Verslininkei J.Kiguolei sėkmę padeda prisišaukti akmenys

Modelių agentūros „Supermodels“ savininkės Jurgitos Kiguolės (32 m.) artimiesiems ir bičiuliams nereikia sukti galvos, ką moteriai padovanoti gimtadienio ar kita proga. Verslininkę pradžiugina kiekvienas, nebūtinai labai brangus, jos įspūdingą akmenų kolekciją papildantis eksponatas, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 4, 2014, 7:03 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:36 PM

Vos prieš pusantrų metų moterį užvaldęs pomėgis rinkti akmenis tapo viena didžiausių gyvenimo aistrų. Per gana trumpą laiką verslininkė sukaupė kelių šimtų mineralų, kristalų, pusbrangių ir brangiųjų akmenų kolekciją.

Akmenys ne tik puošia. Jie atsidėkoja gera energija, šiluma, suteikia jėgų pavargus ar išsekus, atgaivina viltį, skatina pasitikėti savimi, prikviečia meilę, išgydo kūną bei sielą ir saugo“, – rodydama savo namuose Kaune sukauptus akmenis vardijo J.Kiguolė.

Moteris taip pat turi ne vieną dešimtį dinozaurų ir dar ankstesnių laikų fosilijų – suakmenėjusių arba suanglėjusių organizmų liekanų. Išskirtiniai jos kolekcijos eksponatai – nežemiškos kilmės. Tai mūsų planetą pasiekusių dangaus kūnų – meteoritų, asteroidų atplaišos.

Akmenys į kaunietės namus atkeliavo iš įvairių pasaulio kampelių – Kinijos, Nepalo, Indijos, Maroko, Europos šalių. Vienus J.Kiguolė įsigijo keliaudama, kitus pirko aukcionuose, internetu arba astromineralogijos centruose, trečius gavo dovanų.

Moters kolekcijoje galima išvysti ir plačiai paplitusių akmenų, ir retų egzempliorių, kurie randami tik tam tikruose regionuose.

J.Kiguolė patvirtino, jog jos pomėgis nėra iš pigiųjų. Kai kurie išskirtiniai akmenys, kuriuos ji vadina kolekcijos perliukais, kainuoja ne vieną tūkstantį litų.

Tačiau moters širdžiai brangiausi laimę ir sėkmę jai bei šeimai nešantys akmenys, kurie dažniausiai daug nekainuoja.

Mįslinga akmenų galia J.Kiguolė susidomėjo tuomet, kai jai į rankas pateko kelios astromineralogės Audronės Ilgevičienės knygos apie akmenis.

Įdėmiai jas perskaičiusi kaunietė nutarė susipažinti su šia moterimi ir daugiau sužinoti apie akmenų magiją.

J.Kiguolė neslėpė, jog tuo metu jos gyvenime netrūko dvasinių išgyvenimų. Tuomet moteris vylėsi, kad jai pavyks surasti stebuklingą akmenį, kuris padės atgauti sielos ramybę.

Po pažinties su astromineraloge J.Kiguolė grįžo su ranką papuošusia Mėnulio akmens apyranke. Su šiuo dailiu papuošalu moteris nesiskyrė maždaug metus.

„Mėnulio akmuo yra laikomas naujos pradžios akmeniu, skatinančiu moteriškumą, intuiciją, padedančiu prisiminti ir sapnuoti prasmingesnius sapnus, suvaldyti emocijas, pašalinti odos problemas.

Kurį laiką laikydama jį arti kūno pajutau, kad tai tikra tiesa“, – tvirtino J.Kiguolė.

Į neaprėpiamo mineralų, brangakmenių bei pusbrangių akmenų pasaulio pažinimą panirusi moteris pamažu įtikėjo ne tik Mėnulio, bet ir kitų akmenų galia. Jeigu pasijunta nesaugi ar pristigusi energijos, J.Kiguolė užsisega savo suvertą labradorito – kantrybės, stiprios apsaugos, ištvermės, intuicijos, energijos akmens apyrankę.

Siekdama atkreipti į save daugiau dėmesio moteris nešioja apyrankę iš karneolio – atsipalaidavimo, džiaugsmo ir kūrybingumo akmens. Jis skatina norą veikti, gerina nuotaiką, suteikia žaismingumo, malšina pyktį ir pavydą.

J.Kiguolė patarė karneolį nešioti toms merginoms ir moterims, kurios nori, kad jų namuose būtų mažiau liūdesio ir sielvarto, įsivyrautų gera energija. Ji siūlė nepamiršti, jog šis akmuo skatina geismą ir padeda moteriai suvilioti vyrą, todėl karneolis puikiai tiks ieškančioms antrosios pusės.

„Akmenys turi savybę sustiprinti kai kuriuos juos nešiojančio žmogaus būdo bruožus ir temperamentą, todėl skatina gyvenimo pokyčius.

Tačiau reikia žinoti akmenų savybes, mokėti su jais susibičiuliauti, kartais net paprašyti, kad jie taptų draugais, juos paglostyti, su jais miegoti ar medituoti“, – aiškino J.Kiguolė.

Kad sustiprėtų tam tikrų akmenų galia, kartkartėmis moteris juos valo: pamerkia į sūdytą vandenį, įkrauna saulės energijos arba padeda mėnesienos šviesoje.

J.Kiguolė tvirtino, jog ne visi akmenys lemia sėkmę ir laimę, ypač žmonėms, kurie nepasiruošę jų priimti. Kai kurie akmenys skleidžia labai stiprią energiją. Pavyzdžiui, nuo opalo gali imti suktis galva.

Ar J.Kiguolė pritaria posakiui, kad deimantai yra geriausi moters draugai?

Verslininkė neslepia, kad turi ne vieną papuošalą su brangakmenių karaliais laikomais deimantais. Tačiau jais, kaip ir papuošalais iš aukso, pernelyg nesižavi ir puošiasi retai.

Moteris įsitikinusi, kad deimantai, ypač juodieji, kuriuos gali nešioti tik labai stiprios asmenybės – dvasiniai mokytojai, jogai, skleidžia galingą energiją.

„Kad galėtum nešioti deimantus, tam reikia būti pasiruošus. Priešingu atveju šis akmuo paliks šeimininką“, – aiškino J.Kiguolė.

Dėl pamesto akmens, kad ir kiek jis kainavo, nereikėtų pernelyg sielvartauti. Tai gali reikšti, kad jo šeimininkas dar nėra pasirengęs pokyčiams arba akmuo tam žmogui jau atitarnavo.

J.Kiguolė sakė, jog nuo jos akmenys dažnai nebėga, nors visai neseniai ji pametė auskarą su pusbrangiu akmeniu sugilitu, kuris skatina pokyčius, sapnus, susijusius su pranašystėmis ir ateities kūrimu.

Antrus metus akmenimis besidominti kaunietė įsitikinusi, jog įminti visas jų paslaptis neužteks viso gyvenimo. Tačiau moteriai knieti apie juos kuo daugiau sužinoti, įsigyti kuo retesnių ir įdomesnių akmenų, išmokti atskirti padirbinius nuo tikrų grynuolių.

Todėl J.Kiguolės namuose daugybė knygų apie akmenis, informacijos apie juos verslininkė nuolat ieško internete, bendrauja su kitais akmenis kolekcionuojančiais žmonėmis.

Savo aistra verslininkė užkrėtė ir aštuonerių metų sūnų Matą. Maždaug prieš metus Matas motinai pasiskundė, jog dažnai sapnuoja košmarus. J.Kiguolė vaikui po pagalve padėjo ametistą – vadinamąjį vyskupų akmenį, kuris suteikia ramybę, pusiausvyrą, harmoniją. Jau po kelių dienų berniuko sapnai tapo ramesni.

„Kad Matui sektųsi mokslai, einant į mokyklą įdedu jam fluoritą, kuris skaidrina nuotaiką, skatina sukaupti dėmesį, todėl itin tinka protinį darbą dirbantiems ir besimokantiems žmonėms.

Kartais jam į delną įspraudžiu pasitikėjimą savimi skatinantį citrino akmenį“, – pasakojo J.Kiguolė.

Domėdamasi akmenimis kaunietė pradėjo itin vertinti gintarą. Šis lietuviškas auksas šalina niūrias mintis, suteikia jaukumo, šilumos pojūtį. Jis taip pat padeda išgydyti įvairius negalavimus.

Moteris spėjo įsitikinti, kad kai skauda gerklę, padeda gintaro karoliai, nuo alergijos, bėrimo gelbėja gintaro apyrankės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.