Garsių politikų Skorpionų jubiliejai – vienas po kito

Nei fejerverkų, nei didžiulės puotos, nei iškilmingų tostų. Po Skorpiono ženklu gimę politikai gimtadienius atšventė ramiai ir šeimyniškai.

Garsių politikų Skorpionų jubiliejai – vienas po kito.
Garsių politikų Skorpionų jubiliejai – vienas po kito.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, Toma Aleksėjūnaitė

Nov 23, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:55 AM

Premjeru prieš metus tapusio Algirdo Butkevičiaus šeimos tradicijų nepakeitė nei dabartinės aukštos pareigos, nei 55 metų sukaktis. Gimimo dienos – lapkričio 19-osios – vakarą jis praleido artimiausių žmonių draugijoje.

„Mus aplankė duktė Indrė su vyru Evaldu ir anūkėle Kamile. Išgėrėme arbatos, užkandome vaisių – tiek tos šventės“, – „Lietuvos ryto" priedui „Gyvenimo būdas" pasakojo premjero žmona Janina.

Didžiausias džiaugsmas Butkevičiams – metų ir septynių mėnesių sulaukusi Kamilė. Ji tarsi gyvas sidabras lakstė nuo vieno prie kito, demonstravo, ką per savaitę išmoko.

Nei J.Butkevičienė, nei jos vyras nemėgsta didelių švenčių, iškilmingų sveikinimų ir tostų, tad visi šeimos narių gimtadieniai būna ramūs ir šeimyniški.

Daug gausesnio sveikintojų būrio premjeras sulaukė penktadienį vakare – vakar A.Butkevičių sveikino kolegos, draugai ir bendražygiai.

„Kvietimų niekam nesiuntėme – tiesiog žmonės žinojo, kad yra galimybė pasveikinti Algirdą“, – kalbėjo J.Butkevičienė.

Smalsu, kokių dovanų iš artimiausių žmonių 55-ojo gimtadienio proga gavo A.Butkevičius? Duktė Indrė jam įteikė juodas odines pirštines, žmona Janina – pulsometrą.

„Pritaikiau šią dovaną prie vyro pomėgio sportuoti – turėdamas laiko Algirdas mėgsta lankytis sporto salėje. Net nežinau visų šio aparato galimybių, žinau tik tiek, kad jis matuoja pulsą. Vyras labai juo apsidžiaugė“, – parinkusi tinkamą dovaną vyrui džiaugėsi J.Butkevičienė.

33 metus su A.Butkevičiumi gyvenanti moteris žino, kad geriausia dovana vyrui – knyga, bet šįkart moteris pristigo laiko tinkamos knygos paieškoms.

Ko ji palinkėjo savo vyrui? „Laimės ir sėkmės. Norėtųsi, kad jis turėtų daugiau laiko šeimai, bet puikiai suprantu, kad dabar toks metas, kai vis trūksta laiko“, – šyptelėjo J.Butkevičienė.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, kuriam lapkričio 18-ąją sukako šešiasdešimt metų, išvengė oficialių sveikinimų pabėgdamas į tarptautinę konferenciją Varšuvoje.

Todėl prie ministro kabineto durų nenusidriekė politikų su gėlėmis ir dovanomis eilės, o sukaktuvininkas išvengė rūpinimosi vaišėmis.

Bet žinodami, kad Lietuvos politikas švenčia jubiliejų, konferencijoje apie klimato kaitos problemas dalyvavę lenkų kolegos jam įteikė puokštę.

„Nors manoma, kad 50 ar 60 metų yra kokios nors ribos ženklas, tai tik skaičių magija.

Viską lemia požiūris – gal kai kam skaičius 33 atrodo magiškas. Mano manymu, kiekvieni metai, jeigu per juos ką nors nuveiki, yra jubiliejiniai“, – sakė sukakčių nesureikšminantis ministras.

Šį šeštadienį V.Mazuronis gimtadienį ketina atšvęsti namuose – ministras laukia atvykstant dviejų sūnų su šeimomis. V.Mazuronį sveikins ir trys anūkai.

Politikas sakė jokių dovanų nelaukiantis: „Žmona Danutė paruoš ką nors gardaus, susėsime prie stalo su artimaisiais, pabendrausime.“

Po Skorpiono ženklu gimęs aplinkos ministras į pranašystes žvelgia nepatikliai.

„Nors horoskopais nelabai tikiu, tam tikra prasme pasitvirtina, kad po Skorpiono ženklu gimę politikai valdingi. Kiek pastebėjau, politikų Skorpionų yra nemažai.

Argi nematote, kaip politikai tarpusavyje bendrauja?“ – nusijuokė V.Mazuronis.

Aplinkos ministras džiaugėsi, kad premjeras A.Butkevičius – Skorpionas, kaip ir jis.

Šis sutapimas padeda dirbti ranka rankon.

„Su premjeru puikiai sutariame – kiekvienas dirbame savo darbą.

Kiek gali, premjeras man padeda, kur reikia, aš stengiuosi jam padėti“, – smagiai nusiteikęs pasakojo V.Mazuronis.

Europarlamentaras Zigmantas Balčytis dar ir šiandien šypsosi prisiminęs, kiek gerų emocijų patyrė švęsdamas savo jubiliejų – šešiasdešimt metų jam sukako lygiai prieš savaitę.

„Atšvenčiau savo draugų, artimų žmonių, bičiulių draugijoje.

Linksmai, šiltai, paprastai, su dainomis ir šokiais“, – pasakojo politikas, gavęs daug dovanų, kaip pats sako, su išmone.

Artimiausi žmonės parengė staigmeną – duktė Kamilė sukūrė nuotaikingą filmą apie Balčyčių šeimą ir jį patį.

Jubiliato širdį suvirpino ir dukters atliktos dainos.

Įsimintiną dovaną įteikė ir Europos Parlamento nario biuro darbuotojai.

„Tai didžiulis vitražas, kuriame pavaizduotas mano gyvenimo kelias: Šilutė, Vilniaus ir Briuselio bokštai. Ant vitražo parašyta „Neįmanoma – tai ne faktas, tai tik kažkieno nuomonė“.

Ši dovana ir sveikinimas mane šiek tiek pribloškė gerąja prasme“, – atviravo politikas.

Staigmena jam buvo ir premjero A.Butkevičiaus, kitų valstybės vadovų sveikinimai.

Vis dėlto didžiausia dovana Vilniuje sveikinimus priiminėjęs Z.Balčytis laiko visų sveikintojų nuoširdumą.

„Sulaukiau žmonių iš visos Lietuvos kampelių – šiltų, nuoširdžių. Pasveikino visi draugai, su kuriais esame kartu jau dešimtmečius.

Jie buvo prieš trisdešimt ar penkiasdešimt metų ir yra dabar“, – džiaugėsi politikas.

Europarlamentarą apstulbino jo gimtosios Šilutės atstovai, į Vilnių atgabenę ne tik rūkytų šamų ir ungurių, bet ir šilutiškių jaunimo kantri grupę „Karčemėlė“ – ji jubiliatui surengė koncertą.

Skorpionai sugeba valdyti mases

Kodėl po Skorpiono ženklu gimę politikai yra tokių skirtingų charakterių? Vieni – ramaus būdo, tolerantiški, kiti – užsidegantys lyg degtukai?

Astrologė Skirma Liepienė paaiškino, kad horoskopas sudaromas ne vien pagal Saulės padėtį: „Charakterį nulemia dešimt planetų, skirtingas jų išsidėstymas.“

Saulė Skorpiono ženkle – stipri, energinga. Šios dvi savybės ir sieja visus po šiuo ženklu gimusius žmones.

„Skorpionas – Vandens ženklas. Esame įpratę manyti, kad Vandens ženklai yra minkšti, bet Skorpionas nėra nei ledas, nei ežero vanduo. Skorpionas yra garas. Karštas garas“, – apibūdino S.Liepienė.

Pasak jos, politikai mums atrodo skirtingi ir dėl to, kad viena yra matyti žmogų viešumoje, visai kas kita, koks jis yra iš tikrųjų.

„Politikų įvaizdis – vizitinė kortelė, bet mes nematome, kokios aistros, norai verda jų viduje. O Skorpionas visada siekia ir turi jėgų tuos norus įgyvendinti“, – apie ženklo savybes pasakojo S.Liepienė.

Tačiau astrologė nemano, kad Skorpiono savybės yra šimtu procentų tinkamos politikams: „Politikas pirmiausia turi būti geras diplomatas, o diplomatija nėra stiprioji Skorpiono pusė. Šio ženklo stiprioji savybė – sugebėjimas patraukti mases.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.