Po kojos traumos N.Juškai tenka treniruotis baseine

Lietuvos baleto mėgėjams jau seniai ne paslaptis, jog baleto primarijus, auksinio scenos kryžiaus savininkas Nerijus Juška kiekvieną kartą žengdamas į sceną jaučia pragariškus skausmus – susidėvėjusius kelių sąnarius nuramina tik stiprios nuskausminamųjų vaistų dozės. Sanatorijos „Pušyno kelias“ medikai, kurios duris N.Juška varsto jau trečią mėnesį, vieningai sutaria, jog baletmeisterio ligą galima atitolinti, tačiau išgydyti - ne.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2013, 5:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:44 AM

„Kojų raumenys atlieka labai minimalią apsauginę funkciją, nes apie sąnarį jų daug būti ir negali, tad šuolio metu kaulas gali trenktis į kaulą ir nebus jokios apsaugos ar amortizacijos, ir tas šuolis, jo, kaip primarijaus karjeroje gali būti paskutinis“ - sako gydytojas Rimantas Keblas.

Pats N.Juška tikina puikiai žinantis šias niūrias prognozes, tačiau bent jau kol kas sustoti neketina. „Žinau, kad vienas neatsargus žingsnis, ką jau kalbėti apie šuolį ir man teks dėti dirbtinį sąnarį", – liūdnai sako jis, tačiau čia pat puola vardyti tai ką nori spėti padaryti, o jei tiksliau kokius šokius sušokti. – Štai, netrukus pasaulinio garso baleto žvaigždžių projekto „Neprilygstami baleto talentai“ koncertai, mane ne dėl gražaus veido, o dėl to ką ir kaip šoku ten pakvietė. Ar aš galėjau atsisakyti garbės šokti su didžiausiais pasaulio talentais vien dėl skaudamos kojos, kai žinau, kad kitos tokios progos man gali nebepasitaikyti, mane kviečia atstovauti Lietuvai užsienyje, populiarinti baletą bei gimtos šalies vardą. Taip kaip aš galiu viso to atsisakyti".

Pats Nerijus sako jau bendravęs su žmonėmis, kuriems persodinti sąnariai ir po truputį jaukinasi šią mintį, tačiau stengiasi nusiteikti, kad tokių drastiškų priemonių jam prireiks dar negreitai, tačiau medikų verdiktas, jog kiekvienas šuolis jam gali būti paskutinis, grėsmingai skamba galvoje, tad kiekvieną savo spektaklį jis stengiasi sušokti taip, lyg jis iš tiesų jam būtų paskutinis.

„Niekas nėra amžinas, dabar suprantu tai iš labai kitos perspektyvos ir pats nuo šiol saugosiu kiekvieno savo koncerto bilietą – jei jo metu įvyks nelaimė, įsivaizduojate, kokia vėliau bus jo vertė?“ – pokalbį baigia N.Juška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.