Metro streikas pakeitė V.Baumilos ir E.Vaitkevičės kasdienybę

Dėl Jungtinės Karalystės sostinės metro darbuotojų streiko tūkstančiai Londono gyventojų į darbą artimiausias dienas bus priversti vykti kitais būdais. Tarp visų londoniečių – ir šiame mieste gyvenantys lietuviai – dainininkas Vaidas Baumila bei burleskos žinovė Eglija Vaitkevičė.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Feb 5, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:46 PM

Dainininkas V.Baumila sakė, kad apie metro streiką visi Londono gyventojai buvo perspėti iš anksto, todėl kiekvienas turėjo laiko apgalvoti, kaip keliaus į darbus ar svečius. Tiesa, autobusai Londone šiandien perpildyti.

„Traukiniai tai važiuoja, tai nevažiuoja. Vienur stoja, kitur – ne. Anokia čia katasrofa, tačiau žmonėms buvo pasakyta likti budriems ir tikėtis staigmenų“, – kalbėjo Vaidas.

Pats Vaidas šiandien į miesto centrą keliavo greituoju laivu. Jis plaukia nuo pat dainininko namų iki centro. Kelionė tokiu laivu Temzės upe iki 10 val. ryto yra nemokama.

„Žmonės elgiasi panašiai, kaip per sniego dienas. Čia vos pasninga – mums, lietuviams, atrodo, kad nieko baisaus nenutiko. O Londone kyla kone panika. Žmonės neina į darbą, nekiša nosių iš namų.

Darbdaviai tai toleruoja, nes niekas nenori mokėti už patirtą darbuotojo traumą. Įstatymai čia tokie, kad jei keliaudamas į darbą patirsiu traumą, darbovietė turės apmokėti mano gydymą“, - pasakojo V.Baumila.

Metro streikas iki penktadienio. Strigau kažkur pakeliui. Daug milijonų žmoniu pasimetę, laukia autobusų, taksi, eina pėsti. Nematau supykusių ir besikeikiančių. Labai visi mandagūs. Ir aš nepykstu, kad nuplaukė viena diena mokslų, nes baltai pavydžiu Londono metro profsąjungom, kurios vieningai susitelkia, reikalauja geresnių darbo sąlygų“, - savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė E.Vaitkevičė.

Moteris pridūrė, kad Lietuvoje profsąjungų situacija – šlykšti. Ji pasipiktino, kad kai kurie prekybos centrai neva darbuotojų neišleidžia net į tualetą, o algos beprotiškai mažos.

„Ką čia kalbėti, liūdna, kad nėra vienybės kovoti už savo orumą. Pilna baimės nuo sovietų likusios ir lietuviškos kančios“, - savo samprotavimus baigė Londone šiuo metu gyvenanti lietuvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.