„Steakhouse Hazienda“ restorane garsios šalies damos plepėjo su bokalais rankose. Jos juokėsi, kad bokalas įvaizdžio negadina, jei gėrimu nėra piktnaudžiaujama.
Per degustaciją pristatytas „altbier“ tipo „Vilkmergės“ alus „Senovinis“. Jo receptą, pasak legendos, į mūsų kraštus kadaise atsinešė keliaujantys Hanzos pirkliai. „Altbier“ - tai tradicinis alaus stilius iš Diuseldorfo. „Alt“ reiškia „seną“ virimo stilių (darant viršutinės fermentacijos alų) kuris buvo įprastas iki išpopuliarėjo lageris.
Alų svečiams pilstė tikras kiobė – Reino regiono sostinės Diuseldorfo bravoruose šie išskirtiniai barmenai aptarnauja lankytojus. Pirmajam lietuviškam kiobei aprangą sukūrė dizainerių Jolantos Rimkutės ir Ievos Ševiakovaitės duetas. Jos Vokietijoje tradiciškai mėlyną kiobės uniformos spalvą pakeitė lietuviams artimesne žemės atspalvių palete.
„Užduotis buvo įdomi ir savotiškas iššūkis – per daug nenutolstant nuo tradicinio vokiško kostiumo, reikėjo priartėti prie senųjų laikų lietuviškų apdarų“, - patikino dizainerės.