Lietuvą pamilęs australės E.Martin-Grigaitis sūnus Boydas į lietuves nebesižvalgo

Lietuvių kilmės verslininkės iš Australijos Elle Martin-Grigaitis (51 m.) sūnus Boydas Martinas (24 m.) viešėdamas Vilniuje apsistoja ne motinos vyro Žilvino Grigaičio bute, o nuosavame būste Gedimino prospekte. Vyras dažnas svečias Lietuvoje. Čia jam patinka ne mažiau nei gimtajame Melburne.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Dec 12, 2013, 2:43 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:52 PM

Kultūringas ir besišypsantis Boydas traukia daliosios lyties atstovių dėmesį mūsų šalyje. Prieš kurį laiką E.Martin-Grigaitis yra sakiusi, kad jos vienturčiui sūnui lietuvės – labai gražios merginos, todėl neatmeta galimybės kada nors vieną jų vesti. Tačiau prieš šias Kalėdas atvykęs į Lietuvą Boydas į praeinančias damas nesižvalgo. Šalia jo - australė širdies draugė Kirsten.

Ji, kaip ir B.Martinas, yra baigusi teisės studijas universitete. Pora dirba Elle įkurtoje tarptautinėje kompanijoje „Big Screen Entertainment Pty Ltd“. Boydas eina vykdomojo direktoriaus pareigas, o Kirsten rūpinasi teisiniais klausimais.

Kalbėdamasis su portalu lrytas.lt Boydas kartkartėmis pokalbio metu įterpia lietuviškų frazių. Vyras tikino lietuviškai suprantantis beveik viską, tačiau taisyklingai kalbėti jam sekasi kur kas sunkiau. Tiesa, australas gali pasigirti puikiai mokantis kinų kalbą. Gerai kalba vokiškai ir ispaniškai.

Lietuvių kalbą B.Martinas girdi ir Melburne. Motinos vyresnioji sesuo Judita šeimą sukūrusi su Australijos lietuviu, kurio brolis gyvena Vilniuje.

Svečiuodamasis Lietuvoje Boydas apsistoja ne tik Vilniuje. Kartais lankosi ir Kaune - ten australas taip pat atranda smagių pramogų. Vyras viliasi vieną dieną apvažiuoti daugiau Lietuvos miestų. „Girdėjau, kad labai gražu Nidoje. Būtinai ten apsilankysiu“, - patikino australas.

Kai visi tautiečiai burnoja dėl blogo šalto oro ir sniego gausos, B.Martinas neslepia džiaugsmo prieš didžiąsias žiemos šventes matydamas sniegą. Australijoje per Kalėdas šviečia saulė, o termometro stulpelis šokteli iki trisdešimties ir daugiau laipsnių aukščiau nulio. Švęsti Kalėdas palmių apsuptyje paplūdimyje – jausmas visai kitoks negu žiūrėti pro langą į krentančias snaiges.

Boydas labai vertina ir tradicinius lietuviškus patiekalus. „Dievinu cepelinus!“ - nusijuokė australas. Vyras mėgsta bulvinius blynus ir burokėlių sriubą.

B.Martinas portalui lrytas.lt pasakojo, kad viešėdamas Lietuvoje nuolat lankosi lietuviškų patiekalų restoranuose, tačiau ir Australijoje pasilepina lietuviškais valgiais. Jų šeima iš Lietuvos jau parsigabeno bulvių tarkavimo mašiną. Melburne gyvenanti Boydo teta Judita susirinkus šeimos nariams dažnai paruošia ir šitaip svečius pradžiugina lietuviškais skanėstais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.