Olimpietės S.Pauliukaitės meilė - dukart vyresnis vokietis

Ji nuraškė visus jai likimo skirtus pergalės vaisius, nors teko pakovoti. O dabar atsidės meilei ir šeimai: neseniai profesionali Lietuvos treko dviratininkė Svetlana Pauliukaitė (28 m.) savo ranką ir širdį atidavė Vokietijos šachmatų fondo pirmininkui Matthiui Drägeriui (57 m.).

Pora žiedus sumainė gimtajame M.Drägerio mieste Liubeke. Kuklioje ceremonijoje dalyvavo tik jaunavedžių šeimos nariai ir artimiausi draugai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Pora žiedus sumainė gimtajame M.Drägerio mieste Liubeke. Kuklioje ceremonijoje dalyvavo tik jaunavedžių šeimos nariai ir artimiausi draugai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2014-03-10 12:15, atnaujinta 2018-02-15 13:38

Tarsi užbėgdama įvykiams už akių Svetlana paaiškina: „Taip, mane su Matthiu skiria didelis metų skirtumas, bet mums tai nėra kliūtis. Mes sukurti vienas kitam: nuostabiai jaučiamės būdami kartu, vienas kitą suprantame iš pusės žodžio. Aš niekada nesijaučiau tokia laiminga, kaip būdama su juo.

Mes abudu suaugę ir subrendę žmonės, todėl patys sprendžiame, su kuo mums būti. Nemanau, kad gyvenime galioja kokios nors taisyklės. Juk meilė visada ateina netikėtai.“

Pora žiedus sumainė gimtajame M.Drägerio mieste Liubeke. Kuklioje ceremonijoje dalyvavo tik jaunavedžių šeimos nariai ir artimiausi draugai, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Stilius“.

Svetlana – viena geriausių Lietuvos dviratininkių. Iš Skuodo kilusi sportininkė atstovavo Lietuvai 2008 metų Pekino vasaros olimpiadoje. Tąsyk 3 kilometrų asmeninėse persekiojimo lenktynėse ir grupinėse lenktynėse Svetlana užėmė 12 vietą.

Daugiau nei prieš metus Svetlana nusprendė nutraukti sportininkės karjerą. Visai netrukus nutrūko ir santykiai su širdies draugu.

„Norėjau atsiriboti nuo visko, todėl išvažiavau į Londoną, kur gyveno mano sesuo. Norėjau atrasti save iš naujo, tačiau supratau, jog Londonas – ne man“, – tikino buvusi sportininkė.

Vis dėlto Londone nutiko ir kai kas gero – čia ji susipažino su Matthiu. Jo gyvenimo laimėjimai stulbinantys kaip ir pačios Svetlanos. Mat dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje M.Drägeris įkūrė judėjimą dėl klasikinės vokiečių kalbos išsaugojimo. Vėliau su dviem verslo partneriais Matthias iš vandens gelmių ištraukė tris sudužusius laivus, kuriuose slypėjo Kinijos Tangų, Sungų ir Mingų dinastijų lobiai.

Pažintis su tokiu vyru jaudino Svetlaną, bet ji buvo atsargi – ilgai pora ryšį palaikė tik elektroniniais laiškais. Tačiau vieną dieną Matthias pasikvietė Svetlaną į Vokietiją. Išvydę vienas kitą juodu sulipo ir nebeišsiskyrė.

– Kaip supratote, kad Matthias – jau tikrai jūsų gyvenimo vyras?

– Prisipažinsiu, mano charakteris gana sunkus. Ne kiekvienas gali prie manęs taikstytis. Užtat Matthias sugebėjo mane pažaboti savo kantrybe, ramumu ir meile. Būtent dėl šių savybių aš jį gerbiu ir myliu. Man jis yra be galo brangus žmogus. Ir pati dėl jo labai stengiuosi.

Svarbiausia, kad mes vienas kitą gerbiame ir kiekvieną dieną įsimylime vis labiau, pažįstame vienas kitą vis daugiau... Nuostabu jausti, kaip tarpusavio ryšys auga ir stiprėja.

– Moterys kartais mėgsta girti užsieniečius vyrus, neva jie daug dėmesingesni, mandagesni ir romantiškesni nei lietuviai. Ar ir jūs taip manote?

– Iš tiesų lietuviai ir užsieniečiai labai skiriasi. Iš kitų šalių kilę vyrai skiria daugiau dėmesio. Vieni savo moteris lepina dovanomis, kiti – rūpestingumu ir dėmesiu, pagarba.

– Kodėl vestuves surengėte žiemą – lyg ir nepopuliarus metas tokiai šventei?

– Norėjome, kad šventėje dalyvautų visi šeimos nariai ir mūsų draugai. O mes visi esame labai užsiėmę žmonės, tad teko vestuves kelti dabar, kai esame šiek tiek laisvesni nei įprastai.

Be to, kovo pabaigoje su Matthiu išskrendu į Afriką. Čia mano vyras vykdo projektą „Šachmatai Afrikai“, per kurį Pietų Afrikos pradinukus mokys žaisti šachmatais. Juk šachmatai nėra tik žaidimas. Jie padeda susikaupti, kurti strategijas, lavinti protą.

– Šiais laikais dažnai poros net nesituokia, jūs nenorėjote rinktis tokio kelio?

– Mums abiem svarbu gyventi santuokoje. Tada ir jautiesi kitaip, ir įsipareigojimų daugiau atsiranda. Be to, smagiau pristatyti žmogų, su kuriuo gyvenu, kaip savo vyrą, o ne kaip sugyventinį.

– Buvusi profesionali sportininkė dabar ketina tapti namų šeimininke?

– Džiaugiuosi, kad Matthias nereikalauja iš manęs sėdėti namuose ir kurstyti šeimos židinio. Priešingai – jis skatina mane užsiimti veikla, kad galėčiau save išreikšti.

Nenoriu būti karjeristė, jei dėl to nukentės šeiminis gyvenimas. Šeima man svarbiausia. Žinoma, viską galima suderinti, bet dabar noriu visą savo laiką, meilę ir dėmesį skirti vyrui, vaikams. Toks mano pasirinkimas.

Žinau, kad Matthias mane visada palaikys ir pasistengs įgyvendinti visas mano svajones. Pavyzdžiui, šiuo metu vykdau vieną projektą, susijusį su sportu. Dar ne viskas iki galo padaryta, tad tegul lieka jis maža paslaptimi.

– Kaip sprendžiate iškilusius konfliktus?

– Mes ginčijamės kaip ir kiekviena pora. Juk tai normalu. Užtat kaskart mes stengiamės labai greitai viską išsiaiškinti ir nelaikyti pykčio savyje.

Kai iškyla kokia nors problema, mes nagrinėjame, kas ką ne taip padarė. Stengiamės savo klaidų nekartoti. Manau, tai pats geriausias konfliktų sprendimo būdas. Juk jei pora susipyksta ir nesikalba kelias dienas, problemos taip ir lieka neišspręstos. Anksčiau ar vėliau jos ir vėl išlenda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.