Ir Tauragėje koncertą atšaukęs S.Povilaitis: „Jaučiuosi silpnai“

Antradienio vakarą dėl sušlubavusios sveikatos nebaigęs jubiliejinio turo koncerto Ukmergėje, šiandien 67 metų dainininkas Stasys Povilaitis nuliūdino ir Tauragės gerbėjus. Jo koncertas Tauragės kultūros rūmuose nukeltas į balandžio 3-iąją.

S.Povilaitis jaučiasi silpnas ir neprognozuoja, kada vėl lips į sceną.
S.Povilaitis jaučiasi silpnas ir neprognozuoja, kada vėl lips į sceną.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2014, 5:33 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:07 PM

Lrytas.lt susisiekus su namuose Vilniuje šiuo metu esančiu maestro, dainininkas nebuvo kalbus. Jis patvirtino, kad koncertas, šiandien turėjęs vykti Tauragėje, nukeltas.

„Kaip jaučiuosi? Vis dar esu silpnas, ilsiuosi, vartoju vaistus. Negaliu nuspėti, kada įvyks kitas koncertas, – nesu ponas Dievas, negaliu prognozuoti  ateities. Tačiau tik atsistojęs ant kojų tikiuosi vėl džiuginti savo gerbėjus“, – sakė S.Povilaitis.

Lrytas.lt jau anksčiau rašė, kad prieš pasirodymą Ukmergėje dainininkui buvo iškviesti gydytojai, mat jis atvyko gerokai karščiuodamas, jam buvo pakilęs kraujospūdis. Greitosios pagalbos medikai vyrui suleido vaistų ir jis nusprendė vis dėlto lipti į sceną.

„Scenoje staiga nukrito spaudimas. Pirmąją koncerto dalį S.Povilaitis padainavo visą, antrosios – tik dvi dainas. Jis labai atsiprašė žiūrovų", – pasakojo Ukmergės kultūros centro atstovė.

Moteris griežtai paneigė kalbas, kad maestro iš Kultūros namų buvo išvežtas greitosios pagalbos automobiliu. Ji patikino, kad dainininkas apie 20 val. sėdo į savo automobilį ir pats išvyko. Prasitarė, kad važiuos į Šiaulius.

S.Povilaitis serga cukriniu diabetu.

Cukrinis diabetas – tarsi tiksintis laiko užtaisas. Pernai Lietuvoje nuo cukrinio diabeto mirė 328 žmonės. 137 vyrai ir 191 moteris. Didžiausias mirštamumas – 60–80 metų grupėje. Cukrinis diabetas – viena dažniausiai pasitaikančių nedarbingumo priežasčių. Diabetas nesirenka – jis paliečia net vaikus.

S.Povilaitis apie savo ligą kalbėjo ir televizijos eteryje.

„Mokiausi gyventi kitaip. Sužinojęs, kad sveikata sušlubavo, nedvejodamas paklusau medikų reikalavimams ir sveikos gyvensenos patarimams valgyti periodiškai, tam tikru laiku, atsisakyti saldumynų ir riebaus maisto, keturis kartus per dieną tikrintis gliukozės kiekį kraujyje, leistis insuliną, daugiau judėti ir ilsėtis.

Neleidžiu sau persivalgyti, ragauti saldumynų (nors jų ir nemėgstu), vengiu rūkyto, kepto maisto, renkuosi lengvesnius, liesesnius produktus, stebiu savo svorį. Tiesa, labai užsimanęs rūkytos mėsos suvalgau mažą gabalėlį, bet netinkamu maistu nepiktnaudžiauju, pakankamai judu ir ilsiuosi. Pasakiau sau: „Jei liga nedera su tavo gyvenimo būdu, reikia jį keisti.“ Tai ir keičiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.