Į JAV neįleistas M.Levickis: „Apklausa truko šešias valandas“

„Dabar labiausiai noriu išsimiegoti“, – sakė trečiadienio popietę į Londoną atvykęs Martynas Levickis. Kaip jau skelbė lrytas.lt, šiąnakt (Lietuvos laiku) į JAV nuvykęs akordeonininkas nebuvo įleistas į šią šalį – migracijos pareigūnai ji tardė, o tada išsiuntė atgal į Londoną. Gastroliuoti JAV turėjęs muzikantas lrytas.lt papasakojo apie patirtą incidentą.

„Esu supykęs“, – neslėpė į nemalonią situaciją JAV oro uoste patekęs M.Levickis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Esu supykęs“, – neslėpė į nemalonią situaciją JAV oro uoste patekęs M.Levickis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-03-12 13:56, atnaujinta 2018-02-15 12:13

Iš Londono į Mineapolio miestą ir atgal – tokią kelionę per 24 valandas teko patirti M.Levickiui.

Tarp skrydžių įsiterpė laukimas ir apklausa, kurią surengė Mineapolio oro uosto migracijos pareigūnai.

„Buvau apklausiamas šešias valandas. Mano pasas tuo metu buvo paimtas. Iš pradžių klausinėjo vienas pareigūnas, po to jį pakeitė kitas – į jo kabinetą teko eiti keturis kartus.

Galiausiai sužinojau, kad į JAV nebūsiu įleistas. Labai apmaudu. Tai nemaloniausias dalykas per visą mano karjerą.

Tiesa, pareigūnai elgėsi pagarbiai. Net ir valgyti gavau, vandens pasiūlė, nebuvo karo sąlygos“, – pavargusiu balsu iš Londono lrytas.lt pasakojo M.Levickis.

JAV miestuose jis turėjo surengti keliolika koncertų kartu su garsiu vokiečių smuikininku Davidu Garrettu. Šįmet M.Levickis į JAV vyko jau antrą kartą – čia rengiamuose pasirodymuose pristato pernai tarptautinėje rinkoje didelės leidyklos „Decca Classics“ išleistą albumą „Martynas“, kuris tarp britų klasikinės muzikos populiariausių kūrinių pakilo į pirmąją vietą.

„Kodėl neįleido? Tai susiję su dokumentais.

Paprastai kalbant, įvyko nesusikalbėjimas tarp mano įrašų leidyklos ir vadybos kompanijos, kuri organizavo šias gastroles.

Mano leidėjai šiuos koncertus traktavo ne kaip darbinę veiklą, o kaip albumo reklamą. Aš už šiuos koncertus negaunu honoraro, jis nenumatytas, pasirodymai skirti tik paskleisti žinią apie albumą.

Todėl mano kelionės dokumentai nebuvo pritaikyti dirbti JAV. Pareigūnai mano kelionės tikslą traktavo kitaip. Ši situacija tikrai neturi nieko bendra su mano tautybe ar biografija.

Susidarė įspūdis, kad jie iš anksto žinojo apie mano atvykimą ir ruošėsi šiai apklausai. Viską apie mane žinojo“, – portalui lrytas.lt sakė M.Levickis.

Daugiau nei parą kelionėje praleidęs muzikantas sakė esąs visiškai pasimetęs laike ir dar nespėjęs pasikalbėti su vadybininkais.

Martynas kol kas nežino, ar artimiausiomis dienomis bus bandoma sutvarkyti dokumentus, kad jis pasirodytų bent dalyje JAV suplanuotų koncertų.

„Į JAV vykti man nėra uždrausta. Tačiau su vadybininkais dar nesikalbėjau. Šią sekundę ir nenoriu su jais kalbėtis – tiesą sakant, esu supykęs. Bet reikės kaip nors spręsti šią situaciją. Dar nežinau kaip.

Keisčiausia, kad mane jau pusmetį lydi nesėkmės. Pernai turėjau groti prestižinėje Londono salėje „Royal Albert Hall“, bet ji prieš pat koncertą užsidegė. Šįmet buvo tam tikrų problemų Lietuvoje. O dabar štai kas nutiko. Nemalonūs sutapimai“, – sakė galimybės pasirodyti svarbiuose koncertuose netekęs muzikantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.