Kas dzūkui M.Mikutavičiui padėjo pritapti sostinėje?

Žinios apie vakarietišką kiną ir kvadratas. Tai kadaise padėjo iš provincijos į Vilnių atvykusiam būsimajam dainininkui Marijui Mikutavičiui (42 m.) pritapti prie bendraamžių. Apie tokius savo biografijos vingius atlikėjas šią savaitę pasakojo Žinių radijo laidos „Ačiū, kad atėjote” vedėjui Andriui Užkalniui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2014, 2:36 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:55 AM

Kai tėvai iš gimtųjų Lazdijų kraustėsi į Vilnių, Marijui buvo vos aštuoneri.

„Žiauriai tuomet pykau ant tėvų, kad jie mane atplėšė nuo mano kiemo, krepšinio lentos ir draugų, bet mano nuomonės niekas nepaisė”, – pasakojo vyras.

Tačiau dzūkuojančiam vaikinukui pavyko lengvai įsilieti į sostinės bendraamžių gretas. Jis ne tik nesulaukė pašaipų, bet netgi lengvai pelnė jų pagarbą.

„Turėjau du stiprius kozirius, – pasakojo Marijonas, kuris atvykęs į Vilnių pradėjo lankyti Žvėryno 15-ąją vidurinę mokyklą. – Pirma, buvau praprusęs kino srityje. Mat Dzūkijoje beveik visi žiūrėjo Lenkijos televiziją, kuri buvo gerokai laisvesnė nei anuometė lietuviška ar rusiška. Lenkai rodydavo nemažai vakarietiškų filmų, juos žiūrėdavau neatplėšdamas akių. Man ypač patiko vesternai.

Kai savo bendraamžiams vilniečiams pasakodavau, kaip gyvena laisvasis pasaulis ir kokie ten kuriami filmai, šie klausydavosi išsižioję.

Kitas stiprus mano koziris – kvadratas. Šį anuomet populiarų žaidimą žaidžiau labai neblogai. Tai, kad buvau kietas kvadrato žaidėjas, taip pat padėjo įsilieti į tikrų vilniečių gretas.”

M.Mikutavičius laidoje padėkojo tėvams, kad priėmė sprendimą persikelti į sostinę. „Pagalvojau, jei taip nebūtų įvykę, kas aš būčiau buvęs dabar? Koks nors eilinis Lazdijų „pijokėlis?” – svarstė pramogų pasaulio garsenybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?