G.Juodeika nuo tramplino šoks su aukščio baimę turinčia motina

Kauniečiui verslininkui ir televizijos laidų vedėjui Gediminui Juodeikai (41 m.) iš naujo tenka prisiminti vaikystę, kuomet į plaukimo baseiną jis žingsniuodavo kartu su motina Virginija Juodeikiene.

Vandens stichija V.Juodeikienei nebaisi. Daugiau nei keturis dešimtmečius ji dirba plaukimo trenere ir yra Lietuvos povandeninio sporto federacijos viceprezidentė.<br>M.Patašiaus ir asmeninio archyvo nuotr.
Vandens stichija V.Juodeikienei nebaisi. Daugiau nei keturis dešimtmečius ji dirba plaukimo trenere ir yra Lietuvos povandeninio sporto federacijos viceprezidentė.<br>M.Patašiaus ir asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-02-15 08:28, atnaujinta 2018-02-16 07:15

Jau kurį laiką sūnus ir motina vakarais drauge atvyksta į vieną Kauno baseiną, kuriame intensyviai ruošiasi šio sekmadienio vakarą vyksiančiai televizijos laidai „Šuolis“.

Jos metu G.Juodeika kartu su 62 metų motina šoks nuo trijų metrų tramplino.

Vandens stichija V.Juodeikienei nebaisi. Daugiau nei keturis dešimtmečius ji dirba plaukimo trenere ir yra Lietuvos povandeninio sporto federacijos viceprezidentė.

Tačiau šokti nuo tramplino į baseiną moteriai – tikras iššūkis. Ji net nesapnavo, jog įkopusi į septintą dešimtį įveiks aukščio baimę.

„Iki šiol į baseiną buvau įšokusi iš vieno metro aukščio. Palypėjus kelis metrus į viršų ir pažvelgus žemyn man sukasi galva, kankina jaudulys.

Dabar esu tokia drąsuolė, kad sukaupusi visas jėgas galiu atlikti šuolį į vandenį nuo trijų metrų tramplino“, – juokėsi moteris.

V.Juodeikienė tapti šuolininke ryžosi siekdama palaikyti televizijos projekte dalyvaujantį savo sūnų. Antroje laidoje dalyviai nuo tramplino šokinės su jiems artimais žmonėmis.

G.Juodeikos žmona Jurgita prieš televizijos kameras nerti į baseiną nepanoro, o V.Juodeikienė, kiek padvejojusi, nutarė žengti šį žingsnį.

Įveikti aukščio baimę ir taisyklingai šokti nuo tramplino moteriai padeda jos kolegė Asta Girdauskienė, kuri yra Pasaulio ir Europos veteranų šuolių į vandenį čempionė. Ji taip pat projektui ruošia ir G.Juodeiką.

„Neslėpsiu, jog pirmieji mano bandymai atrodė ne kaip. Be to, mokydamasi šuolių patyriau keletą smulkių traumų ir sumušimų. Tačiau Asta nuo pirmos treniruotės ragino nepasiduoti ir mokytis atlikti vis sudėtingesnius šuolius. Nusileisti į vandenį ant kojų“, – pasakojo moteris.

Mokytis šokinėti nuo tramplino V.Juodeikienei padeda ir G.Juodeika.

„Pamenu, kaip mama mane nuo pat mažens mokė plaukti. Atsidėkodamas jai už vargą verčiu šokinėti nuo tramplino. Kol kas man pavyko ją užtempti ant trijų metrų pakylos, bet labai norėčiau kartu nušokti nuo pusaštunto metro tramplino“, – tikino G.Juodeika.

Vandens sportas užkoduotas kauniečio genuose. Įsčiose nešiodama sūnų V.Juodeikienė daug plaukiojo ir treniravo kitus. Per 1972 metų Miuncheno vasaros žaidynes gimusiam sūnui moteris pranašavo sportininko ateitį. Su kitomis plaukimo trenerėmis V.Juodeikienė juokaudama svarstė, ar berniuko nereikėtų pavadinti Olimpijumi.

Vedžiotis sūnų į baseiną plaukimo trenerė pradėjo jam vos pradėjus vaikščioti. Iki trejų metų vaikas dažniausiai lakstydavo prie baseino, o vėliau pradėjo siekti plaukiko karjeros.

Būdamas penkerių berniukas mokėjo techniškai plaukti ant nugaros ir krauliu. Pradėjęs lankyti mokyklą jis dalyvaudavo Kauno miesto ir Lietuvos vaikų plaukimo su plaukmenimis varžybose. Iki dešimties metų G.Juodeika buvo vienas geriausių savo amžiaus šios sporto šakos atstovų Lietuvoje.

Vėliau jį sudomino kitos sporto šakos, tačiau plaukimo kaunietis niekada nepamiršo. Verslininkas ir televizijos laidų vedėjas moka plaukti visais plaukimo būdais.

Vasaros sporto stovyklose G.Juodeikai yra ne kartą šokti nuo tramplino į Elektrėnų ežerą. Vyras ligi šiol negali užmiršti, kaip būdamas 14 metų su draugais susilažinęs dėl maisto talonų nušoko nuo dešimties metrų tramplino.

„Šokau smarkiai užsimerkęs. Kitos išeities neturėjau, nes maistas man buvo svarbesnis už bet kokią baimę. Taip rizikavau vieną kartą gyvenime ir daugiau tikriausiai to padaryti niekada nepasiryšiu“, – sakė G.Juodeika.

Sūnų ir žmoną šuolių vandenį projekte taip pat palaiko Gedimino tėvas Petras Juodeika, kuris yra sovietų sąjungos irklavimo čempionas ir buvęs šios sporto šakos treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.