Kauniečiai atvėrė pinigines vėžiu sergantiems vaikams

Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondas Kauno rotušėje ketvirtadienio vakarą surengė gerumo akciją „Ištiesk ranką sergančiam vaikui“. Jame dalyvavę verslininkai, politikai, menininkai, medikai, dvasininkai buvo raginami atverti širdis ir paaukoti Kauno klinikose gydomiems onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 22, 2013, 12:02 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:42 AM

Renginio metu vyko aukcionas, kurio metu svečiai galėjo įsigyti poezijos knygų, paveikslų, rankų darbo papuošalų, stiklo, keramikos, tekstilės dirbinių.

Gerumo akcijos dalyviams koncertavo solistės Rita Preikšaitė, Asta Mikelionytė, Jūratė Miliauskaitė, jaunieji muzikantai. Renginio metu pristatyta dizainerės Elenos Rimkienės rankų darbo megztų ir nertų suknelių kolekcija. Prie suknelių priderinti dainininkės ir papuošalų kūrėjos Viktorijos Mauručaitės kurti papuošalai.

Gintautas Labanausko labdaros ir paramos fondas onkologinėmis ligomis sergančius vaikus ir jų tėvus globoja dešimt metų. Gerumo akcija „Ištiesk ranką sergančiam vaikui“ pradėta rengti 2005 metais.

Per savo gyvavimo laiką fondas surinko ir mažiesiems ligoniams paskyrė maždaug pusantro šimto tūkstančių litų. Dalis jų buvo skirta Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Vaikų onkologijos ir hematologijos skyriaus mažiesiems ligoniams ir reikalingai gydymo aparatūrai įsigyti, likusieji — rūpesčių kamuojamoms ligonių šeimoms.

Ketvirtadienį vykusiame meno dirbinių aukcione geraširdžiai žmonės paaukojo beveik 10 tūkst. litų. Fondo įkūrėjas, G.Labanauskas įsitikinęs, kad Lietuvoje klaidingai manoma, jog labdara turi užsiimti tik turtuoliai ir klestinčios įmonės. „Nereikia būti turtingu. Net paprastą dovanėlę kartu su šypsena įteikdamas vėžiu sergančiam vaikui suteiki jam vilties kovoti su klastinga liga ar net mirtimi“,— sakė G. Labanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.