Tituluotos gražuolės: „Esame kietos, nes visko siekiame pačios!”

Jos abi – ne tik gražios, bet ir neieško žodžio kišenėje, spinduliuoja pasitikėjimą savimi ir žino, ko sieks baigusios studijas. „Nenorime, kad į mus būtų žiūrima tik kaip į gražius, bet tuščius paveiksliukus. Esame gražios ir vidumi”, – patikino „Mis Lietuva 2013” Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė (22 m.) ir šio konkurso pirmoji vicemis Simona Burbaitė (21 m.).

R.E.Mazurevičiūtė ir S.Burbaitė (dešinėje).
R.E.Mazurevičiūtė ir S.Burbaitė (dešinėje).
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Oct 15, 2013, 8:49 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:17 AM

Po kelių dienų į Maskvą, kur vyks konkursas „Mis visata”, išvyksianti S.Burbaitė – viena gražiausių Lietuvos merginų. Šiuo metu Vilniuje studijuojanti panevėžietė daug laiko skiria ir pasirengimui pasauliniam grožio konkursui.

Tai, kad atstovaus Lietuvai pasauliniame konkurse, Simona vadina iššūkiu, o ne sėkme.

„Mes, Lietuva, tikrai turime galimybių laimėti Maskvoje! Nemanau, kad tokiuose konkursuose vyksta politinės intrigos.

Tikiu savimi, tikiu, kad man pasiseks. Eisiu aukštai iškėlusi galvą ir padarysiu viską, ką galiu”, – „Stiliui” kalbėjo konkurso „Mis Lietuva” pirmoji vicemis.

Vilniaus Gedimino technikos universitete kūrybinių industrijų specialybę trečiame kurse studijuojanti Simona jau žino, koks darbas jai patiktų.

Susimąstyti apie tai merginai padėjo ir konkurso „Mis visata” dalyvės anketa, kurią ji turėjo užpildyti. Simona trokšta būti grožio ambasadore.

„Tik keturi procentai viso pasaulio moterų suvokia, kad jos yra gražios! Noriu padėti moterims patikėti šia tiesa, kurią laikau nenuginčijama.

Visos mes esame gražios, noriu apie tai kalbėti nuo A iki Z – nuo emocinio nusiteikimo iki savęs pateikimo: drabužių, makiažo, šukuosenos.

Mergaitės, moterys, senolės – kiekviena yra savaip graži, puiki ir nuostabi”, – kalbėjo savo jėgomis neabejojanti mergina.

Simonai patarimų negaili ir jos bičiulė Rūta, neseniai grįžusi iš Indonezijoje vykusio grožio konkurso „Mis pasaulis”. R.E.Mazurevičiūtei nepavyko patekti į renginio finalą, tačiau ji ten dažnai girdėjo tariant Lietuvos vardą ir mano, kad savo šaliai atstovavo gerai.

Po Lietuvos grožio konkurso susidraugavusios merginos tikino, kad konkurencijos nejuto net tuomet, kai tarsi turėjo būti varžovės dalyvaudamos konkurse „Mis Lietuva”.

„Ir Rūta, ir aš visada buvome draugiškos ir akių nedraskėme, suknelių neplėšėme. O tai, kad abi gavome tokius titulus, mus tik suartino.

Manęs vis klausia, ar nepavydžiu Rūtai, laimėjusiai pirmąją vietą. Tikrai ne! Džiaugiuosi, kad būtent ji pasipuošė puikiausios Lietuvos merginos karūna”, – kalbėjo S.Burbaitė.

O štai Rūta džiaugėsi, kad Simona ją palaikė Indonezijoje, – merginos kone kasdien rašydavo viena kitai žinutes internetu, dalijosi patirtimi ir patarimais.

Teisės mokslus Vytauto Didžiojo universitete kremtanti „Mis Lietuva 2013” Rūta Elžbieta – jau ketvirtakursė. Mergina atkakliai siekia savo svajonių.

„Kol kas man dar sunku tiksliai įvardyti savo svajonių darbą. Teisė – labai plati sritis. O kad būčiau prokurore, turiu dar daug nuveikti.

Šioje srityje svarbu laikas ir patirtis, todėl dabar spėlioti, kokiais karjeros laipteliais kilsiu, dar nesiryžtu. Vis dėlto tvirtai žinau, kad noriu dirbti pagal specialybę.

Tobulėdama norėčiau daug pasiekti, gal net sėdėsiu vilkėdama mantiją tarp aukščiausių šalies teisėjų! Viskas įmanoma, kai to sieki”, – kalbėjo „Mis Lietuva 2013”.

* * *

– Rūta, neseniai grįžote iš konkurso „Mis pasaulis”, kuris buvo rengiamas Indonezijoje. Simona netrukus išvyks į Maskvą – ten atstovaus Lietuvai konkurse „Mis visata”. Ką norėtumėte jai patarti, juk matėte milžiniškos grožio šventės užkulisius, – susitikęs su abiem merginomis vienos jų paklausė „Stilius”.

Rūta: Pirmiausia kuo geriausiai prisistatyti, parodyti savo gerąsias savybes. Bendrauti su visomis merginomis, komisijos nariais.

Žinau, kad ji vežasi išskirtines sukneles, o finale, kaip ir aš, pasirodys su dizainerio Juozo Statkevičiaus drabužiu. Apdarai konkurse tikrai traukia dėmesį!

Linkiu nepasiduoti! Jei kas nors sakys, kad reikia daryti ne taip, o kitaip, patariu turėti ir savo nuomonę – daryti taip, kaip atrodo geriau. Kai pamatai aplinkui tiek daug skirtingų merginų, pradedi blaškytis, manyti, kad gal reikia daryti taip pat, kaip jos.

Tik vėliau ateina mintis, kad turi patikti komisijai tokia, kokia esi. Nereikia stengtis prie ko nors prisitaikyti.

Indonezijoje pastebėjau, kad Baltijos šalių merginos labai punktualios. Reikia stengtis visur ateiti laiku, tai irgi daug apie tave pasako. Tačiau ne visos taip elgiasi, pavyzdžiui, merginos iš Pietų kraštų Indonezijoje nuolat vėluodavo – jų tekdavo laukti pusvalandį ar net valandą.

Tai, ką darysi netinkamai, bus pastebėta kur kas labiau nei tavo grožis. Simona, nedaryk gėdos – būk kultūringa! (Juokiasi.)

Simona: Įsidėmėjau svarbų Rūtos patarimą: išlikti savimi.

– Simona, o kaip pati ruošiatės kelionei ir konkursui?

Simona: Jau mėnesį kasdien sportuoju su asmeniniu treneriu – noriu būti pačios geriausios formos. Taip pat atidžiai renkuosi, ką ir kiek valgyti.

Stengiuosi nevalgyti po 18 valandos, atsisakiau miltinių patiekalų ir saldumynų.

Labai norėjau išmokti save tinkamai pateikti. Juk į Maskvą vykstu viena, be stilistų, makiažo meistrų. Pati turėsiu ir apsirengti, ir pasidažyti, ir susitvarkyti plaukus. Viso to išmokti man buvo didelis iššūkis!

Daug laiko atima suknelių, tautinio drabužio, batelių paieška. Į Maskvą vešiuosi 12 arba 13 suknelių, finale vilkėsiu J.Statkevičiaus suknelę.

Pasirengti turėjau du mėnesius, bet man atrodo, kad laiko buvo labai mažai.

Rūta: Simona, tu tikrai susitvarkysi!

Kai viską turėjau daryti pati, pamačiau, kaip tai nelengva. Teko skubėti, pasiruošti greitai, o atrodyti tobulai.

Simona: Esame dėkingos tiems, kurie mums padėjo, pasitikėjo ir suprato, su kokia svarbia misija, kuri vadinasi „Lietuva”, mes vykstame į tokius pasaulinius konkursus.

– Visai neseniai gyvenote ramiau, tik svajojote kada nors dalyvauti mūsų šalies grožio konkurse. O dabar abi žinosite, ką reiškia atstovauti savo šaliai pasauliniuose konkursuose. Kaip šie laimėjimai pakeitė jūsų gyvenimą?

Rūta: Nesakyčiau, kad mano gyvenimas pasikeitė iš esmės. Nevažinėju naujausio modelio automobiliu ir neturiu naujo namo užsienio kurorte. (Juokiasi.)

Bet atsirado daugiau galimybių išreikšti save, susitikti su įdomiais, daug patirties turinčiais žmonėmis. Iš jų semiuosi žinių, tobulėju.

Simona: Noriu, kad ne tik mes iš tų žmonių semtumės patirties, bet ir jiems galėtume ką nors duoti. Turime didesnę galimybę būti išgirstos – to neturėjome anksčiau.

Širdyje jau seniai rengiausi grožio konkursui, brendau šiam žingsniui. Šiemet, manau, atėjo mano metai. Mūsų vertybės tikrai nepasikeitė, Rūta irgi liko tokia, kaip prieš konkursą.

Daugiau skaitykite žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.