Paaiškėjo, kuris aukotojas laimėjo UNICEF kelionę į Tenerifę

Rekordinę auditoriją subūrusio UNICEF šou metu „Už kiekvieną vaiką“ Birutės Kelpšienės (59 m.) širdis nestygo skęsti ašarose ir šypsenose, kai stebėjo Giedriaus Savicko, Beatos Nicholson ir Virginijos Kochanskytės siužetuose atskleistą skurdžią Tanzanijos vaikų kasdienybę. Paskatinti muzikos ir TV eterio žvaigždžių pasirodymų, ne tik spec. pedagogė iš Gargždų, bet ir kiti Lietuvos gyventojai atvėrė gerumo širdis – UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ metu buvo paaukota per 430 tūkst.litų Tanzanijos vaikams.

„UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2013, 12:53 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:34 AM

„Šaunūs, nuoširdūs ir charizmatiški mūsų misijos dalyviai padarė viską, kad visą Lietuvą pašauktų gerumui. Jų, o taip pat paramos renginyje dalyvavusių atlikėjų pastangos davė vaisių – pažadinome gyventojų sąmoningumą, palietėme širdis, paskatinome atlikti gerą darbą. Primenu, kad kiekviena auka – tai išgelbėta mažo žmogučio gyvybė. Tad kaip sakė Jos Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentė „šiandien jau galime didžiuotis, būdami lietuviais, kurie dovanoja viltį viso pasaulio vaikams. Galime didžiuotis, kad pasaulį stebiname ne tik sportiniais laimėjimais, bet ir savo gerumu“, - sakė „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

Tiesioginiame TV3 eteryje vykusį UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ stebėjo beveik 800 tūkst. žmonių. „TV3 jau daugiau nei dešimt metų vykdo socialinės atsakomybės projektus. Džiaugiamės, kad trečiąjį TV3 ir UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ aktyviai palaikė ir žinomi žmonės, ir paprasti žiūrovai. Šia transliacija sutraukėme didžiausią auditorijos dalį šalyje, o tai akivaizdžiai parodė, kad mums visiems rūpi vaikų likimai“, - teigė UAB „Tele-3“ generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

UNICEF ir TV3 aukojimo iniciatyva finišavo burtų traukimu, jų metu paaiškėjo, kuris geros širdies gyventojas keliaus atsipūsti į amžino pavasario šalimi vadinamą Ispanijos salą Tenerifę. Dosnios širdies Birutę Kelpšienę žinia apie laimėtą kelionę pasiekė slaugant mamą. 36 metų spec.pedagogės patirtį turinti B.Kelpšienė atviravo, kad aukojo ne dėl laimėjimo, o iš graudulio išvydus Afrikos vaikų kasdienybę, kurią taikliai ir su švelniu humoru atskleidė žemietis Giedrius Savickas. Paklausta ar nesipiktino, kad projektas skirtas pasaulio, o ne Lietuvos vaikams, moteris atrėžė, kad tuoj bus akcija ir Lietuvos vaikams. "Aš visada aukoju visiems ir Maltos sriubai, ir bažnyčiai, ir UNICEF. Juk viskas grįžta bumerangu", - teigė ji.

Savo gerumu aplinkinius stebinanti Birutė Kelpšienė visgi sunkiai galėjo patikėti laimėjusi kelionę. „Ar čia ne „blefas“?!“- vis klausė moteris. „Man niekada nesiseka loterijose. Bet prieš keletą dienų buvau pas žinomą būrėją ir ji išbūrė, kad manęs laukia labai geros naujienos“ – sakė pozityviai nusiteikusi moteris.

Tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ didžiuojasi galimybe jau eilę metų prisidėti prie kilnios UNICEF misijos „Už kiekvieną vaiką“. Tikime, kad mūsų įsteigtas prizas – atostogos dviem Tenerifėje – paskatino aukotojų aktyvumą ir dosnumą. Už gerumą, gerumu atlyginama – byloja liaudies išmintis. Tad linkime laimėtojui neišdildomų įspūdžių kelionėje. O „Tez Tour“, pasitelkęs dešimtmečio veiklos Lietuvoje patirtį, užtikrins nerūpestingas atostogas“, - sakė tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ viešųjų ryšių ir rinkodaros vadovė Inga Aukštuolytė.

Tanzanijos vaikams ir šeimoms skirtame UNICEF šou pasirodė tokie atlikėjai kaip Stasys Povilaitis, Neda ir Olegas Ditkovskis, Ieva Narkutė, Šachmatinis choras, Martynas Kavaliauskas, Jeronimas Milius A. Ivanauskas-Fara ir Kauno rajono Božolė choras, Andrius Pojavis, projektas „ŠarkA“ bei kiti. Renginį vedė TV3 žvaigždės Aurelija Razmarataitė-Žakaitienė ir Mindaugas Stasiulis. Jungtinių Tautų duomenimis, Tanzanija yra viena paskutiniųjų pasaulyje pagal pajamas vienam gyventojui – čia žmogus priverstas išgyventi už mažiau nei 2 dolerius per dieną. Ypač nuo skurdo kenčia moterys ir vaikai, masiškai mirštantys nuo maliarijos, ŽIV ir kitų ligų. Tanzanijos kaimuose pagimdžiusios mamos yra tokios išsekusios, jog negali maitinti kūdikių, tad šie neretai neišgyvena nė mėnesio.

Be misijos Tanzanijoje, UNICEF ir TV3 taip pat vykdė misijas Kambodžoje ir Siera Leonėje. Po šių misijų buvo paaukota beveik pusantro milijono litų, nuo mirtinų ligų paskiepyta apie du šimtus tūkstančių vaikų.

Paaukoti Tanzanijos vaikams galima ir pasibaigus renginiui UNICEF tinklapyje www.unicef.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.