Virtuvės mitų griovėjai bičiulius pakvietė paskanauti ypatingo deserto

1000 litrų vandens. Toks jo kiekis buvo panaudotas ypatingam desertui paruošti. Ketvirtadienio vakarą Virtuvės mitų griovėjai (VMG) būrį bičiulių pakvietė į specialų kalėdinį vakarėlį, kuriame pristatė savo naują sezoninį žurnalą ir pavaišino juos neįprastais patiekalais.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Dec 12, 2013, 8:55 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:43 PM

Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius – trys originalių idėjų nestokojantys virtuvės šefai kaskart sugeba nustebinti netradiciniais, tačiau nesudėtingai paruošiamais receptais. Kas tris mėnesius storą kulinarinių idėjų žurnalą pristatantys vaikinai juokiasi, kad jis galėtų vadintis savotiška maisto gaminimo Biblija. Neva čia kiekvienas ras, ką pritaikyti sau ir išmoks iš naujo pažvelgti į virtuvę.

„Nebaisu ir ne gėda žurnalą parodyti bet kurioje šalyje. Ketiname jį išsiųsti ir į užsienį“, – žurnalo pristatymo metu kalbėjo A.Ivanauskas. Naujame VMG leidynyje galima rasti ne tik kelionių po pasaulį įkvėptų patiekalų ir gardžių šventinių receptų, bet ir stilingų stalo dekoravimo idėjų 2014-iesiems.

A.Ivanauskas užsiminė, kad sukurti 300 žurnalo puslapių prireikė ne vienos bemiegės nakties ir daugelis geriausių minčių kilo būtent tamsiuoju paros metu. „Žiemos numerį skiriame kelionėms. Tačiau ne tokioms, kurioms turėsite krautis lagaminus ir igam paslėpti namų raktus. Siekiame, kad su mumis prisimintumėte, jog Kolumbas į Europą parvežė daugiau nei vien bulves - jis parvežė norą ištirti, norą prisijaukinti ir norą kurti. Leiskite parodyti, kokių neįprastų produktų galite atrasti savo vietiniame prekybos centre - ir tai taps jūsų bilietu į Aziją, Pietų Ameriką, Afriką bei kitus tolimus pasaulio kampu“, – sakė jis.

Kalėdomis kvepiančiame vakarėlyje virtuvės šefas palinkėjo visiems įkvėpimo belaukiant gražiausių metų švenčių patikinęs, kad progų pasilinksminti ir gyventi įdomiai - tikrai yra, tereikia atitinkamai nusiteikti.

Pasidžiaugti kulinarų sėkme atvyko nemažai jų draugų ir artimųjų. Čia buvo galima pamatyti Oksaną Pikul-Jasaitienę, Vitą Jakutienę, Viktoriją Jakučinskaitę, Rolandą Mackevičių, Benediktą Vanagą, Daivą Urbonavičiūtę, Renatą Mikailionytę ir daugelį kitų. Susirinkę svečiai ragavo netradiciniu būdu - vandenyje - patiekto deserto, taip pat - specialių kavos ir alkoholio kokteilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.