Gražuolė V.Grikšaitė-Česnauskienė Azerbaidžane ieško senienų

Beveik trejus metus tolimajame Azerbaidžane su vyru futbolininku Deividu Česnauskiu (32 m.) ir sūnumis Deividu (5 m.) bei Rojumi (2 m.) gyvenanti „Mis Lietuva 2002“ Vaida Grikšaitė-Česnauskienė (30 m.) dėl kultūrinių skirtumų vaikų į darželį neleidžia, todėl jos diena su mažaisiais pralekia akimirksniu, o didžiausią malonumą ji jaučia antikvariatuose ieškodama įdomių daiktų.

V.Grikšaitė-Česnauskienė.<br>N.Tahirovos nuotr., Alijos Bakerovos makiažas, fotografuota „Four Seasons Hotel“ Baku, Azerbaidžane.
V.Grikšaitė-Česnauskienė.<br>N.Tahirovos nuotr., Alijos Bakerovos makiažas, fotografuota „Four Seasons Hotel“ Baku, Azerbaidžane.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Apr 3, 2014, 11:40 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:11 PM

Tarp Lietuvos ir Azerbaidžano gyvenanti „Mis Lietuva 2002“ V.Grikšaitė-Česnauskienė šypsosi, paklausta apie gyvenimą Baku. Čia ji su vaikais praleidžia daug laiko, tačiau gana dažnai vyrą Baku palieka ir vieną – su vaikais grįžta į Lietuvą.

Dėl kultūrinių skirtumų į darželį Baku sūnų Vaida neleidžia. O Lietuvoje abu lanko šią ugdymo įstaigą. Vaida nenori, kad vaikai patirtų stresą keisdami darželius, tačiau pripažįsta, jog Baku yra puikių vietos ir tarptautinių darželių.

„Penkerių Deividas jau puikiausiai su bendraamžiais bendrauja rusų kalba. Mažasis irgi stengiasi neatsilikti nuo brolio. Be to, vyresnėlis žino, kas yra visų čia garbinamas buvęs prezidentas, o kas – dabartinis“, – pasakojo Vaida.

Buvusio Azerbaidžano prezidento Heidaro Alijevo Baku neįmanoma nežinoti. Jo gimtadienis kasmet gegužės 10-ąją švenčiamas miestą nuklojus tonomis gėlių, iš žiedų išdėliojamas ir prezidento portretas. Tądien, ne darbo dieną, suoliukai, fontanai, aikštės, šviestuvai skendi gėlėse.

Kai Vaida būna Baku, visa šeima kartu važiuoja į D.Česnauskio treniruotes. Kol vyras žaidžia futbolą, ji bėgioja, o mažieji gainioja kamuolį.

Kadangi gyvena centrinėje Baku dalyje, Vaida su vaikais labai mėgsta vaikščioti pėsčiomis, tyrinėti miestą. D.Česnauskis laisvas po treniruočių būna tik popietę ir vakare. Savaitgaliais futbolininkas rungtyniauja, tad visą laisvą laiką stengiasi skirti sūnums. Vaida su vaikais vyro visada laukia su garuojančiais pietumis.

„Jei lepinamės, tai visi, šeimyniškai. Važiuojame į SPA centrus, berniukai be galo mėgsta baseiną – juos sunku ištraukti iš vandens. Savaitgaliais su vaikais einu į teatrą.

Baku žmonės neabejingi teatrui, menui, kultūros renginiuose visada pilnos salės. Bilietus į vaikų spektaklį turime įsigyti prieš dvi savaites“, – apie gyvenimą Baku pasakojo V.Grikšaitė-Česnauskienė.

Savo grožio procedūroms Baku Vaida neskiria dėmesio, neeksperimentuoja. Moteris pasilepina tik Lietuvoje – jos plaukais pasirūpina motina, o visa kita ji daro pati.

Kur kas didesnį malonumą jauna moteris svečioje šalyje jaučia kitur – antikvarinėse parduotuvėse ieškodama įdomių daiktų, knygų. Štai neseniai ji šokinėjo iš laimės iš senuko įsigijusi 15 senų mados žurnalų. Siuvimu susidomėjusi Vaida užsibūna ir audinių parduotuvėse.

Kur pakryps jos sutuoktinio karjera, 2011-aisiais Vaida sužinojo iki antrojo sūnaus gimimo likus vos kelioms savaitėms. Iki tol Graikijoje rungtyniavęs vyras žmonai pranešė: Azerbaidžanas, Baku.

„Ar degiau noru? Neslėpsiu, pradžia buvo sunki – buvome naujakuriai, vyresnėliui buvo treji, mažajam – vos trys mėnesiai, tačiau manęs tai negąsdino. Priėmiau Deivido naują darbą kaip galimybę pabūti ne turiste svečioje šalyje. Patirtis, kitokia pasaulėžiūra ir mums, ir berniukams yra neįkainojami“, – sakė V.Grikšaitė-Česnauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.