D.Fletcherio uždarame kino seanse Vilniuje – būrys įžymybių

Žinomas britų aktorius ir režisierius Dexteris Fletcheris neseniai atsisakė režisuoti biografinį kino filmą apie dainininką Freddie Mercury, tačiau pirmadienio vakarą įgyvendino kitą, kiek kuklesnį norą. Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ jis surengė uždarą savo režisuoto filmo „Sunshine On Leith“ seansą, į kurį pakvietė gausų būrį draugų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 31, 2014, 11:21 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:35 PM

Pernai sukurtas filmas – į ekraną perkeltas miuziklas, sukurtas pagal britų grupės „The Proclaimers“ dainas. Juosta sulaukė puikių kritikų įvertinimų, tačiau iki šiol nebuvo rodyta Lietuvos kino teatruose.

„Norėčiau, kad jį pamatytų lietuviai. Manau, jiems filmas patiktų“, - lrytas.lt sakė 48-erių aktorius.

Pirmadienį jo noras virto tikrove. Tiesa, anot aktoriaus žmonos režisierės Dalios Ibelhauptaitės, tam prireikė ilgų derybų.

„Teisė rodyti priklauso filmo prodiuseriams, o jie nelabai norėjo leisti tai daryti. Galiausiai pavyko susitarti, tačiau buvo iškelta vienintelė sąlyga – į seansą negalima pardavinėti bilietų. Todėl peržiūra - uždara“, - lrytas.lt sakė D.Ibelhauptaitė.

Pats D.Fletcheris dėl šios peržiūros į Vilnių atlėkė vos vienai nakčiai – septintą vakaro iš Londono atskridęs vyras po poros valandų prie kino teatro salės durų sveikino svečius, tada trumpai pristatė jiems filmą, pasakojantį apie du iš tarnybos armijoje sugrįžtančius bičiulius ir jų patiriamas dramas.

Pamatyti D.Fletcherio filmo susirinko gausus žinomų žmonių būrys – į kino salę žengė dainininkas Andrius Mamontovas, dizaineris Juozas Statkevičius, pianistas Petras Geniušas, žymi japonų aktorė Kaori Momoi, režisierius Donatas Ulvydas ir daugelis kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?