„Mis pasaulis“ karūną laimėjo Filipinų atstovė M.Young (lietuvė nepateko į pusfinalį)

Šeštadienio popietę konkurse „Mis pasaulis” garliaviškė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė kovojo dėl gražiausios pasaulio merginos titulo. Deja, nesėkmingai. Lietuvaitė nepateko į pusfinalį.

Antrąja vicemis tapo Ganos atstovė. Pirmąja vicemis - Prancūzijos atstovė. O „Mis pasaulis" karūna iškeliavo į Filipinus.<br>AP nuotr.
Antrąja vicemis tapo Ganos atstovė. Pirmąja vicemis - Prancūzijos atstovė. O „Mis pasaulis" karūna iškeliavo į Filipinus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2013, 3:25 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:00 PM

Iš 127 dalyvių į pusfinalį pateko vos dešimt, o iš dešimties pusfinalininkių į finalą komisija išrinko penkias gražuoles. Čia varžėsi Prancūzijos, Filipinų, Ganos, Brazilijos ir Ispanijos atstovės. Audringai palaikyta Indonezijos atstovė į finalą nepateko. Žiūrovai daugiausia balsų skyrė Gibraltaro atstovei. Tai pelnė jai galimybę dėl gražiausios merginos titulo taip pat kovoti finale.

Po dvi su puse valandos trukusio konkurso paaiškėjo, kad antrąja vicemis tapo Ganos atstovė. Pirmąja vicemis - Prancūzijos atstovė. O „Mis pasaulis" karūna iškeliavo į Filipinus. Būtent Filipinų atstovė Megan Young tapo gražiausia šių metų moterimi.

„Aš visiem sakiau, kad jei laimėsiu - būsiu savimi. Noriu pasidalinti tuo, ką žinau. Esu labai susijaudinusi", - kalbėjo Megan.  

63-ią kartą vykstantis konkursas pagal sumanymą turėjo vykti dviejose vietose – turistų pamėgtoje Balio saloje ir Sentulo miestelyje visai netoli Indonezijos sostinės Džakartos.

Tačiau kiek netikėtai kilo gana aršios protesto demonstracijos – musulmonai reikalavo atšaukti grožio varžytuves, vadino jas amoraliu renginiu, kuris prieštarauja tikinčiųjų vertybėms.

Dėl šventos ramybės Indonezijos vyriausybė likus trims savaitėms iki finalo paskelbė, kad visi konkurso renginiai perkeliami į Balį.

Dar prieš šeštadienio renginį dalyvės varžėsi įvairiose rungtyse. Tarp jų ir paplūdimio mados, sporto, talentų, modelio įgūdžių. Tačiau Rūtai Elžbietai nepasisekė nei vienos jų laimėti.

Nepavyko tarp lyderių prasibrauti talentų konkurse, kuriame Rūta Elžbieta demonstravo Rytų kovos menų įgūdžius, čia ji nusileido muzikiniais ir šokio talentais žavėjusioms merginoms. Komisija neatrinko tarp geriausių lietuvės, kuri parengė specialų šou tapdama „Mis slaptąja agente”.

Lietuvei šeštadienį teko varžytis su 126 merginomis iš viso pasaulio.

Vesti renginį, kaip ir prieš metus, patikėta britų ekrano ir muzikos žvaigždei, buvusiai grupės „Hear’Say” narei Myleene Klass ir Kamalui Ibrahimui.

Po įvairių rungčių pristatymo ir nugalėtojų paskelbimo bei Indonezijos šokėjų pasirodymo, ant scenos pasirodė visos 127 konkurso dalyvės. Tiesa, vedėjai pristatė ir televizijos kameros užfiksavo ne visas dalyves. Tačiau lietuvei pasisekė - ją kameros parodė. Rūta Elžbieta ant scenos lipo vilkėdama kūno spalvos suknele.  Į konkursą lietuvaitė išsivežė net 60 suknelių.

Po konkursančių pristatymo ant scenos suplėvesavo visų konkurse dalyvaujančių šalių vėliavos bei nuskambėjo specialiai konkursui parašyta daina apie Indoneziją, kurią atliko ir „Mis pasaulis" dalyvės. 

Kiek vėliau merginos ant scenos pasirodė su šokių programa. Čia buvo išskirtos kelios dalyvės, turėjusios progą parodyti savo nacionalinius šokius. Tarp jų - ir Slovakijos bei Airijos atstovės. Tačiau lietuvaitei pademonstruoti tautinio šokio neteko.

Po įspūdingų šokių, konkurso komisija susumavo išankstinių konkursų balsus, įvertino gražuolių pokalbius su komisija ir įvertino tai balais.

Prancūzija, Gana, Jamaika gavo daugiausia balsų už pokalbius su komisija.

Specialius balus už išankstinių konkursų laimėjimus gavo dvidešimt dalyvių.

Į pusfinalį pateko dešimt daugiausia balų surinkusių dalyvių pateko į pusfinalį.

Gana, Jamaika, Ispanija, Indonezija, Didžioji Britanija, Nepalas, Prancūzija, Australija, Brazilija, Filipinai. Šių šalių atstovės pateko į „Mis pasaulis" pusfinalį. Deja, lietuvei nepasisekė - ji į pusfinalį nepateko.

Netrukus paaiškėjo ir penkios finalistės. Jomis tapo Prancūzijos, Filipinų, Ganos, Brazilijos ir Ispanijos atstovės. Audringai palaikyta Indonezijos atstovė į finalą nepateko. Žiūrovai daugiausia balsų skyrė Gibraltaro atstovei. Ji taip pat automatiškai pateko į finalą.

Belaukiant, kas bus tituluota gražiausia pasaulio moterimis, ant scenos užlipo „Mis pasaulis" 2012 metų nugalėtoja Wenxia Yu. Ji su Australijos atstove Erin Holland ir Indonezijos atstove Vania Larissa atliko operos kūrinį. Tai buvo viena iš neišsipildžiusių Kinijos atstovės W.Yu svajonė.

Po gražuolių pasirodymo paskelbtas gražiausių merginų trejetukas. Antrąja vicemis tapo Ganos atstovė Naa Okailey Shooter. Pirmąja vicemis - Prancūzijos atstovė Marine Lorphelin. O "Mis pasaulis" karūna iškeliavo į Filipinus. Būtent Filipinų atstovė Megan Young tapo gražiausia šių metų moterimi.

23-ejų M.Young išankstinėse rungtyse laimėjo „Top modelio“ titulą. Ji gimė JAV, tačiau būdama 10-ies su šeima persikėlė gyventi į Filipinus. Šiuo metu kino režisūrą studijuojančiai merginai scena - nesvetima. Nuo 15-os metų ji yra Filipinų televizijos žvaigždė. Megan laisvalaikiu mėgsta žaisti kompiuterinius žaidimus ir yra didžiulė „Hario Poterio“ gerbėja.

„Mis pasaulis" konkursą buvo galima tiesiogiai stebėti per „Lietuvos ryto” televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.