E.Dragūnas drąsus tik scenoje, bet ne teisme

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje atlikėjas Egidijus Dragūnas buvo kaltinamas dėl to, kad vasarą sostinės gatvėmis vairavo automobilį, neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones, ir naudojosi mobiliuoju telefonu rankomis.

Įspūdingais koncertais pilnas arenas prieš Naujuosius metus surinkęs E.Dragūnas turės pinigų teismo skirtai baudai sumokėti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Įspūdingais koncertais pilnas arenas prieš Naujuosius metus surinkęs E.Dragūnas turės pinigų teismo skirtai baudai sumokėti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 31, 2013, 10:47 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 3:51 PM

Teismas įvertino byloje esančius rašytinius įrodymus ir apklausė liudytoją apie įvykio aplinkybes.

Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešime pažymima, kad E.Dragūno padaryta veika dėl automobilio vairavimo neturint teisės jo vairuoti yra teisingai kvalifikuota.

Asmeniui, kuriam teisė vairuoti transporto priemones buvo atimta dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų, teisė vairuoti transporto priemones grąžinama tik jam nustatyta tvarka užbaigus papildomus vairuotojų mokymus.

E.Dragūnas, po to, kai jam Trakų rajono apylinkės teismo nutarimu pernai rugpjūtį buvo atimta teisė vairuoti transporto priemones vienam mėnesiui, siekdamas susigrąžinti teisę vairuoti transporto priemones, turėjo užbaigti papildomus vairuotojų mokymus.

Tačiau atlikėjas Motorinių transporto priemonių vairuotojų papildomo mokymo kursus baigė tik šiemet lapkritį.

Teismui abejonių nekilo, kad E.Dragūnas padarė ir kitą pažeidimą - rankomis naudojamasi mobiliojo ryšio priemone – tai gali būti telefono laikymas viena ranka, mygtukų spaudymas, SMS žinučių siuntimas ir pan.

E.Dragūno atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra tai, kad jis pakartotinai per vienerius metus padarė tokios pačios rūšies teisės pažeidimą.

Teismas nutarė pripažinti E. Dragūną kaltu padarius administracinius teisės pažeidimus ir paskirtąsias nuobaudas subendrinus skyrė galutinę nuobaudą - 1200 litų baudą.

Nutarimas per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.