D.Urbonavičiūtei bažnyčia - antrieji namai

„Dvylika apaštalų” – taip dizainerė Daiva Urbonavičiūtė (41 m.) pavadino savo naujausios kolekcijos fotosesiją, kurioje stilingai aprengtos manekenės pozavo prie bažnyčių durų. Toks sumanymas nėra atsitiktinis, o bažnyčia mados kūrėjos gyvenime nėra tik įmantrus kūrybos fonas – Daiva jau nebegali gyventi be sekmadienio mišių.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Oct 29, 2013, 7:40 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:43 PM

Lankymasis bažnyčioje ir malda Daivai padeda nepervargti kasdieniuose darbuose ir susidėlioti mintis, jei kuriuo nors momentu jos tampa chaotiškos. Mat pastaruoju metu į dizainerės gyvenimo krepšį pribyrėjo daug naujos veiklos. Ji veda televizijos laidą „Metas keistis”, kurioje gražinami žmonių būstai, dėsto studentams mados komunikacijos kursą.

Daiva dar sukasi savo mados namuose „Zoraza”, o kur dar rūpinimasis penkiamečiu sūnumi Antanu Pranciškumi.

Veikli moteris į gyvenimą žiūri šviesiai, nes yra įpratusi kurti grožį. Ir nebūtinai už pinigus, nes mano, kad privalo su kitais dalytis jai suteiktu gebėjimu kurti.

Pavyzdžiui, bažnyčioje jos paprašė kurti puokštes.

„Važiuoju kartą per savaitę į bazes užmiestyje, renku gėles ir kuriu puokštes. Man tai teikia didelį malonumą, tokia veikla džiugintų širdį daugeliui moterų.

Puošdama altorius pasikalbu su Marija ir Jėzumi, klausiu, ar jiems patinka mano puokštės.

Sekmadieniais merkiu raudonų rožių, o kai žinau, kad bus vestuvininkų, – šviesesnių spalvų puokštes. Man tai ne darbas, o pomėgis, malonė dalyvauti bendruomenės veikloje”, – pasakoja Daiva.

Tai ne vienintelė su bažnyčia susijusi jos veikla – D.Urbonavičiūtė kuria ir liturginius drabužius. Moteris vertina tai, kas sukurta prieš kelis šimtmečius, bet yra įsitikinusi, kad dvasininko apdarą galima perteikti naujai.

Vilnietė džiaugiasi, kad senamiestyje viena nedidelė bažnyčia dabar atvira visą parą ir į ją galima užeiti bet kada.

Išgirdę Daivą kalbant apie tikėjimą pamanytų, kad ji galbūt turi kokių nors problemų. Toks požiūris Daivos seniai nestebina.

Pavyzdžiui, jos draugai stebisi, kodėl tikintieji meldžiasi atsiklaupę, jiems tai atrodo baisu.

„Kas čia baisaus, kodėl reikia ko nors bijoti? Juk jei įsigilintum, kas yra atgaila, susikaupimas, suvoktum, kokia palaima melstis atsiklaupus. O moterims ypač naudinga klūpėti ant kelių, nes tai teigiamai veikia kūną”, – tikina pašnekovė.

Tikėjimas ir maldos Daivos gyvenime yra susiję su mada – labiausiai ją dominančia veikla. Savo nusistatymu nesilaikyti nereikalingų taisyklių, nevertinti žmonių iš anksto dizainerė naudojasi ir kurdama.

Pavyzdžiui, kas pasakė, kad negalima dėvėti vieno ar kito daikto ar kad jis nemadingas? Niekas dėl aprangos neturėtų priekaištauti, jeigu žmogus gerai jaučiasi ir jam tai tinka.

Grožis turi tūkstančius variacijų. Spalva, mintis, emocija, daiktas – viskas turi savo vibraciją ir tai mus veikia.

– Daiva, kasdien žmogų pasiekia daugybė neigiamų emocijų. Kaip jūs gebate išlikti pakilios nuotaikos ir kūrybinga? Ką daryti, kai neturi kuo apsirengti, nesutari su vadovu ar savo sutuoktiniu?

– Nėra kuo apsirengti – rengiesi tuo, ką turi. Jei vadovas nervina, nueini pas jį, atsiprašai ir pasikalbi.

O savo žmogui tari: atsiprašau, vyre, nesuprantu tavęs ir kas vyksta, gal išsiaiškinkime.

Išsamų interviu skaitykite žurnale „Stilius”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.