Gerti metęs politikas E.Vareikis žmonai rašo meilės eilėraščius

Žinomas politikas, parlamentaras, politologas, biochemikas ir visuomenės veikėjas Egidijus Vareikis šių metų Vilniaus knygų mugėje pristatys poezijos knygą apie meilę „Mano meilės laiškai“. Naują gyvenimo etapą pradedantis politikas knygą dedikuoja savo žmonai Rozvitai.

E.Vareikis teigia eilėraščius rašęs daug metų, tačiau iki šiol nesiryžo jų spausdinti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Vareikis teigia eilėraščius rašęs daug metų, tačiau iki šiol nesiryžo jų spausdinti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:29 AM

E.Vareikis teigia eilėraščius rašęs daug metų, tačiau iki šiol nesiryžo jų spausdinti. „Eilėraščių rašymas nėra mano pagrindinė veikla ar pragyvenimo šaltinis, juos rašau savo malonumui. Kartais juos publikuodavau savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ar kokia ypatinga proga perskaitydavau į kokį renginį susirinkusiems žmonėms“, – sakė dar mokyklos laikais apsakymus ir eiles pradėjęs rašyti E.Vareikis.

Anot pirmąją poezijos knygą išleidusio politiko, pagrindinės temos, kurios vyrauja jo eilėraščiuose, yra meilė, nuodėmė, nuoskauda, atgaila. „Kurdamas poeziją jaučiuosi labai laisvas, man įtakos nedaro jokios kryptys ar srovės. Tiesiog rašau tai, kas man pačiam patinka“, – apie poezijos knygos atsiradimą, kuris sutampa su žmonos Rozvitos gimtadieniu, pasakojo E.Vareikis.

Pasak knygą išleidusios leidyklos „Vitae Litera“ direktorės Valdonės Valienės, pirmoji E.Vareikio poezijos knyga yra malonus netikėtumas juo besižavintiems žmonėms ir nedidelis akibrokštas politiko kritikams. „Mūsų visuomenė linkusi politikus įsprausti į labai griežtus rėmus, nuolatos juos kritikuoti, peikti ir niekada gero žodžio nepasakyti už nuveiktus darbus, o pirmai progai pasitaikius – pasmerkti. Man džiugu, kad šis žmogus po visų jį ir jo šeimą užgriuvusių negandų atsitiesė, toliau dirba“, – ruošdamasi šių metų Vilniaus knygų mugei, kurioje ir bus pristatyta knyga, sakė V.Valienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.