Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Gurmanai degustavo išskirtinio skonio alų

Antradienį viename sostinės restorane alaus gurmanai degustavo naujos rūšies lietuvišką alų. Nors alus, iš pirmo žvilgsnio, vyriškas gėrimas, jį paragauti panoro ne tik stipriosios lyties atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2014, 8:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:46 AM

„Steakhouse Hazienda“ restorane garsios šalies damos plepėjo su bokalais rankose. Jos juokėsi, kad bokalas įvaizdžio negadina, jei gėrimu nėra piktnaudžiaujama.

Per degustaciją pristatytas „altbier“ tipo „Vilkmergės“ alus „Senovinis“. Jo receptą, pasak legendos, į mūsų kraštus kadaise atsinešė keliaujantys Hanzos pirkliai. „Altbier“ - tai tradicinis alaus stilius iš Diuseldorfo. „Alt“ reiškia „seną“ virimo stilių (darant viršutinės fermentacijos alų) kuris buvo įprastas iki išpopuliarėjo lageris.

Alų svečiams pilstė tikras kiobė – Reino regiono sostinės Diuseldorfo bravoruose šie išskirtiniai barmenai aptarnauja lankytojus. Pirmajam lietuviškam kiobei aprangą sukūrė dizainerių Jolantos Rimkutės ir Ievos Ševiakovaitės duetas. Jos Vokietijoje tradiciškai mėlyną kiobės uniformos spalvą pakeitė lietuviams artimesne žemės atspalvių palete.

„Užduotis buvo įdomi ir savotiškas iššūkis – per daug nenutolstant nuo tradicinio vokiško kostiumo, reikėjo priartėti prie senųjų laikų lietuviškų apdarų“, - patikino dizainerės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.