L.Graužinienė bijo, kad K.Brazauskienė gali nuvilioti vyrą

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė atskleidė savo šeiminio gyvenimo paslaptis, papasakojo apie meilę savo sutuoktiniui, bandymus sulieknėti ir kaip atsirado skandalingas hitas „Tuti ta“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-11 17:00, atnaujinta 2018-02-16 10:56

Po kelių mėnesių darbo parlamento vadovo kabinete L.Graužinienė atvėrė savo naujųjų namų duris Seimo viešbutyje. LNK laidos „Nuo... iki...“ žurnalistams ji parodė savo miegamąjį ir didelę lovą, kurioje dažniausiai miega viena, mat vyras Julius Graužinis su jaunėliu sūnumi, taip pat Juliumi, gyvena Ukmergėje.

Bijo konkurencijos

Kalbėdama apie ateities perspektyvas ir galimybę ateityje tapti prezidente, L.Graužinienė juokaudama papasakojo, kodėl ji su vyru bijotų keltis gyventi į Turniškes, kur įsikūrę visi šalies vadovai. Seimo vadovė baiminasi, kad jos vyras J.Graužinis ten neturėtų ką veikti ir susipažintų su Algirdo Brazausko našle Kristina.

„Tą galiu pasakyti ir į kamerą, jei tai bus įdomu. Aš iš esmės turiu tokį nuogąstavimą ir labai rimtą. Kadangi tektų gyventi Turniškėse, mano darbo diena tikrai būtų intensyvi ir užimta, vyras turėtų daug laisvo laiko, šalia gyvena graži moteris Kristina Brazauskienė, kuri tikrai moka užimti vyrus, skaniai gamina valgyti, mėgsta pakalbėti. Manau, mano tai širdis jaučia, kad jie rastų daug bendrų taškų. Bijau konkurencijos“, – nusijuokė politikė.

L.Graužinienė atvirai papasakojo apie pažintį su dvidešimčia metų vyresniu sutuoktiniu. Seimo vadovė pripažino, kad jaunystėje ją sužavėjo J.Graužinio patirtis gyvenime, naujausias automobilis, įmonės vadovo statusas.

„Jei dabar žiūrėtume per prizmę, tai tikrai daug kas pavydėjo, nes jis turėjo padėtį, jis turėjo tuo metu, tarybiniais laikais, 24-ą „Volga“, tai buvo pati geriausia mašina, jis turėjo namus, labai mokėjo asistuoti. Jis tuo turbūt ir sužavėjo, nes jis jau buvo patyręs gyvenime ir žinojo daug tokių dalykų, ko mes jauni nežinom“, – pripažino Seimo vadovė, tebegirianti savo sutuoktinį ir dabar.

„Man vienas protingas kaimynas neseniai yra pasakęs: „Žinai, Loreta, tik protingų vyrų žmonos gali eiti tokias pareigas. Ir aš dėkinga savo vyrui“, – papasakojo Seimo vadovė.

Vyras vengia viešumos

Seimo vadovė pripažįsta, kad pirmieji darbo mėnesiai buvo nelengvi. Jai ir jos šeimai reikėjo kęsti patyčias. Itin jautriai į jas reagavo vaikai.

J.Graužinis išsidavė, kad Seimo pirmininkės tėvas dukrai jau seniai prisakė vengti politikos.

„Vaikai, vaikai tik nelįskite į politiką“, – prisiminė šiuo metu jau mirusio L.Graužinienės tėvo žodžius Seimo vadovės vyras. Tačiau sutuoktinis jai nedraudė kandidatuoti į Seimo pirmininko postą.

Septyniasdešimt metų perkopęs L.Graužinienės vyras pripažino dėl garbaus amžiaus ir užimtumo vengiantis viešumos ir lydėti žmoną įvairiuose renginiuose nesiveržia.

Kaip atsirado hitas

Kaip vieną patyčių ir parodijų pavyzdžių L.Graužinienė prisiminė skandalingą hitą „Tuti ta“. Jis buvo sukurtas po to, kai Seimo vadovė, duodama interviu žurnalistams, užsikirto tardama žodį „Konstitucija“.

„Vaikai reaguoja jautriai. Vaikai yra vaikai. Mažasis, kadangi dar eina į mokyklą, kaip tik yra tas laikotarpis – vienuolikti, dvylikti metai, kai vaikai tarpusavyje bendraudami labai mažai renka žodžius. Ir ta dainelė „Tuti tuti“, kuri tapo hitu, tikrai iš pradžių labai žeidė ir vaikai labai šaipėsi. Bet kai jų klasė atvažiavo į Seimą, į ekskursiją, mes kalbėjomės, jie manęs paklausė, kaip aš reaguoju, aš jiems paprastai paaiškinau. Ir jie sako: taip, mes visiškai suprantame. Su vaikais reikia kalbėtis. Taip, Julius (jaunesnysis sūnus. – Aut.) parėjęs namo išgyvendavo, jis nervindavosi. Jei sąžiningai pasakyčiau, ten buvo žodis ne „Konstitucija“, o „konstitucingumas“. Ir būna gyvenime daug kam, kad šiek tiek užstringa, bet tai tapo hitu. Nieko nepadarysi – už klaidas reikia mokėti“, – prisiminė L.Graužinienė.

Dar labiau į patyčias reagavo jos vyresnis sūnus Eimantas, ir vieną vakarą išėjęs iš darbo dingo. L.Graužinienė nenorėjo plačiau pasakoti apie tą įvykį, tačiau pripažino, kad sūnus kentėjo visas patyčias išgyvendamas savyje.

Darbo partijos lyderė paneigė gandus, kad dėl šeimos problemų ji svarstė galimybę palikti Seimo pirmininko postą.

„Gal labai daug kas norėtų, bet dirbsiu tiek, kiek man bus skirta dirbti“, – „Nuo … iki..“ žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Sunku laikytis dietos

Laidos žurnalistams Seimo vadovė taip pat prisipažino savo išvaizda besirūpinanti pati ir, deja, neturinti idealios figūros. Jai sunkiai sekasi mesti svorį.

„Tikrai nesu iš tų moterų, kurios turi gerą, idealią figūrą. Gal tai ir yra silpnybė, kurią vis dėlto reikia paminėti, kad neturiu tiek valios kaip kitos ir užsispyrimo tiek laikytis dietų, kad figūra taptų idealesne“, – atskleidė moteris.

Tačiau parlamento vadovė dėl to per daug nesisieloja ir valgo gana riebų maistą – savaitgaliais Ukmergėje verda cepelinus.

Tą vakarą, kai L.Graužinienės namuose lankėsi LNK žurnalistai, ji orkaitėje kepė bulves bei kiaulienos karbonadus, apteptus gausiu majonezo sluoksniu ir fermentiniu sūriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.