Milijonierius R.Karbauskis reikalus tvarko per pažįstamus

Keli dešimtmečiai. Greičiausiai tiek vienas turtingiausių šalies verslininkų, garsaus serialo „Naisių vasara“ mecenatas ir scenarijaus autorius nebendravo su bendramoksliu Marijumi Stošiu. Privertė reikalai.

R.Karbauskiui, entuziastingam gamtos mylėtojui, gandrai - simboliškas paukštis, todėl jo motyvą jis pasirinko kuriant apdovanojimą Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatams.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
R.Karbauskiui, entuziastingam gamtos mylėtojui, gandrai - simboliškas paukštis, todėl jo motyvą jis pasirinko kuriant apdovanojimą Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatams.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2014, 2:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:09 AM

Mat R.Karbauskio iniciatyva neseniai Naisiuose buvo surengta Nacionalinio vaikų literatūros konkurso apdovanojimų ceremonija. Laureatams be piniginių prizų buvo įteiktos ir kalvio M.Stošiaus gandrų statulėlės.

Kai kilo idėja, kad reikia būtent kaltinių gandrų, Ramūnui apie kalvį Marijų papasakojo bendramoksliai.

Vadinasi, draugystė prisimenama tik tada, kai prispiria reikalas?

„Mes su Marijumi mokėmės gal iki dešimtos klasės, natūralu, kad keliai išsiskyrė. Tačiau norint įgyvendinti idėją maloniau kreiptis į pažįstamą asmenį. Šilčiau kažkaip. Tad šiuo atveju posakis, kad Lietuvoje reikalai tvarkomi per pažįstamus, turi gražų atspalvį. Iš viso Lietuvoje sunku sutikti nepažįstamą asmenį“, - smagiai kalbėjo R.Karbauskis.

Kodėl būtent gandrai? Nes Ramūnui, entuziastingam gamtos mylėtojui, tai labai simboliškas paukštis.

Gandrai bus kaldinami ir kitiems konkursams, nes fondo „Švieskime vaikus“ įkūrėjai R.Karbauskis ir dainininkas Andrius Mamontovas tikrai neapsiribos tik vienu projektu.

„Kūrybinių idėjų man netrūksta“, - sakė R.Karbauskis, Naisiuose įrengęs jau penkis muziejus, unikalią Saulės aikštę.

Kalvio jam prireiks, nes planuoja įkurti dar vieną muziejų – amatų. Ramūnas labai nori, kad vaikai pamatytų, pavyzdžiui, XIX amžiaus kalvę, tegul ir imituotą.

R.Karbauskis yra prisipažinęs, kad niekada neketino remti grožio konkursų ar sporto komandų, užtat asmeniškai pažįsta visus Šiaulių rajono vaikų globos auklėtinius, nes nuo vaikystės buvo auklėjamas viską daryti prasmingai.

Tiesioginę transliaciją iš gandrų lizdo Naisiuose galite stebėti čia. Jau sulaukta virš 1,1 mln.peržiūrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.