M.Gelažnikas dar kartą pripažintas kaltu gydytojo šmeižto byloje

„Kaltas“, – taip trečiadienį ryte nusprendė Vilniaus apygardos teismas dėl verslininko Mariaus Gelžniko skundo panaikinti anksčiau paskelbta tokį patį Vilniaus apylinkės teismą jo byloje su gydytoju Kęstučiu Blizniku.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:50 PM

Televizijoje viešai gydytoją išvadinęs šundaktariu ir daktaru Frankenšteinu ir už tai atpildo sulaukęs M.Gelažnikas turės sumokėti ne tik 20 tūkst. litų įžeistam gydytojui, bet ir 6500 litų baudą bei 8 tūkst. litų už teismo išlaidas.

M.Gelažnikas teisme nepasirodė, o nuosprendžio išklausiusi jo advokatė teismo galutinio ir neskundžiamo teismo sprendimo nekomentavo.

Anksčiau teisme M.Gelažninkas yra pasakojęs, kas nutiko 2009-aisiais, per Kalėdas. Į ligoninę jis atvyko po vieno vakarėlio, per kurį susižalojo rankos pirštą. Medikai diagnozavo, kad jam pažeista sausgyslė. Pacientas buvo neblaivus, todėl jį operuoti nuspręsta kitos dienos rytą.

Vestis jo į operacinę atėjo tądien budėjęs ortopedas-traumatologas Kęstutis Bliznikas. M.Gelažnikas piktinosi, kad operacijai pasiruošęs medikas jo net nepaklausė apie sužalojimo aplinkybes. „Jis nežinojo, kad susižalojęs pirštą, aš dar kėliau sunkų ąžuolinį stalą“, – pasakojo verslininkas.

Jis įsitikinęs, jog tai galėjo turėti įtakos pažeistai sausgyslei.M.Gelažnikas nesitikėjo sudėtingos operacijos. Medikas jį patikino, kad susiųs pažeista sausgyslę ir piršto pagalvėlę. Nuo suleistų vaistų pacientas užmigo, o kai nubudo operacinėje nebuvo nė vieno mediko.

Nusitraukęs užklotą ir savo pirštą pamatęs M.Gelažnikas pašiurpo ir pradėjo garsiai rėkti. Tuomet grįžęs gydytojas pasakė, kad operaciją pratęs ir bandė nuskausminti ranką. M.Gelažnikui labiausiai įsiminė daug kartų pakartotas mediko žodžius „nerandu“.

Verslininkas tvirtino, jog ieškodamas kur suleisti vaistus, gydytojas jam į riešo sritį dūrė apie devynis kartus. M.Gelažnikas tuomet pareikalavo nutraukti operaciją. Jis teigė viską susitvarkysiąs pats, nes turi pažįstamų mikrochirurgų.

Teisme verslininkas tikino, kad operacija buvo tęsiama be jo leidimo. „Niekada nebūčiau sutikęs, kad tęstų operaciją ne profesionalus mikrochirurgas, o traumotologas. Buvau pririštas odiniais diržais prie stalo ir viskas buvo daroma prieš mano valią“, – pasakojo verslininkas.

Kai vyras iš operacinės buvo parvežtas į palatą, ten jo jau laukė sunerimę draugai, nes operacija užtruko ilgiau nei planuota. M.Gelažnikas sunerimo, kad visiškai nejautė operuotos rankos. Nuėjęs į K.Blizniko kabinetą, jis paklausė: „Daktare, kiek procentų jūs suš...ote man ranką?“.

Supratęs, kad per šventes ligoninėje jo niekas neprižiūrės, M.Gelažnikas pasiprašė išleidžiamas namo. Ligonio dokumentus užpildęs K.Bliznikas jam užrašė ir savo telefono numerį.Sunerimęs dėl visiškai nejautrios rankos, M.Gelažnikas prisipažino medikui skambindavęs po kelis kartus per dieną, net naktimis. K.Bliznikas savaitę stropiai keldavo ragelį ir ramindavo, kad viskas bus gerai.

Nesulaukęs pagerėjimo, M.Gelažnikas pradėjo lankytis pas savo pažįstamus medikus. Jie patarė važiuoti į užsienį ir darytis operaciją iš naujo. Pažįstami medikai jam nurodė Vokietijos kliniką, kur atliekama daug mikrochirurgijos operacijų.

M.Gelažnikas teisme tikino, jog operaciją iš naujo atlikę Vokietijos medikai nustatė penkis pažeidimus, kuriuos padarė jį operavęs K.Bliznikas.

„Aš nesakau, kad tai buvo padaryta specialiai, bet jis neturėjo tinkamos kvalifikacijos ir visiškai neklausė paciento“, - kalbėjo M.Gelažnikas.

Traumatologas ir jo pacientas teisme pradėjo susitikinėti po to, kai vienoje humoro laidoje M.Gelažnikas pareiškė: „Ne laiku ir ne vietoje užtaikiau ant daktaro Frankenšteino, kuris ant manęs pradėjo mokytis. Šundaktaris, kuriam turite nepakliūti į rankas yra K.Bliznikas“. 

K.Bliznikas tuomet kreipėsi į teismą, kurio galutinė ir neskundžiama baigtis buvo M.Gelažniko nenaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.