Futbolininkas D.Česnauskis išpildė žmonos Vaidos svajonę

Kokios gimtadienio dovanos trokšta moterys – briliantų, automobilio, kelionės į egzotišką kraštą? Ne visos. Štai „Mis Lietuva 2002” Vaida Grikšaitė-Česnauskienė (29 m.) svajojo dovanų gauti siuvamąją mašiną. Futbolininkas Deividas Česnauskis (32 m.) išpildė šį žmonos norą.

„Man patinka kruopštumo reikalaujantis darbas“, – sakė Vaida, panirusi į siuvimą.<br>T.Bauro nuotr.
„Man patinka kruopštumo reikalaujantis darbas“, – sakė Vaida, panirusi į siuvimą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

2013-10-15 22:50, atnaujinta 2018-02-21 03:31

Apie siuvamąją mašiną Vaida svajojo ketverius metus, tačiau teko nuolat kraustytis, mat šeimos galva futbolą žaidė tai Baku, tai Edinburge.

„Vaikystėje iš mamos buvau gavusi žaislinę siuvamąją mašiną, bet ji greitai sugedo ir aš labai liūdėjau.

Deivido prašiau paprastos, o jis panoro išrinkti man labai gerą. Dabar turiu net vadinamąjį „overloką”, t.y. siūlėtuvą – kraštus siūlėjančią mašiną”, – džiaugėsi Vaida, pradėjusi lankyti siuvimo kursus.

Kam tituluotai gražuolei šis prietaisas, kai ji gali įsigyti tokių drabužių, kokių tik širdis geidžia?

Vaidai patinka kurstyti šeimos židinį ir kurti namų jaukumą. O siuvamoji mašina jai padės įgyvendinti sumanymus – puošti ne tik save, bet ir namus.

Į audinių parduotuvę moteris eina lyg į biblioteką ar knygyną ir praleidžia ten daug laiko.

Pirmieji jos siuviniai skirti buičiai, interjerui, pavyzdžiui, virtuviniai rankšluosčiai. Jų Kalėdoms dovanų jau užsisakė mama ir anyta.

Kai Vaida išvydo audinį su animacinių filmų herojais, kilo mintis nustebinti vaikus – penkiametį Deividą ir dvejų metų Rojų – ir pasiūti jiems patalynę. Mažasis taip laukė naujo komplekto, o Vaida taip skubėjo, kad net pirštą po siuvamosios adata pakišo.

Moteris jau spėjo šį tą pasiūti ir sau. Naujausias siuvinys – suknelė iš mados namų „Missoni” audinio.

Vaida turi ne vieną žinomo dizainerio apdarą, o Edinburge dirbdama salone „Harvey Nichols” dar geriau perprato prabangių drabužių subtilybes.

Galbūt metams bėgant ateinanti branda vis dažniau ją gundo užsimanyti išskirtinio daikto. Todėl porą batų porų ji siūdinosi pas avalynės meistrę – tai buvo tokio modelio, odos faktūros ir spalvos batai, kokių norėjo, bet negalėjo rasti.

Vaidai patinka darbai, kurie pagaminti kruopščiai ir iš širdies. Todėl ji visuomet dovanas perka ar ruošia pati, negailėdama laiko ir energijos. Viską apgalvoja iki smulkmenų, pati supakuoja.

Vaidai šiek tiek apmaudu, kad vėlyvą rudenį teks keliems mėnesiams vėl vykti į Baku paskui vyrą, o vežtis savo siuvamosios mašinos „Bernina” nepavyks – prietaisas labai sunkus ir užima nemažai vietos.

Galbūt netolimoje ateityje išvysime naujosios dizainerės kolekciją?

Vaida juokėsi, kad tam reikėtų rimtesnių mokslų – siuvimo kursų neužtektų. Bet ji niekada nesako „ne”, tad ką gali žinoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.