Kaip Lietuvos garsenybės švenčia Heloviną?

„Nešvęsiu, nes tai jokia šventė“, – griežtai atkerta Lietuvos žurnalistas,

E.Vaitkevičė Heloviną švęs Londone.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Vaitkevičė Heloviną švęs Londone.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 11:53 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:03 PM

Žaviajam iliuzionistui Mantui Wizard lietuviškos Vėlinės artimesnės nei Helovinas, tačiau jį taip pat žada paminėti: „Visada labai mėgau siaubo filmus ir mistiškas istorijas, tad ši šventė man siejasi su tuo. Planuoju dalyvauti keliuose smagiuose teminiuose vakarėliuose su draugais ir linksmai paminėti Heloviną.

Taip pat tokia proga būtina pažiūrėti nors vieną gerą siaubo filmą.“

Jam pritaria ir dainininkė Simona Milinytė: „Kaip ir kiekvienais metais, švęsiu su savo pussesere ir šeima. Išpuošiu visus namus, pas mus suvažiuoja giminės, linksmai leidžiam laiką, puotaujam, žiūrim siaubo filmus ir panašiai! Būna nepaprastai smagu.“

O štai dainininkei ir merginų grupės „Naujos Pupytės“ narei Vitai Pliadytei-Jakutienei labiau patinka iš šalies stebėti šią šventę ir žmonių išradingus kostiumus bei grimą.

Aktorė Justė Zinkevičiūtė šios šventės ypatingai nešvenčia, nors nelieka abejinga vakarėliams, kurie tą naktį vyksta. Ji prasitarė, kad šiandien žada į vieną jų išsiruošti, bet be jokių kaukių ar specialaus makiažo, o tiesiog pabūti su draugais.

„Šituo laiku man svarbiausia išlieka ta lapkričio pirmosios diena, per kurią visada aplankau man svarbius žmones, kurių jau nebėra šalia manęs“, – priduria aktorė J.Zinkevičiūtė.

Buvusi merginų grupės „Pinup Girls“ narė Julija Vežauskaitė sako, kad šiais metais tiesiog ketina švęsti pažįstamo gimtadienį. „Kaukių nebus, nes užteko praėjusių metų. Prieš metus buvo kaukės, o šiais metais – ramiai. Na ne visai...“, – šypteli Julija.

Per pastaruosius 30 metų Helovino šventė tapo viena iš populiariausių tarp jaunimo visame pasaulyje. Miestuose gausu renginių, gatvės ir barai pilni išradingais kostiumais, kaukėmis, grimu pasipuošusių žmonių. Karaliauja puiki nuotaika, nors kai kuriems žmonėms tą dieną pats darbų įkarštis. Turkų kilmės DJ Sezzy, kaip visada, šį vakarą dirbs: „Mūsų šventės yra padaryt kitiems šventę.“

Stilistas Maksimas Tarelkinas taip pat daro grimą ir parenka drabužius savo klientams – dėl to nebelieka laiko sau. „Kartais švenčiu ir artimiausioje draugų kompanijoje. Dažniausia pirtyje. Geriam, kaip įprasta, Kruvinąją Merę ir žiūrim siaubo filmus“, – juokiasi Maksimas.

Tuo tarpu burleskos pradininkė Lietuvoje Eglija Vaitkevičė sako niekada nešventusi Helovino, o lankydavusi artimųjų kapus Šakiuose. Tačiau šiuo metu ji gyvena Londone, tad yra pakviesta švęsti vakarėlio su madingais žmonėmis.

„Man reikėtų iki centro važiuoti metro, o jei apsivilkčiau kokį kostiumą, bijau, atkreipčiau per daug dėmesio“, – vis dar apie vakarėlio aprangą svarsto Eglija.

Saldžioji porelė Karina Krysko-Skambinė ir jos vyras Saulius Skambinas šiuo metu mėgaujasi Tenerifės saule. „Čia nusimato didelė šventė, tad teks švęsti“, – šmaikštauja šokėjas Saulius.

Modelis Nerija Paciukonienė švęs Jungtinėse Amerikos Valstijose, Majamyje. „Švęsiu su geriausiais draugais. Būsiu su maskarado kauke, tai niekas net nežinos, kas už jos“, – atvirauja Nerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio