Nuo vasaros laidų vedėjui G.Juodeikai ištirpo šeštadalis svorio

Jokio alkoholio, bulvių, duonos ar mėgstamų cepelinų. Daug vandens, daržovių, vaisių ir liesos mėsos. Vietoj tysojimo ant sofos prie televizoriaus – treniruotės baseine ir sporto klube. Toks gyvenimo būdas linksmuoliui televizijos laidų vedėjui, aktoriui ir verslininkui Gediminui Juodeikai (41 m.) per penkis mėnesius padėjo atsikratyti daugiau nei 20 kilogramų.

G.Juodeika vėl norėtų įgauti prieš septynerius metus turėtas kūno formas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
G.Juodeika vėl norėtų įgauti prieš septynerius metus turėtas kūno formas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Feb 9, 2014, 12:27 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:15 PM

Žiūrėdamas į praėjusią vasarą darytas nuotraukas kaunietis G.Juodeika netiki savo akimis. Vyro svoris tuomet buvo šoktelėjęs iki 116 kilogramų, jis atrodė aptukęs, pūpsojo pilvas.

„Tose nuotraukose atrodau lyg tingus meškinas“, – kalbėjo šiuo metu 95 kilogramus sveriantis vyras. Jis vėl nesunkiai įsispraudžia į jaunystės laikų džinsus.

G.Juodeika atvirauja – smarkiai sublogti jis ryžosi dėl kelių priežasčių. Pirmoji, bene svarbiausia, – vyras pajuto, kad beveik visi drabužiai tapo ankšti, o atvaizdas veidrodyje pradėjo nedžiuginti.

Televizijos laidų vedėjas išsigando, kad vieną dieną gali tiesiog netilpti į ekraną.

Atsikratyti antsvorio ir patobulinti kūno formas G.Juodeika buvo nutaręs praėjusios vasaros pabaigoje.

Rugpjūtį jis buvo pradėjęs bėgioti šalia namų esančiame stadione, tačiau sportuodamas patyrė dešinės kojos traumą.

Gydytojai nustatė, kad plyšo čiurnos raiščiai. Vyro koja buvo sugipsuota iki kelio, dvi savaites jis vaikščiojo pasiramsčiuodamas ramentais. Sportą kuriam laikui teko pamiršti.

Rudenį kaunietis buvo pakviestas dalyvauti televizijos projekte „Šuolis“, kuris filmuojamas baseine, o dalyviai į vandenį šokinėja nuo tramplino. Ekstremalių pojūčių ištroškusiems žiūrovams skirta laida pradedama rodyti šį sekmadienį.

Sutikęs nusirengti prieš kameras ir atlikti sudėtingus šuolius į vandenį G.Juodeika suprato, kad teks susiimti ir pasirūpinti savo išvaizda. Tobulinti kūną jį dar labiau paskatino baseine nardančios kitos projekto dalyvės.

„Gerai, kad mesti svorį ir sportuoti pradėjau prieš kelis mėnesius. Kitaip argi būdamas storuliukas galėčiau vilkėdamas vien glaudes pasirodyti šalia figūrą išpuoselėjusių projekto gražuolių? Būtų gėda net be kamerų prieš jas pasirodyti“, – šmaikštavo G.Juodeika.

Lieknėdamas vyras visiškai atsisakė alkoholinių gėrimų, dabar negeria net alaus. G.Juodeika nesmaguriauja ir nuosavame restorane ruošiamais sočiais patiekalais.

Mėgstamus kepsnius, cepelinus, keptą duoną pakeitė salotos, sriubos, liesa jautiena ir paukštiena. Per dieną G.Juodeika išgeria ne mažiau kaip du litrus mineralinio vandens.

„Labiausiai savimi didžiuojuosi dėl to, kad jau kelis mėnesius kas vakarą treniruojuosi sporto klube arba plaukioju baseine, o grįžęs namo sugebu susilaikyti nuo besaikio valgymo. Tiesiog būnu taip pavargęs, kad aplenkiu virtuvę ir einu tiesiai į lovą.

Anksčiau vietoj sporto, kaip ir daugelis žmonių, mielai tysodavau ant sofos prieš televizorių ir iki soties prisišlamšdavau“, – tvirtino G.Juodeika.

Numetęs maždaug šeštadalį svorio kaunietis puikiai prisitaikė ir prie šiuo metu filmuojamo serialo „Pamiršk mane“ tęsinio scenarijaus.

„Mano įkūnijamas Gariūnų batų pardavėjas lenkas Andžejus naujose serijose yra paliktas mylimosios ir dėl to labai kremtasi. Žiūrovai nė nesuabejos, kad herojus sulyso iš meilės“, – įsitikinęs G.Juodeika.

Vyras svajoja atsikratyti dar bent 5–10 kilogramų ir šį svorį kuo ilgiau išlaikyti.

Su antsvoriu kaunietis kovoja ne pirmą kartą.

„Kovą su nereikalingais kilogramais pradėjau būdamas 9 klasėje ir tęsiu ją ligi šiol.

Paauglystėje buvau pravardžiuojamas ir Karlsonu, ir Bulkute. Bendraamžiai šaipydavosi iš manęs, nes buvau tikras rubuilis.

Šešiolikos metų susiėmiau – pradėjau sportuoti.

Svoris netrukus nukrito. Tąkart supratau, kad tai, kaip atrodau, priklauso tik nuo mano pastangų ir valios“, – neslėpė verslininkas.

G.Juodeika daugybę kartų yra atsikratęs ir vėl priaugęs svorio. Daugiausia kilogramų ištirpdyti jam pavyko prieš septynerius metus, kai dalyvavo televizijos projekte „XXL“ ir jį laimėjo, per 15 savaičių atsikratęs 31 kilogramo.

„Tuomet turėjau du tikslus. Pirmiausia – troškau dėmesio, nes tuomet buvau išnykęs iš televizijos ekranų. Antra – norėjau vėl įtilpti į savo vestuvinį smokingą“, – prisimena G.Juodeika.

Televizijos projekto pradžioje kaunietis svėrė 100 kilogramų, o finalo dieną – 69 kilogramus – gerokai mažiau nei per savo vestuves.

Dėl šios priežasties jaunystės laikų smokingą teko skubiai siaurinti per nugarą, nes jis ant G.Juodeikos tiesiog kabojo.

Po kurio laiko kauniečio prarastas svoris sugrįžo, o praėjusiais metais jis buvo rekordiškai didelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.