Ko šokėjas D.Vėželis negali atsivalgyti Italijoje?

„Į Kristaus amžių įkopiau Amžinojo miesto Romos kalvomis“, – šmaikštavo iš kelionės po Italiją grįžęs žinomas Lietuvos šokėjas, daugkartinis Europos ir pasaulio klasikinių šokių čempionas Donatas Vėželis, Romoje atšventęs 33-iąjį gimtadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Feb 24, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:58 PM

Roma, kaip ir visa Italija, šokėjui yra viena patraukliausių ir gražiausių vietų pasaulyje.

Su bendraamže mylimąja ir šokių partnere Lina Chatkevičiūte į šią šalį jau daugiau nei dešimtmetį vyras vyksta penkis ar šešis kartus per metus. Kartais kelionių į šią šalį būna dar daugiau.

Pagrindinis 18 metų ant parketo drauge esančios kauniečių poros kelionių tikslas – šokių treniruotės pas garsiausius Italijos klasikinių šokių profesionalus.

Pasaulinio lygio čempionatuose nuolat dalyvaujantys D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė svečioje šalyje tobulina šokio techniką, choreografiją.

Prieš D.Vėželio gimtadienį pora vyko stažuotis į Romą. Po savaitę trukusių treniruočių šokėjai, kaip jiems įprasta, pasiliko šiame mieste.

„Jeigu neturime neatidėliotinų darbų ar varžybų, po intensyvių treniruočių visada liekame pailsėti, geriau pažinti šalį, jos istoriją, apžiūrėti naujų ir jau matytų įžymybių.

Jei stažuojamės Romoje, kaskart grožimės nepakartojamais šio miesto meno kūriniais – fontanais, nuostabiomis aikštėmis ir kalvomis. Pasisotinti šiuo miestu, kaip ir visa Italija, neįmanoma“, – tvirtino D.Vėželis.

Šokėjo gimimo dieną – sausio 29-ąją – mylimieji romantiškai vaikščiojo po elipsės formos Navonos aikštę, kurioje yra vienas gražiausių Romoje Keturių upių fontanas, aplankė ne mažiau garsų Trevio fontaną – baroko laikų įžymybę, įrengtą prie galinės Polio rūmų sienos. Fontaną puošia mitologinės skulptūros, vaizduojančios Tritonus ir Neptūną, kuris stovi kriauklės formos vežime.

„Kad vėl sugrįžtume į nuostabiąją Romą, su Lina į šį fontaną įmetėme po monetą“, – neslėpė D.Vėželis.

Gimtadienį švenčiantis šokėjas su širdies drauge tądien taip pat užlipo į Janikulo kalvą, kurioje puikuojasi ant žirgo sėdinčio italų suvienytojo Giuseppe Garibaldi statula. Nuo kalvos atsiveriantis beribis legendinio miesto vaizdas D.Vėželį kaskart įkvepia naujiems darbams ir iššūkiams.

Koks gimtadienis Romoje be itališkų skanėstų, kuriuos pora itin vertina?

„Mes abu negalime atsispirti itališkoms picomis, jūrų gėrybėms, makaronams, sūriui, kumpiui. Tačiau labiausiai vilioja itališka kava ir desertai. Be šių skanėstų Italijoje neįsivaizduojame nė dienos“, – atvirai pasakojo šokėjas.

Gimtadienio vakarienei pora pasirinko jaukų restoraną prieš Trevio fontaną. Be patiekalų su jūrų gėrybėmis, D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė mėgavosi itališku desertu tiramisu. Išvertus iš italų kalbos jis reiškia „pakylėk mane“.

Kauniečiai tikino, jog šio su espreso kava ruošiamo skanėsto iš maskarponės sūrio, kiaušinių ir sausainių jie negali atsivalgyti.

Nors iš Italijos D.Vėželis grįžo be dovanų, jau kitą dieną namuose jo laukė staigmena. L.Chatkevičiūtė mylimajam padovanojo kavos ruošimo aparatą. Dabar šokėjas gali išsivirti ne prastesnio nei Italijoje skonio ir aromato espreso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.