R.Mikailionytė: „Stengiuosi susidraugauti su savimi“

Renatos Mikailionytės (38 m.) pristatyti nereikia. Artimiausiuose mados renginių režisierės planuose – jau šešioliktoji „Mados infekcija“, jaunųjų mados kūrėjų renginio „Mados injekcija“ finalas, dizainerės Agnės Kuzmickaitės kolekcijos pristatymas. Prieš kelias dienas ji plušėjo metų mados renginio – Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo – užkulisiuose. Penktajame, jubiliejiniame, „Lietuvos ryto“ televizijos sezone ji dar ir veda laidą „Viskas bus gerai“.

Renata Mikailionytė žada nešti vėliavą ir jaunąją Lietuvos kartą supažindinti su mados pasauliu.<br>Pix studijos nuotr.
Renata Mikailionytė žada nešti vėliavą ir jaunąją Lietuvos kartą supažindinti su mados pasauliu.<br>Pix studijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šliževičiūtė

Nov 28, 2013, 8:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:24 AM

Renata žada nešti vėliavą ir jaunąją Lietuvos kartą supažindinti su nišine Lietuvoje meno sritimi.

Mados profesionalė priekaištų žurnalams neturi, sako, Lietuvoje apie madą ir stilingiausius Lietuvos bei pasaulio žmones kalbama užtektinai.

„Nesupraskite klaidingai – kalbu apie televiziją. Žinau, kokia situacija Lietuvoje: yra vos kelios laidos, kurioms įdomūs mados renginiai ir naujausios mados tendencijos. Man atrodo, kad mūsų šalies mados kūrėjai yra nepelnytai pamiršti. Džiaugiuosi, kad tapusi laidos vedėja galiu ne tik vesti laidą, bet ir pasiūlyti temas, prisidėti prie jų turinio.

Laidos žiūrovai jau turėjo galimybę susipažinti su dizainerių Roberto Kalinkino, Seržo Gandžumiano, Julijos Janus kūryba. Noriu ne tik pristatyti jų darbus, bet ir parodyti, kokie jie žmonės, kokia jų filosofija apie rutinos dalykus. Man rūpi žmogiškumas, transformacijos, gimimai“, – pasakoja R.Mikailionytė, kiek nuogąstaudama, kad mada čia – vis dar nišinė meno sritis.

Užtenka vos dvidešimties minučių pastebėti, kaip ji dirba „Viskas bus gerai“ filmavimo aikštelėje. Renata dažniau stebi, nei perša savo nuomonę, įsiklauso į prodiuserių ir režisierių komentarus. „Stengiuosi susidraugauti su savimi, antraip nieko nebus. Kas ta draugystė? Priimti save tokį, koks esi, o ne įsivaizduoti, koks žmogus norėtum būti. Štai laidoje mes – trys, visos tokios skirtingos. Ir tai įdomu. Žiūrovas gali išsirinkti, kuri labiausiai patinka, nors to tikrai nereikalaujame. O gal atvirkščiai, kiekvienoje mūsų atras po vieną artimą charakterio savybę. Gal tai net būtų toks mažytis laimėjimas...“ – mintis dėsto žinoma moteris. Pastabas ji sako priimanti racionaliai: „Filmavimo aikštelėje ne vieta ambicijoms. Tiesa, kas dirba, tas žino, kad tai artima ir mados pasauliui.“

Ji nesiginčija, kad yra perfekcionistė. „Ši savybė gali tiesiog išvesti iš proto. Gali save įvaryti į kampą, jame išgyventi dramą, tačiau manau, kad ši tragikomedija artima visiems menininkams. Štai vienoje paskutinių laidų apsilankiusi režisierė Dalia Ibelhauptaitė pasakė tą patį.

Klausiau jos ir galvojau: koks artimas ir pažįstamas jausmas! Bet jis veda į priekį. Jei ne geriausių rezultatų siekimas, galbūt nebūčiau pasiekusi to, ką dabar turiu. Kokybės reikalauju pirmiausia iš savęs, bet man svarbu dirbti su tokiais pat maksimalistais. Todėl kai iš jų gaunu pastabą, kad turėčiau labiau pasistengti, nepuolu purkštauti, įsiklausau“, – samprotauja R.Mikailionytė.

Darbas prieš kameras Renatai pažįstamas geriau nei daugumai televizijos naujokų. Ne paslaptis, kad ji jau yra susidūrusi su televizija, todėl kamerų baimės nejaučia.

„Patirtis ateina per laiką, juk tai taip natūralu. Jei ko nors labai nori, gali mokytis, tobulėti. Žmogus laisvas siekti, o tiems, kurie nori ginčytis, patariu pirmiausia išlaisvinti mintis. Pavyzdžiui, kaip buvo su landšaftu: užsimaniau ir išmokau. Visi, kurie mane pažįsta, žino, kad stengiuosi išlikti nešališka, į savo darbą žiūriu kritiškai. Jei reikalauja – padarysiu, nenuvilsiu. Mados srityje dirbu per 20 metų, dizaineriai mane puikiai pažįsta.

Nesiveliu į apkalbas, yra kur kas rimtesnių dalykų. Būtent dėl to noriu tikėti, kad man ir laidos „Viskas bus gerai“ filmavimo kameroms bus atvertos visų dizainerių, pirmiausia – mano draugų, mados namų durys. Visiems yra vietos po saule, dėl to labai noriu parodyti, kodėl jie skirtingi, kuo panašūs. Juk visi mes žmonės, norintys tų pačių dalykų.

Tikiuosi jiems padėti papasakoti, o žiūrovams – įsiklausyti“, – pirmadienį ir antradienį, 18 val. 50 min., laidą „Viskas bus gerai“, o kartojimą – šeštadieniais, 11 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją kviečia įsijungti Renata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.