L.Zareckas-Choras dėl Lietuvos pilietybės čiuožėjai I.Tobias pasiūlė ranką ir širdį

Penktadienį sporto bendruomenės atstovai kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę prašydami suteikti Lietuvos pilietybę čiuožėjai ant ledo Isabellai Tobias. Specialiai tam surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo Seimo narys Julius Sabatauskas, Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė, penkiakovininkas, olimpinis vicečempionas Edvinas Krungolcas.

Konferencijoje pasisakė ir jos moderatoriumi tapęs Linas Zareckas-Choras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Konferencijoje pasisakė ir jos moderatoriumi tapęs Linas Zareckas-Choras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2013, 11:54 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:10 AM

Jie diskutavo apie tai, kar amerikietei ir jos partneriui Deividui Stagniūnui bus leista atstovauti Lietuvai Sočio olimpinėse žaidynėse Rusijoje.

Dar šių metų sausio mėnesį prezidentė Dalia Grybauskaitė atmetė prašymą dėl I.Tobias Lietuvos pilietybės motyvuodama, kad būsimi nuopelnai negali tapti pagrindu pilietybės suteikimui išimties tvarka.

Konferencijoje pasisakė ir jos moderatoriumi tapęs Linas Zareckas-Choras. „Jeigu jau nepasiseks, turime planą B: Isabellai galiu pasiūlyti ranką ir širdį“, – pajuokavo jis.

„Nepadės“, – liūdnai nusišypsojo L.Vanagienė priminusi, kad įstatymų numatyta tvarka pilietybė Lietuvoje natūralizacijos tvarka gali būti suteikta tik asmeniui, kuris sudarė santuoką su Lietuvos piliečiu ir pastaruosius 7 metus bendrai su sutuoktiniu teisėtai nuolat gyvenančiam Lietuvos Respublikoje.

Olimpinės žaidynės Sočyje vyks 2014 metų vasario mėnesį. Deividas ir Isabella jau yra iškovoję kelialapį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.