Po „Mis visata“ finalo S.Burbaitę rusai vadina „sava“, D.Trumpas – šaunuole

Specialiai lrytas.lt, Maskva

Simoną Burbaitę dėmesiu apgaubė vietos ir užsienio žiniasklaida bei milijardierius Donaldas Trumpas.<br>B.Jurevičiūtės nuotr.
Simoną Burbaitę dėmesiu apgaubė vietos ir užsienio žiniasklaida bei milijardierius Donaldas Trumpas.<br>B.Jurevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Nov 10, 2013, 12:49 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:43 AM

Po „Mis visata 2013“ konkurso Maskvos „Crocus City Hall“ arenoje jo dalyvės galėjo niekieno nevaržomos vaikščioti kur panorėjusios. Visi jas lydintys apsaugos darbuotojai išsibarstė kas sau, o gražuolės nieko nelaukdamos puolė į savo artimųjų glėbį, skubėjo įsiamžinti su atvykusiomis muzikos ir verslo garsenybėmis, į kairę ir į dešinę dalino interviu vietos ir užsienio žiniasklaidai. Lietuvei Simonai Burbaitei (21 m.) teko didelis Rusijos žiniasklaidos dėmesys.

Naujoji visatos gražuolė – venesuelietė Gabriela Isler (25 m.). Venesuela – antroje vietoje pagal pergalių skaičių, šios šalies gražuolės konkursą laimi septintą sykį.

Kol nugalėtoja nuo skruostų braukė riedančias laimės ašaras ir vis kartojo frazę „aš esu šoke, negaliu patikėti“, kitų šalių gražuolės įspūdžiais apie konkursą dalinosi su žiniasklaidos atstovais. Tarp jų – ir S.Burbaitė.

„Atsiprašau, ar galite atsistoti prieš kamerą? Norime jus pašnekinti“ – tokius žodžius rusų ir anglų kalbomis po finalo S.Burbaitė išgirdo ne kartą ir ne du. Simona neatsisakė. Rusijos žiniasklaidos atstovai lietuvę gaudė kone po visą areną. Vos pribėgę nesivargindavo pasiteirauti ar ji kalbanti rusiškai. Simonos rusų kalbos žinios nėra labai geros, todėl mergina pasakė į klausimus atsakysianti anglų kalba. Tai rusams sukėlė didžiulę nuostabą.

„Negali būti, nejuokaukite. Lietuva – tai Rusija. Tu esi mūsų“, – rusiškai ištarė Rusijos Pirmojo kanalo televizijos žurnalistė. Dar kelis kartus pakartojusi frazę „Tu esi mūsų“, šalia jos stovėjęs operatorius įjungė kamerą, o žurnalistė tik po ilgų įtikinėjimų, kad tikrai ne visi lietuviai moka rusų kalbą, sutiko jai klausimus užduoti angliškai.

„Pasakiau, kad Lietuva nėra Rusija, bet ji liko to nesupratusi“, – nusijuokė Simona. Tiesa, Pirmasis kanalas dieną po finalo ją pakvietė nusifilmuoti laidoje, kurioje bus kalbama apie grožio konkursus.

Lietuvė tapo bene vienintele mergina, po naujosios visatos gražuolės G.Isler, turėjusi galimybę daugiau pabendrauti su konkurso organizatoriumi, JAV milijardieriumi Donaldu Trumpu. Jis asmeniškai po finalo priėjo prie Simonos ir padėkojo už įdėtas pastangas, pristatant savo šalį.

„Jauskis nugalėtoja. Lietuva – tu esi šauni ir čia atlikai puikų darbą“, – S.Burbaitei ir šalia stovėjusiems žmonėms ištarė verslininkas. Simona trumpai jam papasakojo apie Lietuvą, prisipažino skaičiusi jo autorinę knygą „How to Get Rich“, paminėjo, kad Lietuvos grožio konkursus organizuoja dideles sąsajas su JAV turintis verslininkas Benas Gudelis.

Simona prasitarė, kad liko šiek tiek nustebinta teisėjų pasirinkimo karūną skirti Venesuelos atstovei. Išgirdusi šešioliktuką ji vylėsi, kad nugalės ispanė, amerikietė arba gražuolė iš Ekvadoro. Kalbėdamasi su portalu lrytas.lt S.Burbaitė sakė, kad nemanė, jog į antrą grožio konkurso etapą nepateks merginos iš Rusijos, Lenkijos. Neišgirdusi savo šalies pavadinimo, skelbiant finalinį penketuką, puertorikietė Monica Perez nenustojo raudoti, buvo tokia nusiminusi, kad negrįžo į sceną tęsti šou –nepatekusios į finalinį šešioliktuką merginos dar ne kartą pasirodė scenoje visos kartu.

„Dėl nelaimėtos karūnos labiausiai liūdėjo tos, kurios daug į save investavo – pas plastikos chirurgus dailinosi nosis, skruostus, didinosi lūpas ir krūtinę. Tokių merginų čia buvo nemažai. Aš – labai laiminga. Lietuva tik antrą kartą dalyvauja „Mis visata“ konkurse, todėl dar viskas prieš akis. Neliūdžiu, neverkiu, jaučiuosi puikiai ir be karūnos“, – portalui lrytas.lt iškart po finalo Maskvoje sakė Simona.

Mergina poryt grįžta į Lietuvą. Nekantriai laukia susitikimo su šeimos nariais, mylimuoju ir jau galvoja apie mokslus universitete. Trims savaitėms Simonai teko pamiršti paskaitas, todėl dabar gražuolės galvos skausmas – kaip kuo greičiau pasivyti bendrakursius Vilniaus Gedimino technikos universitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.