Apsilankiusi gyvūnų prieglaudoje gražuolė R.E.Mazurevičiūtė liko sukrėsta

Kaunietė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė (22 m.) laimėjusi „Mis Lietuva 2013” karūną vien tik prieš veidrodį nestovi ir jo neklausia „kas pasaulyje gražiausia?“. Įkvėpta kitų, Indonezijoje vykusio „Mis pasaulis“ konkurso dalyvių, teisės mokslų studentė nutarė prisidėti prie beglobių gyvūnų priežiūros. Rūta Elžbieta tapo namų neturinčių keturkojų ambasadore.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Nov 18, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:37 AM

Rūta Elžbieta su savo buvusios mokyklos mergaičių grupe lankėsi gyvūnų globos namų „Penkta koja“ filiale Kaune.

„Rūpinimasis beglobiais gyvūnais – tik vienas iš mano projektų, kuriuos noriu įgyvendinti. Mano bičiulis jau ne vienerius metus dėmesiu apgaubia be šeimininkų likusius šunis, todėl ne kartą girdėjau, kad prieglaudose nuolat reikia pagalbos. Negana to, norėjau pati įsitikinti, kad ten tikrai taip blogai, kaip kalbama“, - portalui lrytas.lt sakė gražiausia šių metų lietuvė.

Mergina tikino, kad matyti vaizdai ją išties pritrenkė.

„Sąlygos, kuriose yra laikomi gyvūnai, – tragiškos. Aplink plynas laukas, iš atliekų sukaltos būdos keturkojams, patys savanoriai gyvena autobuse, kur čia pat laikomi ir kritinės būklės gyvūnai, kuriems reikalinga speciali priežiūra. Juose laikomi medikamentai ir gyvūnų ėdalas“, - susirūpinusi kalbėjo R.E.Mazurevičiūtė.

Kauno filiale iš viso įsikūrę 70 šunų. Savanorių – 40, tačiau dirbančių nuolat tik 15. Kaip ir daugeliui šalies gyvūnų prieglaudų, taip ir VšĮ „Penktai kojai“ trūksta lėšų, norint pagerinti gyvūnų gyvenimo sąlygas.

„Mis Lietuva 2013” titulo laimėtoja namų neturintiems augintiniams dovanojo maisto ir priemonių, kurių taip reikėjo nuskriaustiems gyvūnams. Ne vienas jų buvo suluošintas ir sergantis. Rūta Elžbieta pasidžiaugė, kad nepaisant sunkių ligų savanoriai visaip stengiasi šunis išgelbėti, o juos užmigdo tik kritiniu atveju.

R.E.Mazurevičiūtės namuose laksto katinas Mufis. Portalui lrytas.lt mergina sakė, kad labai norėtų auginti ir šunį, o jo dairysis ne gyvūnų parduotuvėse ar veislynuose, o prieglaudose: „Ten yra labai gražių, sveikų ir žmonių meilės besiilginčių keturkojų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.