Panevėžyje – norvegų ir lietuvių Rotary klubų Draugystės vakaras (papildyta)

Penktadienį netoli Panevėžio esančiame restorane „Šermutas“ vyko Lietuvos ir Norvegijos Rotary klubų narių Draugystės vakaras. Norvegų ir lietuvių rotariečių bendradarbiavimas tęsiasi jau daugiau nei dešimtmetį. Jau tapo tradicija, kad prieškalėdiniu laikotarpiu norvegai atkeliauja į Lietuvą su labdara vargingoms, skurstančioms šeimoms, vaikų globos namams ar įvairioms organizacijoms ir tuo pačiu pabendrauja su bendraminčiais iš Lietuvos Rotary klubų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2013, 1:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:09 AM

Draugystės vakare, kuriame dalyvavo 40 svečių iš Norvegijos, pora iš Danijos ir apie 60 lietuvių, skambėjo lietuviškos, angliškos ir norvegiškos dainos, svečiai klausėsi liaudiškos muzikos ansamblio „Raskila“ iš Panevėžio atliekamų dainų ir kartu su šokėjais įsiliejo į bendrą šokį.

Šio renginio metu ypač buvo pagerbti rotariečiai iš Biržų Viktoras Rinkevičius ir Arūnas Vaitaitis – jiems už ilgametę veiklą įteikti pirmojo Rotary klubo prezidento ir įkūrėjo Paul Percy Harris vardo ženklai.

Ne vienas iš pokylio svečių dėkojo ir vienai iš aktyviausių norvegų ir lietuvių rotariečių bendradarbiavimo iniciatorei Edrund Olaisen. Iki tol jokių sąsajų su Lietuva neturėjusi norvegė daugiau nei prieš dešimtmetį pirmakąrt apsilankė Lietuvoje. Aktyvi Rotary klubo narė ėmėsi Lietuvoje labdaringos veiklos ir į ją įtraukė daug bendraminčių iš įvairių Norvegijos Rotary klubų.

"Lietuva – antra mano tėvynė", – sako lietuviškai jau pramokusi norvegė. Moteris į Draugystės vakarą atvyko vilkėdama lietuviškų tautiniu kostiumu, pasipuošusi gintariniais karoliais. Geradarei iš Norvegijos siurprizą padarė "Raskilos" ansamblio nariai. Jie iki tol be galvos apdangalo vaikščiojusiai  E.Olaisen uždėjo lininį nuometą – tradicinį ištekėjusios lietuvės galvos apdangalą. 

Pobūvyje dalyvavęs net ir be raudono kostiumo į Kalėdų senelį labai panašus norvegas Oeysten Koehn – taip pat jau gyva legenda. Vešlios baltos barzdos savininkas irgi jau daugelį metų atvažiuoja į Lietuvą su tėvynėje surinkta labdara.

"Kad jūs matytumėt, koks vaikams būna įspūdis, kai jis, apsivilkęs Kalėdų senelio kostiumu, atveža vargingoms šeimoms ar vaikų globos namų auklėtiniams dovanų", – juokėsi aktyvi Kupiškio rotarietė Vilma Mažeikienė. Jos teigimu, O.Koehn kai kurie mažyliai net už barzdos iš visų jėgų peša, norėdami įsitikinti, ar ji ne dirbtinė.      Smagiai pasilinksminę, savaitgalį norvegai kartu su Panevėžio apskrities Rotary klubų nariais leido su dovanomis lankydami tuos žmones, kuriems tos pagalbos ypač reikia. „Šiemet Kalėdos į Panevėžio kraštą atėjo anksčiau“, - juokavo labdaringa veikla užsiimantys Rotary klubų atstovai.

Šįkart Kalėdinės dovanos iš Norvegijos pasieks Panevėžio krašto socialinių paslaugų centrus, vaikų globos namus. Be to, norvegai padovanojo ir įvairios įrangos specialiųjų poreikių žmonėms, labdaros atvežė daugiau nei 80-čiai socialiai pažeidžiamų Panevėžio, Biržų, Pasvalio, Kupiškio rajonų šeimų.

Per 12-ka norvegų ir lietuvių rotariečių bendradarbiavimo metų labdara ir kitokia pagalba pasiekė daugiau nei 1 tūkst. 100 Panevėžio krašto šeimų, užsimezgė ne tik stipri draugystė, bet ir verslo ryšiai, Lietuvoje įsikūrė Norvegijos kapitalo įmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.