pogrebnojus.

Jis įsitikinęs – „maisto gaminimui neužtenka gražių marškinėlių, lygiai sušukuotų, lakuotų plaukelių, neužtenka visai nesmirdėti (dėl to labai gaila) arba būti labai panašiais „Take That“ grupės varpelius“.

Pats kulinarinę knygą išleidęs A.Pogrebnojus įsitikinęs, kad kiaušinienei iškepti didelio mokslo nereikia, o net jei ir reikia – jo pagamintas patiekalas būtų ne ką prastesnis. „Jeigu visi valgytų tik mano gaminamą maistą, emigracija drastiškai sumažėtų“, – tikino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.