Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės ambasadorė B.Nicholson neužmiršta lietuviškų tradicijų

Sostinėje įsikūrusioje Jungtinės Karalystės ambasadoje trečiadienio popietę kvepėjo ką tik iškeptais meduoliais ir pyragais, o aštuonis stalus puošė skirtingų šalių vėliavos. Čia vyko Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės pristatymas, kurios ambasadore pirmą kartą tapo televizijos laidų vedėja Beata Nicholson.

Vienuoliktosios Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės ambasadore šį kartą pasirinkta televizijos laidų vedėja B.Nicholson.<br>M.Kulbio nuotr.
Vienuoliktosios Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės ambasadore šį kartą pasirinkta televizijos laidų vedėja B.Nicholson.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2013, 12:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:32 AM

Po kiek daugiau nei savaitės, lapkričio 30 dieną Vilniaus rotušės viduje ir pirmą kartą aikštėje 29 valstybės ir 5 tarptautinės sostinės mokyklos labdaros mugės lankytojus džiugins gardėsiais ir rankų darbo kūriniais. Vilniečiams ir sostinės svečiams mugė taps puikia proga susipažinti su skirtingų šalių tradicijomis. Negana to, susirinkę galės vietoje paskanauti įvairių vaišių.

Visi Kalėdų labdaros mugės metu surinkti pinigai ir prieš šventinį renginį paaukotos rėmėjų lėšos atiteks dvylikai paramos gavėjų – specialiojo ugdymo centrams, ligoninėms, vaikų globos namams. Per dešimt metų Jungtinės Karalystės ambasados ir Tarptautinės moterų asociacijos organizuojamas renginys padėjo surinkti beveik 3 mln. litų vargstantiems Lietuvos žmonėms.

Vienuoliktosios Kalėdų labdaros mugės ambasadore šį kartą pasirinkta daugelio mylima televizijos laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Su britu sutuoktiniu Thomu du vaikus auginanti Beata džiaugėsi, kad savo kepiniais ir išleistomis kulinarinėmis knygomis galės prisidėti prie labdaringo projekto.

„Iki Kalėdų liko visai nedaug. Smagu, kad Vilniuje organizuojami tokie renginiai. Tai tik parodo, kad mūsų šalies sostinė yra tarptautinis šaunus miestas, kuriame gyvena įvairių šalių atstovai. Mano šeimoje Kūčios švenčiamos pagal lietuviškas tradicijas, o Kalėdos – pagal angliškas. Vyras gerbia mano gimtosios šalies tradicijas. Kalėdų labdaros mugės metu galėsime vieni iš kitų pasimokyti, iš arčiau susipažinti su kiekvienos šalies kultūra. O svarbiausia, paaukoti tiems, kuriems to labai reikia“, - kalbėjo B.Nicholson.

Kalėdų mugės pristatymo renginyje dalyvavo Italijos, Anglijos, Rumunijos, Suomijos, Nyderlandų, Maltos ordino, Danijos, Kanados, JAV, Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje atstovai. Pastarosios mokyklos moksleiviai – amerikiečiai Glori ir Eli renginio svečius žavėjo vietoje gamindami dailius suvenyrus iš veltinio – paukščius, angelus, Kalėdų senelius. Trečiokė Glori portalui lrytas.lt sakė, kad nedidelį suvenyrą ji pagamina per keturis užsiėmimus – menų pamokos šioje mokslo įstaigoje vyksta du kartus per savaitę. Mažieji tikino, kad užsiimti tokia veikla jiems labai patinka, nors ir nelengva.

Tarptautinę Amerikos mokyklą Vilniuje lanko ir B.Nicholson dukra Isabelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.