R.Žilinskas apie alkoholizmo spąstus: „Pabudęs iš komos turėjau vieną pojūtį - gera“

Kiek politikai geria? Ar jie gali normaliai dirbti ir atstovauti rinkėjus valdžioje? Toks klausimas vėl iškilo, kai žurnalistai eilinį kartą užklupo politikus prie puotos stalų su alkoholio buteliais. Paaiškėjo, kad Seimo nariui Egidijui Vareikiui reikia skubaus gydymo, nes dėl alkoholio problemų žmogus atsidūrė ant ribos. Apie E.Vareikio alkoholizmą viešai prakalbo jo kolegos iš Seimo Rokas Žilinskas ir Naglis Puteikis LNK laidoje „Valanda su Rūta“.

"Seime geria nei daugiau, nei mažiau nei kur nors kitur", - sako problemų dėl alkoholio<br>D.Umbraso nuotr.
"Seime geria nei daugiau, nei mažiau nei kur nors kitur", - sako problemų dėl alkoholio<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-03 13:10, atnaujinta 2018-02-21 13:06

R.Žilinskas išdrįso viešai pasipasakoti, kaip pats su alkoholiu ir vaistais priėjo iki tos ribos, o pabudęs iš komos ligoninėje turėjo vieną pojūtį: gera. Kančias patiria ne tik patys alkoholikai, bet ir jų artimieji. Nika Puteikienė sako, kad turėjo savo sūnų dėl patyčių pervesti į privačią mokyklą. Iš jo tyčiojosi tiesiog dėl to, kad tėtis gėrė.

Humoro grandas Juozas Zavaliauskas dėl girtavimo yra nebaigęs savo pasirodymų scenoje. Turėjo atsiprašyti žiūrovų. „O jūs pasisakėt jiems, kad esate girtas?“, - stebėjosi vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. „Matėsi“ – atviravo J.Zavaliauskas. Jis važiavo atidirbti nebaigų koncertų. „Buvo tokia gėda. Gerai, kad žmonės mane suprato“, - studijoje pasakojo artistas.

Lietuvoje žmonės supranta, dažnai pateisina alkoholizmą, šios problemos paliestų žmonių yra kone kiekvienoje šeimoje. „Taip ir Seime - geria nei daugiau, nei mažiau nei kur nors kitur. Ten mūsų visuomenės atspindys“, - sako R.Žilinskas.

„Anksčiau gerdavo atvirai, kavinėje, šūkaudavo, rėkaudavo, paskui, kai žurnalistai ėmė filmuoti, politikai ėmė slapstytis, geria kabinetuose“, - savo patirtimi Seime dalijosi Stanislovas Buškevičius.

Kauno vicemeras dievagojasi, kad nėra gėręs jokio alkoholio. „Čia kaip seksas, kartą paragavęs, norėsi vėl“, - įsitikinęs politikas, todėl sąmoningai vengia bet kokio alkoholinio gėrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.