S.Milinytė Panevėžio moterų pataisos namuose grūmėsi su emocijomis

Pirmą kartą Panevėžio moterų pataisos namuose apsilankiusi dainininkė Simona Milinytė sakė sunkiai ištvėrusi užgriuvusias emocijas.

Kadras iš Panevėžio moterų pataisos namų.<br>Organizatorių nuotr.
Kadras iš Panevėžio moterų pataisos namų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2013, 3:40 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:45 PM

„Tai, kad vaikeliai gali kartu gyventi su įkalinimo įstaigoje bausmes atliekančiomis mamomis, mažiesiems yra labai svarbu. Tačiau pažvelgti realybei į akis nėra lengva“, - sakė S.Milinytė, į specialios paskirties įstaigą atvežusi virtuvės reikmenų, žaislų, antklodžių.

Ji pasakojo niekaip negalėjusi nuvyti šalin minčių apie tai, kad jokio nusikaltimo nepadarę kūdikiai pirmuosius trejus savo gyvenimo metus leidžia kalėjime. Vaikai su prižiūrėtojomis tik retsykiais išeina pasivaikščioti už įkalinimo įstaigos tvoros. Rūpestingos darbuotojus mažylius nusiveda į miesto šventes, parduotuves, parkus.

„Regis, aplinka yra lyg namuose. Mamos vaikelius myli ir prižiūri. Jų veiduose neįžvelgiau jokių neigiamų emocijų. Jei ne teismo sprendimai ir nusikaltimų įrodymai, būtų sunku patikėti, ką tos paprastos moterys yra padarę nors ką nors neleistino“, - sakė S. Milinytė.

Kartu su ja į pataisos namus atvyko ir asociacijos „Nuteistųjų socialinio užimtumo centras“ vadovas Mindaugas Gylys. Būtent pastarosios organizacijos rastų rėmėjų dėka buvo atnaujinti keli įstaigos kambariai, kuriuose vaikus iki trijų metų auginančios motinos gyvena po dvi, virtuvė, poilsio kambarys. Pirmą kartą įstaigoje lankėsi ir Kauno technologijų universiteto (KTU) Ekonomikos ir vadybos fakulteto Įmonių ekonomikos katedros atstovas, atvežęs jo ir kolegų vaikams nupirktas sauskelnių pakuotes. Prieš daugelį metų Panevėžio moterų pataisos namuose buvo lankiusis dainininkė Liveta Kazlauskienė. Bendraudama su įkaltintosiomis, į įstaiga ji pažadėjo grįžti su vyru Petru bei surengti joje koncertą.

Šiuo metu pataisos namuose gyvena dešimt moterų. Dvi iš jų netrukus turėtų gimdyti. Su bausmę atliekančiomis mamomis kalėjime iš viso gyvena šeši berniukai ir dvi mergytės. Jauniausias vaikutis yra vieno mėnesio laiko, o vyriausias – dviejų metukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.