Krepšininko M.Kuzminsko draugė Eglė: „Buitis mus tik suartino“

Eglė džiaugiasi, kad gyvenimas pats viską pasuko puikia linkme, – vos M.Kuzminskas sužinojo, jog išvyks žaisti į Malagą, Vilniaus universitete lietuvių filologiją ir ispanų kalbą studijuojanti mergina pateikė dokumentus studijuoti šiame mieste. Tad porai nereikėjo puoselėti meilės per atstumą.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

2014-02-26 18:24, atnaujinta 2018-02-15 21:56

Eglė džiaugiasi, kad gyvenimas pats viską pasuko puikia linkme, – vos M.Kuzminskas sužinojo, jog išvyks žaisti į Malagą, Vilniaus universitete lietuvių filologiją ir ispanų kalbą studijuojanti mergina pateikė dokumentus studijuoti šiame mieste. Tad porai nereikėjo puoselėti meilės per atstumą.

Pustrečių metų kartu esantys jaunuoliai įsikūrė po vienu stogu – Eglė apsigyveno mylimojo name, kuris yra krepšininkų gyvenvietėje. Todėl kai turėdavo laisvo laiko nuo studijų, jie su Mindaugu mielai laiką leisdavo su kitais krepšininkais ir jų antrosiomis pusėmis – vakarieniaudavo, žiūrėdavo krepšinį.

„Mindaugo komanda – jauna, čia daugiausia rungtyniauja krepšininkai, dar nesukūrę šeimų, neturintys vaikų. Bendravome ir su kitų šalių atstovais, ir su Domantu Saboniu, taip pat rungtyniaujančiu „Unicaja“. Be to, dažnai turėdavome svečių – proga paviešėti Ispanijoje naudojosi ir mūsų tėvai, ir draugai“, – pasakojo Eglė.

Mergina juokėsi, kad vykdama į Ispaniją girdėjo daug gąsdinimų, jog užklupusi buitis privers nusiimti rožinius akinius. Tačiau ji nepajuto gyvenimo kartu su mylimuoju rutinos.

„Kalbėjomės su Mindaugu, kad mūsų buitis buvo tik į gera – dar geriau pažinome vienas kitą. Ten rūpinomės tik vienas kitu, galėjome visą laiką skirti sau. Tikrai nebuvo dėl ko pyktis!

Gal čia teigiamas saulės poveikis? Ruošti maistą, tvarkytis man smagu, patinka. Juk ir čia, Vilniuje, tai dariau, nesu baltarankė panelytė“, – juokėsi E.Andreikaitė.

Persidirbti nemėgstantys, siestą dievinantys ispanai panašiai žiūri ir į mokslus – Eglei paskaitos baigdavosi anksti, tad ji turėjo daug laisvo laiko.

Mergina juokėsi, kad jautėsi lyg atostogaudama, mat grįžusi iš paskaitų prie baseino galėdavo mėgautis saulės voniomis. Dėl šiltų orų E.Andreikaitė tik dar labiau įsimylėjo šią svečią šalį.

„Ir dabar ten šilta, dievinu tokius orus! Kol Mindaugas būdavo treniruotėse, spėdavau ir pasideginti, ir paplaukioti baseine, ir pasportuoti, ir mylimajam skanią vakarienę paruošti“, – šypsojosi mergina.

Pora keliavo nedaug, nes krepšininko dienotvarkė griežta ir intensyvi. Tačiau per laisvadienius spėjo aplankyti Gibraltarą (vos valanda kelio), Marbelją, Granadą, Seviliją. Eglė apgailestauja, kad jiems nepavyko pasisvečiuoti Madride ir Barselonoje.

E.Andreikaitė džiaugėsi ir gerokai patobulėjusia ispanų kalba – išvykdama ji jau laisvai susikalbėdavo su vietos gyventojais. Mergina jautėsi daranti meškos paslaugą mylimajam – kol ji buvo Malagoje, Mindaugas net nesistengdavo parduotuvėje ar restorane susikalbėti su vietos gyventojais.

„Ten tiek kalbėjau, kad nebejaučiu jokios baimės šnekėti ispaniškai. Ir čia grįžusią mane pagyrė dėstytojai. Ispanų kalba nėra labai sunki jos besimokantiems, bet bendravimo įgūdžiai visada labai praverčia. Tikiuosi, kad Mindaugas irgi pasitemps, kai išvykau. Jis moka krepšinio terminus, bet kasdieniame gyvenime prašydavo manęs bendrauti su ispanais“, – šypsojosi Eglė.

Iki išvykimo į Ispaniją „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos šokėja buvusi Eglė ir dabar norėtų šokti su merginų palaikymo grupe. Ji jau lankėsi vienoje treniruotėje ir tikisi, kad ras laiko pasirodyti ant krepšinio salės parketo. Juolab kad aktyviai merginai šokis – mėgstamiausias sportas.

Išskrisdama į Vilnių, kur laukia paskutiniai mokslo metai, Eglė pajuto širdgėlą. Tačiau mergina guodžiasi, kad su draugu galės bendrauti internetu, be to, jos laukia daug darbų universitete. Mylimąjį vėl aplankyti Malagoje ji tikisi per Velykų atostogas.

E.Andreikaitė viliasi, kad baigusi bakalauro studijas vyks gyventi į Malagą. Širdies draugas norėtų, kad ten ji studijuotų magistrantūrą. Juolab kad šios studijos Ispanijoje trunka vos vienus metus.

„Gal rasiu kokią specialybę, kuri man bus įdomi. Bet jei ir nesimokysiu, mokėdama kalbą, tikiu, lengviau ten susirasiu darbą. Namie aš tikrai nesėdėsiu – tai ne man“, – juokėsi mergina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.